Mesele belki Ülker olabilir

02 Nisan 2017 13:26 / 2081 kez okundu!

 

 

Ülkemin ÜLKER'ini, yurt dışı YILDIZ markası PLADİS'i bu paranoyalara kurban etmeye çalışanlar bilsin ki #Evet cephesini bölmekteler. 

*****

 

Mesele belki de Ülker olabilir

Ülkemin ÜLKER'ini, yurt dışı YILDIZ markası PLADİS'i bu paranoyalara kurban etmeye çalışanlar bilsin ki #Evet cephesini bölmekteler. 

Bir zamanlar statükocu ordunun hışmına uğrayan, asker kantinlerine sokulmayan, yerine "laik" ETİ tercih edilen Ülker; bu kez de Ak Parti içindeki Pelikancı yaklaşımın nefret objesi yapılmaya çalışılıyor, yerine de Torku öneriliyor. 

Ülker, gereksiz sululukta, kötü bir batı özentisi ama esas olarak masum bir reklam yapmış 1 Nisan şakası üzerine... Hedef blogcu, Youtuber, sosyal medyacı gençler... Bir Google aramasında görülebilecek 1 Nisan şakalarını, abi-küçük kardeş gerilimi üstüne oturtan, halktan biraz kopuk reklamcı genç bir zümrenin eseri olan ve teaser (merak ettiricilik) içeren bir reklamı; abartılı yorumlar, abartılı çekiştirmelerle FETÖ'nün gizli planının subluminal mesajlarını taşıyan bir ihanet girişimiymiş gibi sunanlar büyük yanlış içindeler...

Böyle yaparak:

1. Bir büyük markaya zarar verme gayretiyle aslında kendi ülkelerini vuruyorlar.

2. Ülkelerinin yurtdışı imajına darbe vurmuş oluyorlar.

3. Bilerek, bilmeyerek FETÖ vd. teror örgütlenmelerinin manivelası durumuna düşüyorlar. 

4. Bunu yapanlar yine bilerek bilmeyerek bu yolda halkın yalancı çobanları oluyor; Halkın, 15 Temmuz kalkışmasına benzeyen hain tuzaklara karşı ayağa kalkış duyarlılığını törpülüyorlar. 

5.  "Su uyur darbeci uyumaz" demeye devam ama uyanıklığımızı kötücül amaçlara, başka iş adamlarının kâr hesaplarına kurban eden yalancı çobanların bu tuzağına düşmeyelim.

Ülker'in kötü reklamı sonrası işi derin komplolara bağlayanlar var. Ortam buna uygun ama enerjiler yanlış kullanılıyor. 

Komplo teorisine komplo teorisiyle cevap verenler de var...

Ülker'in en büyük satın almalarından birisi Godiva yanında İngiliz firması United Biscuits idi. Ülker, Godiva ve United Biscuits (UB) birleşerek uluslararası bir üst şirket çıkardı ortaya: PLADİS

Bu süreçten en rahatsız olanlar ise başta UB çalışanı olan İngilizler. Türkler tarafından yönetilmek, Türkler tarafından gelen emirlere muhatap olmak, Türkler tarafından eğitilmek onların hoşuna gitmiyor. Ne de olsa şimdiye dek olan, bugünkü sürecin tam tersiydi. Bu nedenle bir süredir Ülker'i FETÖ'cü gibi gösteren haberler; Ak Parti içindeki "Pelikancı" denilen yaklaşımın sevdiği hatta ürettiği bir yönelişi işaret ediyor. Ancak millicilik iddiasında olanların, TR'nin en büyük milli markalarından olan Ülker'i çökertmeye yönelik belki de bir İngiliz planı olan komploya odun taşıdıkları görülüyor. Yanlış nefretler insanı gayrı milli cephelerle yan yana konumlandırabiliyor. Abartılı RTE nefreti nasıl kişileri PKK, DAEŞ, NATO, Almanya gizli servisi ya da Hollanda ırkçılarıyla birlikte "Hayır işlemeye" itiyorsa; abartılı Pelikancılık da, başka paranoyaları gerçek sanmaya ve sonuçta İngilizin, Ülker'i çökertip, United Biscuits'i geri almaya çalışma planının yanlış ayağını oluşturmaya kadar götürebiliyor insanı.

Yani durum birilerinin göstermeye çalıştığı kadar basit değil. Karmaşık durumları çözmek için komploculuğa değil ama çok yönlü düşünme ve serinkanlılığa ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz.

15 Temmuz'a 16 Temmuz ile cevap vererek dünyaya örnek oluşturmuş olan Türkiye halkı bu aşırılıkların değil mutedil olanın peşinden gidecektir. 16 Temmuz olmamış gibi yapanlar, darbe karşıtlığına tiyatro yakıştırmasında ısrar edenler; 16 Nisan'da çıkacak #Evet ile yeni bir tarihi ders alacaklar.

Yanlış adımlarla #Evet cephesini bozmanın, zayıflatmanın vebali ise büyük olur.

Umarım bu notlar siyah ya da beyaz garipliğinin dışında gri alandan bir ses olarak daha tarafsız bir yaklaşım edinmenize vesile olur...

nuhungemisi

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.