İzmir barış sever mi?

28 Ocak 2013 15:33  

 

İzmir barış sever mi?

İzmir küçük Millet Meclisi yine gündemdeki en can alıcı konuları konuşuyor.

İkMM, Şubat ayı toplantısında konuları ve konukları ile gündemin nabzını tutmaya devam ediyor.

1 Şubat 2013 Cuma günü gerçekleştirilecek toplantıda “İmralı görüşmeleri” ve geçtiğimiz hafta CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in tartışmalı söylemleriyle gündeme gelen “İzmir’in barış sürecine nasıl baktığı” ele alınacak.

Moderatörlüğünü gazeteci Pervin Mısırlıoğlu'nun yapacağı toplantının konukları AK Parti İzmir milletvekili İlhan İşbilen, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı ve İzmirizmir.Net Yayın Danışmanı İlhami Mısırlıoğlu.

İzmir, daha önce de Kasım 2009’da DTP konvoyunun taşlanması ile gündeme gelmiş, İzmir’in “faşist” olduğu konusu uzun süre ülke genelinde tartışılmıştı. Bu dönemde “İzmir taşist de, faşist de değildir!” diyerek yayımladığı manifestoda demokrat duruşuyla tavrını ortaya koyan İzmirizmir.Net sitesi hem taşa tutulmuş hem destek görmüştü.

İzmirizmir.Net “Demokratik Tavır Manifestosu” ile “Aşırı milliyetçi, ırkçı, faşist ya da bölücü içerikli; terörizmi, şiddeti öven; halkın bir bölümünü aşağılayan ya da özel biçimde (örneğin ötekinin gözüne sokarcasına) yücelten; halklar arasında kin, intikam, nefret duygularını yayan, kadını ikinci sınıf olarak değerlendiren herhangi bir ideolojinin, partinin, dinin, mezhebin ya da tarikatın yanında olamayacaklarını ve sınırlarının demokrasinin sınırları olduğunu” vurgulamıştı.

İkMM, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz' sözleriyle tekrar gündemde olan İzmir’in, barış sürecine nasıl baktığını yerel gündeminin konusu yaparak, İzmirizmir.Net’in Yayın Danışmanı İlhami Mısırlıoğlu’nu da konuşmacı olarak konuk ediyor.

> İzmirizmir.Net DEMOKRATİK TAVIR MANİFESTOSU


Toplantı ile ilgili detaylar şöyle:

Genel Konu: İmralı görüşmeleri

Yerel Konu: İzmir barış sever mi?

Müzakere çözüm mü? Kürtler ne istiyor? Türk kamuoyu ne kadarına hazır? Paris suikastleri süreci nasıl etkiler?

Türkiye'nin batısı İzmir barış sürecine nasıl bakıyor?

Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu (Gazeteci)

Katılacağını beyan eden vekiller: AK Parti İzmir milletvekili İlhan İşbilen, CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı.

İzmirizmir.Net Yayın Danışmanı İlhami Mısırlıoğlu yerel konu ile ilgili sunum gerçekleştirecek.

Tarih: 1 Şubat 2013, Cuma

Saat: 10.00

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. kat - Alsancak/İzmir


İzmirizmir.Net

Son Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013 11:55

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0