Vatandaş huzur istiyor

13 Haziran 2018 14:48 / 1103 kez okundu!

 

 

Şükürler olsun ki, bu erken seçim Ramazan mevsimine denk geldi de siyasiler fazla sivri dil kullanmaktan nispeten imtina ederken, çok uçuk vaatler de vermekten çekiniyorlar, abartı sınırını zorlarsa yalan olur, bu mübarek Ramazan’da da yalan hoş karşılanmaz diye...

 

*****

 

Vatandaş huzur istiyor

 

Şükürler olsun ki, bu erken seçim Ramazan mevsimine denk geldi de siyasiler fazla sivri dil kullanmaktan nispeten imtina ederken, çok uçuk vaatler de vermekten çekiniyorlar, abartı sınırını zorlarsa yalan olur, bu mübarek Ramazan’da da yalan hoş karşılanmaz diye.

Malum bir yazar, düşünür halk adamı ise birçok kere kendi sorunu olmadığı halde halktan aldığı sorunu yazısına konu eder, ilgililerden de çözüm bekler, çözüm yolunu sunar.

Fakat yazının başlığına kalırsa ben de dahil her vatandaşın beklentisini andıran bir şey olsa gerek huzur talebi.

Müsaadenizle kimi siyasi partilerden bazı taleplerim var;

>> MHP’den talebim, bu yeni sistemi o eski ırkçı yaklaşımınla örseletmenizi istemiyor vatandaş, bana hep soruyorlar bu MHP’nin hali nice olacak diye ben de yeni sistemde böyle marjinal düşüncelere yer olmadığı için herhalde Ak Parti'yle ittifak kurup, adapte olacak diyorum. İnşallah öyle olur, bıktık bu Kürt-Türk kavgasından. Sloganlarına bakılırsa hayli umut veriyor “bin yıllık kardeşliğin teminatı” diyor, ben bunun arkasında iyi bir niyet olduğuna inanmak istiyorum, inşallah yanılmam. Artık ırkçılık kokan ucuz sloganlarla siyaset yapma, Kürt halkına yönelik yapılacak yasal ve anayasal değişikliklere ön ayak ol.

>> HDP’den talebim, artık bu şiddet dilini kullanmaktan vazgeçin. Parti olarak öz yönetim ve öz güvenlik gücü talebinden vazgeçerek ademi merkeziyetçi bir yönetim ve Avrupa’nın yerel yönetim şartını istemenizi önemsiyorum, çünkü burada şiddet dili yok, siyasi bir talep var, buyurun halk size ışık yakarsa meclise gider ilgili yasayı çıkarımak için çaba verirsiniz, olsa da olmasa da sokakları karıştırmaya hakkınız yok.

Tabi 80 vekil ile meclise gidip tekrar sokaklara düşmenizin haklı yanını halka anlatıp tekrar oylarını alabilirseniz. Kısacası muhalefetliğini yap, sokağı meclisle karıştırma da ne halin varsa gör, ama mecliste gör, vatandaşın işi gücü var.

>> CHP’den talebim, daha pozitif bir muhalefet yap öyle ki, aldığın maaşı hak edesin. Bu altı oku ilke ve inkılaplardan çok imanın şartları ile aşıla, Anadolu kültürü, tarihi, inancı ile barış ki bu halk biraz nefes alsın. Atatürk’çülüğü halka dayatma, Mustafa Kemal ve arkadaşları sözüm ona bu cumhuriyeti kurmuş ama geleceğini, gelişmesini biz vatandaşlara bırakmıştır. Atatürk’ten medet beklemek acziyetimizin bir ifadesidir.

>> AK Parti'den beklentime gelince, ben Ak Parti'nin halfalik dönemini özledim, o dönemde bir heyecan, bir ruh vardı, bambaşka bir samimiyet vardı. Aslında ne olduysa ustalık döneminde oldu, herhalde kimi siyasilerin, kişisel menfaatleri kamunun genel menfaatlerinin önüne geçti. Bu konuda AK Parti akla karayı nasıl seçecek orasını bilemem ama ben istiyorum. Pirincin içindeki gri taşları ayıklamanın zamanı geldi de geçiyor.

Buyurun Güneydoğu illerine bakın, genelde vekil aday listelerinden ciddi bir şikayet var. Birçok liste zenginler kulübüne dönmüş, ama halkın çoğu fakir, peki hangi gerekçe ile zengine, zorbaya oy versin, sormadan edemiyorum.

Sakın ola MHP’nin o insana cazip gelen Türkçülük havasına kapılmayasın. Türkiye vatandaşları hepsi Türk’tür safsatasını sahiplenmeyesiniz. Bu  ifade ülkemiz için baş belası bir iddiadır bilesiniz. Kürt hakları konusunda attığı adımları anadil eğitimiyle taçlandırmanızı bekliyorum. Yapacağınız şudur; bazı illerde pilot okul açacaksınız ve iki dilli eğitim imkanı vereceksiniz o kadar. Bu dilin resmiyette kabul görmesi lazım.

24 Haziran’da Erdoğan’ın Res-i Cumhurluk seçimini ilk turda kazanacağına inanıyorum. Partiler açısından Meclis aritmetiği ne olur tam kestiremiyorum.

Meclis de artık yasama ve denetleme görevini yapacak, varsa toplumda bir sorun yasalarla hayata nefes aldıracak olan meclistir.

Vekil artık iş alımları ve ihale takibi gibi ayak işleri ile uğraşmayacak. Sakın böyle bir niyeti olan varsa şimdiden bu arenadan ayrılsın, yeni meclisi küçük menfaat meseleleriyle kirletmeyin olur mu?

İnşallah yarın bu günden daha iyi olacak, bu halk huzuru hak ediyor. Cennet misal bir yarım adada dünyaya gelmişiz, huzuru yakalamıyorsak idarecilerimizin yetersizliğindendir, ben buna iniyorum.

Hayırlı bayramlar ola…

 

Eyüphan KAYA

13.06.2018, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018 15:16

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.