İslam Birliği Lazımdır, Elzemdir, Vacibattandır!

06 Aralık 2022 22:54 / 326 kez okundu!

 

 

İttifak, dayanışma, güç birliği hayır üzerinde olunca faydalı neticeler verir. Bunun apaçık örneği Avrupa Birliği(AB)’dir, başka bir dine mensup insanlar olmasına rağmen şu anda bizden daha huzurlu yaşıyorlar. 

 

****

 

İslam Birliği Lazımdır, Elzemdir, Vacibattandır!

 

İttifak, dayanışma, güç birliği hayır üzerinde olunca faydalı neticeler verir. Bunun apaçık örneği Avrupa Birliği(AB)’dir, başka bir dine mensup insanlar olmasına rağmen şu anda bizden daha huzurlu yaşıyorlar. 25 ülke düşünün, ülkelerinin sınır güvenliği açısından bir sorun yok, bir ülkenin insanı başka bir ülkeye geçince fark dahi edilmiyor. Aralarında çarpışmak akla bile gelmiyor, vatandaşları işine gücüne bakıyor.

Gel gör ki böyle bir birlikteliği İslam ülkeleri için düşününce;

* Sağdan soldan hücumlar başlıyor,

* Umutsuz yorum ve değerlendirmeler yapılıyor,

* Birilere dudak bükerek bu düşünceyi küçümsüyor.

Bilmiyorlar ki, bu çalışmayı başlatan kimseler özgüveni yüksek şahsiyetler olup, böyle sığ düşünen birilerinin fikirlerine takılmadan yoluna devam ediyorlar.

Neymiş efendin İslam ülkeleri darma dağınmış, arkadaş bu birliği oluştururken halklar aracılığıyla yapıyoruz, 347 tane İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşu Birliği(İDSB) bu konuda çalışmalarına devam ediyor. 347 oluşumlardan bir tanesi İHH’dır ona göre düşünün.

Yakın zamanda her İslam ülkesinde “İslam Birliğine girelim mi girmeyelim mi?” şeklinde referandumlar olsa şaşmayın, Eminin 61 ülkenin %90’nında birlikten yana kararlar alınacak.

2010 yılından beri değişik oluşumlar aracılığıyla bu birlikteliğe alt yapı hazırlığı için elle tutulur çalışmalar yapılıyor.Bunlar bir çoğuna bizzat şahit oldum.

Bir zamanlar cılız bir oluşum olan İslam Konferansı Örgütü(İKÖ) vardı, feshedildi ama;

* İslam İş Birliği Teşkilat(İİT),

* ASRİKA  Birliği çalışmaları,

* Dünya İslam Formu(DİF),

* İslam Birliği Konfedeleri vb. oluşumlar aracılığıyla çalışmalar devam ediyor. Ben bizzat bunlardan haberdarım. Bu çalışmaların tamamı Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılıyor. Neden Reisin arkasında olduğumu herhalde anlatabildim. Baksanıza 7 Türki cumhuriyet nasıl bir araya geldi? Bu da atılacak adımlardan bir tanesiydi.

Şu 61 ülkeye baktığınız zaman,

* Enerji kaynağının % 65’i buralarda,

* Maden açısından zengin cevherler burada,

* Merhamet, şefkat, mertlik buralarda,

* Kanaat ve cesaret buralarda…

Peki neden buralar bölük pürçük? Çünkü küfrün böl yut yöntemi uygulanıyor. Peki ne oldu da uyandık? Çünkü artık iletişim yolları arttı, bir şeyi eskisi gibi gizli saklı tutma modası geçti.

Mesela 20-30 yıl önce benim gibi bir vatandaşın sesini duyurma imkanı yokken, düşüncelerimi ancak çevremdeki insanlarla paylaşırken, bu gün on binlerce insana sesim ulaşıyor, çok önemli platformlarda fikrimi dile getirebiliyorum.

Peki Konfederal İslam devleti olsa ne değişecek?

Emniyet içinde serbest dolaşım olacak,

Bu birliğe üye ülkelerin vatandaşları rahatlıkla üye ülkelerin tamamında gezip tozacaklar, şaka bir yana bu sınır güvenliği için yapılan çok yönlü harcamalar İslam dünyasının bütün fakirlerini doyuracak kadar mali bir külfet oluşturuyor.

İslam dünyasına bir güven gelecek,

Son yüzyıldır hep gavur hayranlığı biz de yer buldu, halbuki bu gün gavurların bir kısmının ne kadar da sinsi, ne kadar kurnaz ve ceberut olduğu artık ayan beyandır. Şayet bu birliktelik sağlanırsa bu ümmet kendine gelecek diye düşünüyorum.

Dünya fakirlerinin umudu artacak,

Prof. Dr. Ali Muhyidin Karadaği ASAF kongresinde bir sorum üzerine yaptığı konuşmada İslam toplumunda yıllık bazda zekat miktarı 630 Milyar dolar olduğunu söyledi. Karadağı aynı zamanda Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteridir. Şeriat ve Ekonomi konuların olmak üzere çift dalda profesördür. İddia ediyorum bu para dünyanın tüm fakirlerini doyurmak için yetiyor.

Dünya adalet hakim olacak.

Her ne kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi olsa da beşeri sistemi kaynak aldığı için çoğu kere çifte standart ve taraflı kararlar aldığı da olmuştur. Halbuki İslam Adalet Divanı olursa herkesin hakkını hukukunu düşünmekle yükümlü olduğu için daha adil bir tarzda çalışacağı kesindir.

Dünyanın mağdur insanları kısmi bir nefes alacaklar.

Dünyadaki mazlum ve mağdurlara el atılabilecek ve yönetimleri, ya da yönetim organlarının bir kısmı hayatı zorlaştırırsa kendilerine gerekli cezalar verilebilecek diye düşünüyorum.

Sorun bitecek mi bitmeyecek tabi, ama o sorunların çözüme kavuştuğu mezkur Adalet Divanı ile daha hızlı hal olacak.

Peki bu oluşum hazırlık çalışmaları ne durumda derseniz? Elhemdulillah son 15 yıldır yukarıda saydığım oluşumlar aracılığıyla çok yönlü bir çalışma yapılıyor, her fırsatta Müslümanlar bu konuda kafa yoruyor, çare arıyor.

Bu birlik imkansızdır diyen kimse ya vizyon açısından yetersiz, iz'andan yoksundurlar, ya haindir, ya da kendine öz güveni olmayan birileridir. Çünkü ortada ap açık bir örnek var AB, biz bunun daha iysini yaparız

Dolayısıyla “İslam birliğini kurmak lazımdır, elzemdir, vacibattandır” diyor bu konuda kalbi, kavli, fiili duanızı bekliyorum.

Vesselam.

 

Eyüphan KAYA

(muslumandunya.com/ genel yayın yönetmeni)

05.01.2022, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.