Bir çift göz hala bana bakýyor

29 Aralýk 2010 14:35 / 1977 kez okundu!

 


Bir çift ceylan göz hala bana bakýyor. Ya ben çok bakmýþým gazeteye ya onun gözleri fark ettirmeden konuþmuþ benimle. Hiçbir þey olmadý ah vah dýþýnda. Bir kayýp hikâye daha atýldý “hayat bu, kader bu“ kuyusuna. Bu kuyu dipsiz kuyu, karanlýðýnýn sesini daha duyan olmadý.

Suskun; içinde tüm kemikleri kýrýlmýþ, tüm duygularý ezilmiþ, gözleri sokak köpeklerininki kadar korkak, gururlu, çoktan unutturulmuþ sesinin de olduðu. Bir kadýn bana bakýyor; 3. kalite sarý kâðýtlý bir gazetede nasýlsa yer bulabilmiþ kendine. Bedeli aðýr olmuþ belli ama hala nefesi var dudaklarýnda.

Bir yýl sonra ayný kýrýlgan resim, o tanýdýk iç burkulmasý bir farkla; son darbeyi de vurmuþ cellâdý.

Yeni bir yýl geliyor belki son kez yer bulur almanak baþlýðýnda. Ayný resimler baþka da yok zaten, adý Ceylan, adý Ayþe, adý hatýrlayaný kadar olan onlarca can.

Biriktirdiðimiz hikâyelerle varsak, bu hikâyeler aktarýlacaksa geleceðe. Duyduðumuz her hikâyenin aslýnda kahramaný da oluyorsak nasýl kurtulacaðýz bu kirden. Yaralar kabuk baðlar doðru, izler silinir ya vicdanýmýzýn katraný. Bize dokunmayan yýlanýn ettikleri aslýnda çoktan tutmuþ boðazýmýzý, farkýnda mýsýnýz? O yýlanlarla büyütüyoruz çocuklarýmýzý. Her gün onlarcasý ekleniyor, sýkýca kapatýyoruz kapýlarýmýzý dýþarýda tufan. Sessizlikle ortak oluyoruz vahþete, kayýtsýz kalýyor, unuttukça yer açýyoruz yenilerine.

Neyi beslersek o olur, gerçek bu. Yeni yýl tüm umutlarý ile yeþil bir vadi bahþediyorken güzelliklere, unutmamakla baþlayabiliriz yarýnlara.

Unutturmazsak kýyýcýlar cezalandýrýlabilir, unutturmazsak zehrini akýtmadan durdurabiliriz yeni acýlarý.

Yeni yýlda mesela yardým edebiliriz hak arayanlara, yaralara merhem olabiliriz hediye niyetine bir küçük baðýþla. Aðýrlýðýmýz hafifler mi? Ýnanýyorsak evet.


Yonca Buðdaycý M.

29.12.2010


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.