Þimdi uçma zamaný!..

14 Eylül 2009 04:44 / 1742 kez okundu!

 


Artýk bütün aðýrlýklarý býrakma zamaný geldi. Zaman çok hýzlý akýyor ve bizi geri býrakacak, geçmiþe saplayacak, ilerlememizi engelleyecek bütün aðýrlýklarý defetme zamaný! Fiziksel ve ruhsal aðýrlýklar!

Fiziksel aðýrlýklar için yeme düzenimizi deðiþtirmenin, hayatýmýza sporu sokmanýn, saðlýklý beslenmenin zamaný. Aslýnda vücudumuz bizi iyi hissettirecek yemeklerin neler olduðunu bilir. Bedenimizin sesini dinlemenin zamaný!

Ruhsal aðýrlýklar içinse içe dönmenin ve içimizi yoklamanýn zamaný. Hala içimizde hangi öfke ve kýrgýnlýklar var. Kime kýzýyoruz ve neden kýzýyoruz? Yoklayýn þimdi içinizi. Kýzdýðýnýz kim var? Bu kiþinin nesine kýzýyorsunuz? Bu kýzdýðýnýz þey size ne göstermek istiyor? Bu kýzdýðýnýz kiþi neden hayatýnýzda veya hayatýnýzdaydý? Size göstermek istediði ne? Onun bu yaný size ne öðretiyor? Bu kýzdýðýnýz þeyi siz aslýnda kendiniz de baþkalarýna yapýyor musunuz? Veya bu kýzdýðýnýz þeyi aslýnda çok yapmak isterdiniz de ama yapamýyor musunuz? Bu kiþi size kendi yapamadýklarýnýzý mý gösteriyor? Kabullenemediðiniz þey ne?

Her insan ama her insan bir nedenle hayatýmýzda. Her insanla bir alýþ-veriþ içindeyiz. Bize gösterdikleri ve bizim de onlara gösterdiklerimiz var. Birbirimize hizmet ettiðimiz sürece (ruhsal anlamda) birbirimizin hayatlarýnda olmaya devam ediyoruz. Hizmet etmiyorsak yollarýmýz bir þekilde ayrýlýyor. O yüzden kýzgýnlýklarýn altýnda yatan, size ruhsal yolunuzda ilerlemenizi saðlýyacak, size hizmet eden nedeni bulun ve o kiþiyi artýk salýverin. Siz de yolunuza ilerleyin. Aðýrlýklarýnýzý atýn.

Þimdi geri kalma zamaný deðil! Þimdi uçma zamaný!.. Bütün yaþananlarýn altýnda SEVGÝ olduðunu görme zamaný! Korkuyla deðil, sevgiyle hareket etme zamaný! Hayata, olanlara güvenme zamaný! Ne olursa olsun her þeyin bizim en yüksek hayrýmýza olduðunu bilme zamaný! Her zaman korunduðumuzu, sevildiðimizi, yalnýz olmadýðýmýzý bilme zamaný! Paylaþtýkça çoðaldýðýmýzý deneyimleme zamaný!

Hadi artýk sen de katýl! Yaþadýðýn her þeyin bir neden ile olduðuna inan! Þu an olman gereken yerde olduðuna inan! Kendini sana gösterileni görmeye aç! Bunu gördüðün anda ilerleyebileceðini bil! Aðýrlýklarýný geride býrak ve hayata güvenerek ilerle!

Unutma yalnýz deðilsin! Senin hissettiðin her þeyi dýþarýda bir yerde hisseden birileri var. Sen kendini iyi hisset ki, herkes iyi hissetsin!

Tüm sevgimle,

Violet Alaluf
Yaþam Koçu-Ýzmir 
14.09.2009

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
15 Eylül 2009 14:14

hurkus

Sevgili Violet,

Rengin Soysal'ýn bugünkü yazýsýný okurken senin "Unutma yalnýz deðilsin! Senin hissettiðin her þeyi dýþarýda bir yerde hisseden birileri var. Sen kendini iyi hisset ki, herkes iyi hissetsin!" cümlen aklýma geldi. Paylaþmak istedim. Sevgiler,

"Hayat dediðimiz, sadece etkilendiðimiz ve etkilemeye devam ettiðimiz sürecin adý olmalý. Artýk hiçbir etkiyi algýlamadýðýmýzda ise yaþamýyoruz demektir, hayatta olsak bile... Yalnýzca insana dair bir olgu deðil bu, evrende ne varsa birbirine tesir ediyor; her þey bir baþka þeye dokunuyor, birinden diðerine geçip en uzaktakine ulaþýyor. Görüþlerimiz, kararlarýmýz, seçimlerimiz, beðenilerimiz aldýðýmýz etkilerle belirleniyor nihayetinde. Bilinçdýþý bir istemle, hayatiyetimizi korumanýn yolunu etkimizi çoðaltýp yaymakta arýyoruz galiba... Nesillerimizi sürdürmek istemenin haricinde, iktidar arayýþlarý da, bilim ve sanatla uðraþmak da, hatta sevilme arzusu da hep bu etki alanýmýzý geniþletme 'güdü'sünün sonuçlarý, öyleyse..."
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.