İşte bu nedenle dostlarım ben 'ABİ'mi çok sevdim...

19 Temmuz 2013 15:30 / 1509 kez okundu!

 


YARIN ÖZGUVEN VE ARKADAŞLARININ MAHKEMESİ VAR… BEN ABİMİ ÇOK SEVİYORUM. SEVGİLİ BİRADERİM, ANNEMİZE VERDİĞİMİZ SÖZ SONSUZA DEK GEÇERLİ DEĞİL Mİ?


Evet, yarın yani 19 Temmuz 2013 günü, Özgüven ve arkadaşlarının mahkemesi var. Açıktır ki, üzerlerine sıçratılmaya çalışılan kirlilik ile mücadeleleri sonlanmayacaktır. Ama, kendilerini daha iyi izah edebilecekleri bir ortama, daha rahat hissedebilecekleri dostlar sofrasına, boyun eğmeyenler, kendilerini pazarlamayanlar, çıkarsız bir yaşam uğraşı verenler, temiz dürüst insanlar meclisine kavuşmaları kesinleşecektir. Ve tüm Türkiye için ADALET mücadelesine devam ederlerken, yüklenmeğe uğraşılan ’’suç’’tan arınıncaya kadar kendi kavgalarını da sürdüreceklerdir. Birlikte o günü de yaşayacağız. Zira insanlık var olduğu sürece, adaleti savunanlar olacaktır. Adalet dağıtıcıları içinde de boyun eğmeyenler hep olmuştur, hep olacaktır. Bunu Hitler önleyemedi, hiç bir sermaye iktidarı önleyemedi, Erdoğan iktidarı da önleyemiyecektir.

Ben insanı sevmeye çalışırım. Sevgimde, kucaklayışımda kan bağları belirleyici rol oynamaz. Temiz, dürüst, adaletli, dayanışmacı, eşitlikçi ve özgürlükçü olmaya çalışanı severim. Olmaya çalışanı diyorum, zira biliyorum ki yaşanılan sistem tuzaklarla ve zorluklarla döşer yaşam yollarını ve hepimize, doğru görülmese de, anlaşılabilir hatalar yaptırabilir. Yeter ki bu hatalar onulmaz yaralar açan cinslerden olmasın. İşte bu anlamda korunanı ve korunmaya çalışanı severim.

Ve ben işte bu nedenle dostlarım, ABİMİ çok seviyorum. Onun da yönetimsel hataları, eksiklikleri, doğrulanmayan öngörüleri, zaafları vardır, olabilir, olmuştur... Ama onu hiç kimse maddi çıkar, koltuk hastalığı, kibirlilik ve benzeri hiç bir kirliliğe-pisliğe bulaştıramaz, bulaştıramamıştır. İşte bu nedenle dostlarım, ben ABİmi çok sevdim. Etik ve ilkesel bir politik mücadele anlayışından uzak kimi zavallıların ’’Çamur at izi kalır’’ ahlaksızlığından kaynaklanan yöntemlerle iİftiraları hep oldu, olacak da. ABİM bu kavgaya girerken bunları biliyordu. 4 dönem belediye başkanlığı dahil, 50 yıldan bu yana sürdürdüğü siyasal mücadelesi bunun örnekleri ile doludur. Onların çoğu şimdi yoklar ama, Osman Özgüven mücadelesini, insani bir sorumluluk olarak üstlendiği mücadelesini, 12 Eylül faşizmi dahil, bütün engebelere karşın sürdürmeye devam ediyor.

Geçerken dostlarıma bir hatırlatma yapmak isterim. Bugünlerdeki davanın da ihbarcılarından, suçsuz hemşerilerinin haksız yere cezaevinde yatmalarına neden olan zavallı biri, yine temelsiz, yalana dayalı iftiralarla kağıtları kirletiyormuş. Genel geçer hukuk kuralıdır. İtham eden, ispatlamalıdır da. Tamam anlıyorum, yalanlar büyük oyunlarla ve sahteliklerle bir süre kimilerini etkiliyebilir. Unutmayın ki, bu er ya da geç tersine döner. Tarih örnekleri ile doludur. Eğer bu zavallı söylediklerini kanıtları ile doğrulamamışsa, doğruluyamıyor ise, bırakın. Bir MÜFTERİ olarak yolu açık olsun. Beyninizi, yüreklerinizi zavallıların gölgesi ile kirletmeyin. Öfkelerinizi ve heyacanlarınızı, hayatlarımızın her alanında süren haksızlıklara karşı mücadeleye, Taksim Gezi Parkı direnişi ile yeni bir aşamaya yükselen "DEMOKRASİ –ÖZGÜRLÜK ve ADALET" mücadelesine katın derim.

Sevgili Biraderim, emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yaşı yok. Geri çekilmek, emekli olmak falan yok. Annemize verdigimiz sözümüz sonsuza dek geçerli. Şimdilerde gençler özgürlük mücadelesini yeni aşamasına taşıdılar. Verilen yeni kayıplarımız, yüreklerimizin en iyi köşelerinde yaşayan yoldaşlarımızın yanı başlarında yerlerini aldılar. Bu aşamanın gençlerine kulak veren, deneylerimizle, her şeyimizle yanlarında olan bir tutum ve anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Mücadelenin hangi konumunda olursak olalım, aklımızı ve yüreğimizi mücadelenin merkezine oturtarak yürüyeceğiz.

Elbette yarınki mahkeme kararını heyacanla bekliyoruz.İ yi haberler umuyoruz. Dostların, Özgüveni ve arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz. Ve unutmuyoruz.
BU DAHA BAŞLANGIÇ…


Sedat ÖZGÜVEN

19.07.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.