Derdi olanlar şimdi kazanılan zemini iyi kullanmalı

06 Haziran 2013 21:09 / 1288 kez okundu!

 


Derdi olanlar simdi kazanılan zemini iyi kullanmalı… Bu polis terörünü ve baskıları unutmayacağız. Unutturmayacağız.

Direniş sürüyor. Herkes mutabık. Artık ülkemizde her şey, bu tarihi direnisin, itirazın, karşı koyusun yaşandığı zamanlardan başlayacak. Türkiye halkı ve emek- demokrasi - özgürlükler mücadelesi böylesi bir mevzi kazandı. Umutlar yenilendi. Korkular geriledi, kismen de olsa, sanki uzun yılların yaraları sarılıverdi. Bunca yaşananlardan, çekilen acılardan sonra bu, hepimiz için çok önemlidir.

Çoğunluğun eylemi olarak suren bu direnişe İktidarın ve destekleyicilerinin gölge düşürme çabaları ve provakasyonları karşısında uyanık olunurken, bizlerin de karşı cephenin kullanabileceği yanlış davranış ve çıkışlardan uzak durmamız gerekmektedir. Yakma, yıkma ve kırmadan uzak durulmalı, birçok yerde yapıldığı gibi, alan temizleme ve benzeri örnek davranışlar sergilenmelidir.

Direniş hiç bir siyasal yapının egemenliğinde, önderliğinde başlamadı ve sürmüyor. Elbette ilgi duyanların, talep seslendirenlerin destekleyenlerin, hayata yararlı bir şekilde dokunmak, katkı koymak isteyenlerin hepsi alanda. Ortak talebin diktacı eğilimlere karşı ÖZGÜRLÜK olduğu gözlenmektedir. Elbette, insanı yok sayan,otoriter anlayış ve uygulamalara karşı çıkan, herkesle birlikte alanda bulunan, hiç bir siyasi yapıya, sen burada olamazsın diyemeyiz. Ama,ayni zamanda, çoğunluğun haksızlıklara karşı durma eylemini öznel emellerine alet etmek isteyen, gelişen barış sürecine, halkların kardeşliğine zarar verebilecek davranış sergilemek isteyenlere de uygun biçimlerde engel olunması gerektiği de atlanılamaz.

Çok şeyler söyleyeceğiz, söylenecek. Elbette acelece yapılan, eksiklikler, yanlışlıklar içeren analizler, çözümlemeler ve değerlendirmeler de olacak. İzlemeli, süreci, hayata ve gerçekliğe en uygun tarzlarda yakalayabilmek için, katkılarımızı koymalıyız. Özellikle bu karşı duruşun tam göbeğinde dimdik duranları anlamalı, dinlemeliyiz. Bunu beceremezsek daha sonraki zamanları, toplumsal ilerleme yönünde geliştirme zorlaşabilir, uzayabilir...

Kimi zaman, Devrim çağrılarını anlamaya çalışsam da, yaşanan nesnel ve öznel koşulların, henüz devrimci sıçramaların uzağında olduğumuz gerçeğini unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Elbette yeni mevziler için, yeni yollar açılabilir.

Direniş farklı sosyal yapıları ve farklı taleplerin insanlarını kapsıyor. Halkımızın büyük çoğunluğu, Ben % 90 çoğunluk diyorum, alanlarda temsil ediliyordu.

Simdi yolu daha uzun olanların önünde duran görevler daha bir ağırlaştı, önem kazandı.

Simdi "BIZIM TARAF"ın zemini daha da güçlendi. Çoğalmanın yolu açıldı. İstersek yine farklı düşünelim. İstersek ayrı örgütlerin insanları olalım. İstersek örgütsüz olalım. Derdi olanlar olarak, iyilik yanlıları olarak, eşitlik özgürlük ve demokrasi talebi olanlar olarak, herkesin yaşam tarzına saygılı olanlar olarak, emek ve barıştan yana olanlar olarak alanlarda % 90 olabiliriz.

Derdi olanlar şimdi kazanılan zemini iyi kullanmalı.


Sedat ÖZGÜVEN

05.06.2013

Son Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013 21:19

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.