BAÞIMIZIN ÜSTÜNDE YER YOK

18 Nisan 2022 11:41 / 559 kez okundu!

 

 

Ülkemiz politik gündemi ve yaþam þartlarýmýz öylesine hýzla olumsuz yönde artýyor ki geçmiþ günleri mumla arar hale geldik hepimiz. 

 

****

 

BAÞIMIZIN ÜSTÜNDE YER YOK

 

Ülkemiz politik gündemi ve yaþam þartlarýmýz öylesine hýzla olumsuz yönde artýyor ki geçmiþ günleri mumla arar hale geldik hepimiz. Her geçen günle yaþam koþullarý bizleri bu ülkede yaþamaktan piþman hale getiriyor. Buna raðmen ülkemizi terk edecek deðiliz elbette. Aslýnda yaþanan bu olumsuz durumdan hepimiz bir nebze sorumluyuz. Deðiliz diyorsanýz, bizlerin adýna ülke yönetimine ehil, dürüst, namuslu politikacýlarý seçememek kimin kabahati sizce? Biraz da “kendim ettim kendim buldum” deyimini yaþar durumdayýz þimdilerde. Kurtulma umudumuz hep ileriki tarihe endeksli.

Geçmiþ dönemlerde on yýllarca siyasette olanlara biat eden bizler “Allah sizi baþýmýzdan eksik etmesin” diyerek ne yaparsa yapsýnlar baþ tacýmýz saymaktaydýk siyasileri. Son yirmi yýldýr bu anlayýþýn henüz deðiþmediðini ve giderek daha koyu bir hale geldiðine þahit olmaktayýz. Sanýrým son zamanlarda “denizin bittiðini” kabul etmeye baþlýyoruz.

Kötü, vicdan yoksunu, salt kendi çýkarýný düþünen siyasilerin artýk marifetlerini her þeye raðmen gizleyemedikleri, kendilerini faþ ettiklerini fark eden ülke insanýmýz onlar için artýk “baþýmýzýn üstünde yeriniz var” demeyeceklerdir herhalde. Çünkü baþýmýza çýkardýklarýmýzýn baþýmýz da saç, midemizde aþ, cebimizde maaþ býrakmadýklarý, bu olumsuz yakýcý ortamý hiç umursamadýklarý kör gözlerimize bile batar olmuþtur.

Piyasada halkýn ekmeðinden, sütüne, sebzesinden etine yapýlan zamlarla evimize misafir bile kabul edemeyecek düzeye getirildik. Akrabalarýmýzý, dostlarýmýzý bu ramazan günlerinde iftara davet etmekten kaçýnýr olduk. Hiçbir misafire gelin baþýmýzýn üstünde yer var diyecek durumda deðiliz fiziki olarak. Kabahat piyasada, dýþ güçlerde onda bunda diye boþuna kendi kabahatimizi baþkasýna yükleyemeyiz. Bu vandal düzenin yýllarla sürdürülmesinde hepimizin dahli var mutlaka. Benim sadece bir oyum var ne yapabilirim ki diye hayýflanmamak gerek. Her þeye karþýn, durumu irdeleyip açýk yüreklilikle kendi zaafýmýzý düþünmeliyiz. Kendi geleceðimizi þekillendirecek dürüst, namuslu güvenilir siyasetçileri bulup çýkarmak, ya da göreve talip olup taþýn altýna elimizi sokmak zamanýdýr diyerek ortaya çýkmalýyýz. Tüm olumsuzluklarda her daim baþkasýný kabahatli bulmamýz iþin kolayýna kaçmak deðilmidir? Hoþ kabahat altýn olsa kimse kabul etmezmiþ ama suçu kabahati hep baþkasýnda aramaktan bir an vazgeçip "acaba bu durumda benim kabahatim yanlýþým nedir, var mýdýr bir eksiðim" diye sorgulamak zamanýdýr kanýmca geç de olsa.

Bizim güzel geleneðimiz olan misafire saygý, yöneticilerimize güven ve sevgi duyma olanaðý ortadan silinmiþ durumda artýk. Zaten kimseyi baþýmýzýn üstüne çýkarmamalýyýz aslýnda. Nice baþýmýzýn üstünde yer verdiðimiz kiþi bize kazýk atmýþ, bizim ona verdiðimiz deðeri bize vermemiþtir. Artýk baþlarýmýzýn dik ve üzerinde kimsenin olmadýðý dönemi denemek zorundayýz. Hiçbir siyasiye “Allah baþýmýzdan eksik etmesin” dememize gerek kalmadýðýný, onu bulunduðu makama bizlerin seçerek gönderdiðini unutmamalýyýz. Ýktidara gönderdiðimiz siyasilerin bir þeyler yaptýðýnda kasýlmalarýna gerek olmadýðýný çünkü bir þeyler yapmalarý için orada görevlendirdiðimizi bilmek, görmek zorundayýz. Ülkeye hizmet amacýyla talip olanlara onay verdiðimizde ülkemiz için yapýlan þeylerin lütuf olmadýðýný göreve talip olmanýn gereðinin yapýlmasý anlamýna geldiði bilinmelidir. Öngörü eksikliði büyük zaafýmýz. Bu zaafýmýz bizleri yaþayarak öðrenmekle baþ baþa býrakmakta, bu durum ise yýllarýmýza mal olmaktadýr ne yazýk. Baþýmýzdan eksik etmemesi gerekli diye düþündüðümüz insanlarýn düþündüðümüz kadar farklý ve vazgeçilmez olmadýklarýný kavramamýz ve günlerin artýk baþýmýzýn üstünde kimseye yer yok demenin zamanýdýr.

 

Muzaffer NARMAN

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.