SOLCULAR GENE BÝRLÝK PEÞÝNDE

21 Aðustos 2022 15:47 / 446 kez okundu!

 

 

"Ýyi de, ne oldu, ne deðiþti ki 60 yýldýr yapamadýðýnýzý þimdi yapmaya karar verdiniz ya da þimdi yapabileceðinize inanç niçin geldi? Yeni bir politika mý ürettiniz, yeni bir toplumsal dalga mý tespit ettiniz? Birbirinizi ne kadar sevdiðinizi mi anladýnýz?"

 

***

SOLCULAR GENE BÝRLÝK PEÞÝNDE


Bundan ne çýkar...

Biz “gene birlik yazacaklarý gelmiþ” deriz. Hani, bazýlarýnýn “oynayasý gelir”, düðünlerde kurtlarýný dökerler ya, solcularýn da birlikleri gelince toplantý yapýp konuþurlar, bir süre rahatlarlar. Bu çok uzun süredir insanlarý üzen bir olgudur. Sýk sýk birlik giriþimi yaparlar, konuþurlar, yazarlar, çizerler, havaya girerler ve...  tabii ki bir þey olmaz, sonra hadiii... tekrar birlik giriþimi.

Ýyi de, ne oldu, ne deðiþti ki 60 yýldýr yapamadýðýnýzý þimdi yapmaya karar verdiniz ya da þimdi yapabileceðinize inanç niçin geldi? Yeni bir politika mý ürettiniz, yeni bir toplumsal dalga mý tespit ettiniz? Birbirinizi ne kadar sevdiðinizi mi anladýnýz? Þimdi mi anladýnýz? Oturup kucaklaþýnca anlaþacak mýsýnýz? Bu kez durum ciddi, mutlaka bir þeyler mi yapmalýsýnýz? Seçimde insanlarýn politikaya ilgisi artar, bundan istifade edelim mi diyorsunuz? Bu sefer kuþu yakalayýp kafese mi koyacaksýnýz? 
...

“Birlik” sihirli bir kelime gibi. Sanki birlik olunca bir þey çözülecek. Birlik öyle toplanarak, tartýþarak filan olmaz. Ancak birisi birliði zorlayarak hayata geçirecek kadar güçlü olursa mümkündür. O halde boþ yere germeyin. Aslýnda iþ biraz oyalanmadan ibarettir. Bir araya gelin, sohbet edin, toplantýdan çýkýnca yemeðe gidin, hasret giderin, kendinizi daha iyi hissedin. Bundan iyisi Þam’da kayýsý olur. Apricot in Damascus, Gel bize bazý bazý.

Mehmet Tanju AKAD

Not: Bir de arkadaþ, toplantý listesine baktým... Yani o isimlerle asla olacak þey deðil. Yani baþka  isimlerle de olmaz ama o topluluktan hiç bir þey çýkmaz.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.