ÝNAY KÖYLÜLERÝ TEKEL ÝÞÇÝLERÝNE KÖY EKMEÐÝ GÖTÜRÜYOR

17 Ocak 2010 01:22  

 

ÝNAY KÖYLÜLERÝ TEKEL ÝÞÇÝLERÝNE KÖY EKMEÐÝ GÖTÜRÜYOR

Ýnaylýlar, Ankara'da eylem yapan tekel iþçilerine vermek üzere ekmek yaptý. Yaptýklarý ekmekleri alarak yola çýkan Ýnaylýlar ayný zamanda Tekel iþçilerinin mitingine de katýlacak

Ýnay Vicdan Hareketi Sözcüsü Muammer Sakaryalý'nýn konu ile ilgili açýklamasý þöyle;

Ýnaylý kadýnlar ve erkekler önce ekmek yaptý. Ekmeklerini çuvallara doldurdu. Ankara'nýn soðuðunda seslerini duyurmak, katýlaþmýþ yürekleri inceltmek için eylem yapan TEKEL ÝÞÇÝLERÝNE ulaþtýrmak istiyorlar.

Kendilerini Ýnay Vicdan Hareketinde gerçekleþtiren Ýnaylýlar, þu anda (saat 01:009 otobüse bindi Ankara'ya ulaþmak üzere yola çýktý. Tekel iþçilerinin büyük mitinginde olacaklar. Tekel iþçilerine "Biz de bu ekmeðin kirlenmemesi, zehirlenmemesi için Kýþladað Altýn madenine karþý mücadele ediyoruz. Sizi destekliyoruz, ekmeðimizi paylaþmaya geldik. Ekmek mücadelesiyle Ekoloji mücadelesinin birlikte olmasý gerektiðini düþünüyoruz. kURTULUÞ YOK TEK BAÞINA. Yüreðimizle, vicdanýmýzla, emeðimizle yanýnýzdayýz" diyecekler.

Bu anlamlý dayanýþmayý, köylülerle iþçilerin Ankara'da buluþmasýný, köylülerin iþçilerle ekmeðini paylaþmasýný duymanýzý istedim.

Saygý ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Ýnay Vicdan Hareketi Sözcüsü
Muammer Sakaryalý






 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0