‘Oyun Bozuculuk'tan ‘Oyun Kuruculuða'

29 Ekim 2018 11:27 / 2637 kez okundu!

 

 

HDP'nin çözüm sürecinin yeniden baþlamasý gerektiðini ifade ettiði, savaþlarýn, çatýþmalarýn bir an önce bitmesi, ülkemize ve Ortadoðu'ya barýþýn gelebilmesi için barýþ ve müzakere sürecinin bir kez daha baþlamasý, Öcalan'ýn da bu sürece dahil edilmesini istediði bugünlerde Ýlhami Mýsýrlýoðlu'nun bu yazýsý sürece ve gündeme dair doðru bir perspektif sunuyor...

 

****

 

'Oyun Bozuculuk'tan 'Oyun Kuruculuða'

 

Çözüm sürecini havaya uçuran ana sebep neydi? Birden “Suriye’de devlet ihtimali” biçiminde ortaya çýkan elma þekeriydi elbette...

Ýsrail ve USA’nýn arkasýnda olduðu bu proje PKK’nin açgözlülüðüne seslendi. PKK tuzaða düþtü. HDP’ye verdiði direktif þöyle oldu: “Silahlarý býrakmayacaðýz; Kobani edebiyatýný öne çýkarýn, Barzani orada devlet kurduysa biz de Suriye’de kuracaðýz. Siz çözüm süreci varmýþ gibi idare edin, bu arada yeni duruma göre örgütlenin, her tür silahý biriktirin, depolayýn, hendek kazýn, özyönetim ilanýna hazýrlanýn!”

Öcalan’la Kandil baronlarý arasýna sýkýþan HDP, PKK korkusuyla, Avrupa Merkezci, Oryantalist genlerinin doðrultusunda davrandý ve “seni Baþkan yaptýrmayacaðýz!” politikasýna geçiþ yaptý.

Sonrasýný herkes biliyor...

Türkiye halkýnýn 15 Temmuz direniþi tüm oyunlarý bozdu.

Dünyanýn ve coðrafyamýzýn geldiði noktada Türkiye her adýmda biraz daha dünya çapýnda ‘oyun bozuculuk’tan ‘oyun kuruculuðu’na geçti.

PKK’nin yurt içi ve yurt dýþýnda tarihinin en büyük darbelerini yemesi;

Türkiye’nin USA karþýsýnda sahada ve masada güçlü bir pozisyon yakalamasý;

MHP ile "planlý" biçimde gündeme getirilen yerel seçim “küslüðü” sonrasýnda hayat yeni geliþmelere gebe olabilir...

Ancak, HDP’nin bu sürece yeniden dahil olabilmesinin tek yolu var: silahlý gücün (PKK), Türkiye’ye karþý, kayýtsýz þartsýz silah býrakmasýný saðlamak için sahici, kitlesel, inandýrýcý bir çaba içinde olmak.

Tersi durumda geriye, dünyanýn terörü de, canlý bombacýlýðý da, çocuk askerleri de kullanan en tehlikeli ayrýlýkçý örgütünün legal vitrini olmak kalýyor ki, bu durumu serbest örgütlenme, özgür basýn, legal particilik görünümleri içinde bile sürdürmek artýk imkansýzdýr.

Bu örgütler içindeki hala saðduyu kýrýntýsý kalmýþ kiþilerin, kendilerinin ve partilerinin pozisyonunu bir daha gözden geçirmeleri þarttýr. Bu gözden geçirme, bu tarihsel momentte, hem özellikle Kürt’ler baþta olmak üzere tüm Türkiye halkýnýn hem de bilfiil gözden geçiricilerinin mutlak yararýna olacaktýr.

Vesselam.

Ýlhami MISIRLIOÐLU

25.10.2018

 

>> Buldan: Çözüm Sürecine Geri Dönülmeli

 

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018 17:38

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.