ESKÝ YOLDAÞLARIMA SONDAN BÝR ÖNCEKÝ ÇAÐRIMDIR!

20 Aðustos 2022 10:03 / 615 kez okundu!

 

 

"Unutmayalým ki batý dünyasý söz geçiremediði adama DÝKTATÖR, emir verebildiði, yönetebildiði kuklaya da DEMOKRAT diyor... Kim kukla, kim diktatör? Artýk o da sizin insafýnýza ve vicdanýnýza kalmýþ..."

 

***

ESKÝ YOLDAÞLARIMA SONDAN BÝR ÖNCEKÝ ÇAÐRIMDIR!

 

Eskiden ABD emperyalizmine, NATO'ya karþý savaþtýðýný söyleyip bugün ya PKK'nin ya da CHP'nin yanýnda saf tutan yoldaþlarýma sesleniyorum! 


S-400 bir saldýrý silahý deðil bir savunma silahý iken, senin NATO müttefiklerin muadillerini sana vermemiþken, ülkemizin içinde bulunduðu tehlike çemberleri bu kadar açýk biçimde ortadayken; bir muhalefet liderinin aþaðýdaki sözleri söyleyebilmesi vahim deðil midir? 

"Siz devlet olarak bir ittifak içinde yer alýyorsanýz o ittifakýn öngördüðü kurallarý, ben de kendi ülkemde uygulayacaðým diye imza atmýþsanýz, yani söz vermiþseniz, devletin namusu olarak söz vermiþseniz o ittifakýn dýþýnda farklý arayýþlara girmek doðru deðildir. Etik olarak deðildir. Siz NATO ittifaký içindesiniz gayet güzel, savunma sanayimizi de bunun üzerine inþa etmiþsiniz gayet güzel, neyse toplantýlar NATO toplantýlarý yapýlýr vs o toplantýlara katýlýrsýnýz, toplantýda oy kararlarý oy birliði ile alýnýr vs siz ittifakýn dýþýnda farklý bir savunma sanayine girerseniz o zaman sorun çýkar, çýkýyor... Nitekim gittiler S-400 aldýlar. Þu soruyu sordum, kime karþý kullanacaksýnýz? Yunanistan'a karþý mý kullanacaksýnýz? NATO ittifaký içinde. Suriye'ye karþý mý kullanacaksýnýz? Orasý da çok daha güçlü Ruslar var. Ýran'a karþý mý kullanacaksýnýz? Kasr-ý Þirin'den bu yana aramýzda hiçbir sorun çýkmamýþ. E kime karþý kullanacaksýnýz? Rusya'ya karþý mý kullanacaksýnýz? Zaten silahý size veren o. Niye aldýnýz, neyin bedeli olarak aldýnýz, neyin bedelini ödediniz? Bu sorunun yanýtýný þu ana kadar almýþ deðiliz." 

Sevgili eski yoldaþlarým, Kemal Kýlýçdaroðlu'nun Ýngiliz basýnýna verdiði demeçteki bu sözlerini bir kez daha sakince okuyun ve elinizi vicdanýnýza koyup düþünün lütfen! 

Olanlarý bu denli yanlýþ okumanýn 3 nedeni olabilir; ya Avrupa merkezci oryantalist batýlýsýndýr ya kraldan çok kralcý ezik bir batý hayraný ya da -en kötüsü- batýnýn berbat bir kuklasý... Dördüncü Ýhtimali düþünmek bile korkunç. 😞 

USA, RUSYA, ÇÝN'den sonra dünyanýn dördüncü büyük gücü olmaya gitmek elbette kolay deðil... Ýçerideki ve dýþarýdaki böylesi engelleri demokratik çerçevede, hep meþru kalarak aþmaya devam. 

2023 seçimleri belli ki yalnýzca Türkiye için deðil dünya için de bir dönemeç noktasý olacak.

Unutmayalým ki batý dünyasý söz geçiremediði adama DÝKTATÖR, emir verebildiði, yönetebildiði kuklaya da DEMOKRAT diyor... Kim kukla, kim diktatör? Artýk o da sizin insafýnýza ve vicdanýnýza kalmýþ...

20/08/2022 Ýstanbul

Ýlhami MISIRLIOÐLU

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.