TÜRK IRKÇILIÐI ÝLE YÜZLEÞME YAZITI

07 Aralýk 2009 02:57 / 3188 kez okundu!

 


Hakan Akçura'nýn yazýsýnda "yeralan imge, yazýt, hatta belki de onurunu yitirmekte olan bir kentin (ülkenin?) olasý mezar yazýtý, 6 metre boyunca sürecek olan çok zehirli, ýrkçý nefret ve küfür cümlelerinden oluþmuþtur. Çocuklarýn yanýnda açýlmamalýdýr. Okumanýn, ruhunuza kalýcý zararlar verebileceðini bilmelisiniz."

*****

22-23 Kasým 2009
Kürt Ulusuna, Kürt Ýnsanýna Yönelik Geliþen Nefret Dolu

Türk Irkçýlýðý ile Yüzleþme Yazýtý

Aþaðýda ilk 40 santiminin resmini gördüðünüz bu iþim aslýnda yaklaþýk 44 (43.57) santim eninde ve yaklaþýk 617 (616.73) santim boyunda.
O üzerine týklarsanýz açýlacak ekranýnýzda ama týklamadanönce beni okumaya devam etmenizi öneririm.

2007 yýlýnda "Nefret tünelinde Aþk" baþlýklý çaðrýmý yaptýðýmda, internette, forumlar ve haber sitelerinde yazýlan ýrkçý mesajlarýn ve ýrkçý sesleniþlerin karþýsýna türk ve kürt, türk ve arap, rum, ermeni ya da bu gibi çift ulusal kimlikli aþklarýn videolarýný koymak istemiþtim olasý katýlýmcýlar eliyle. Binlerce destek, onlarca katýlým cevabýnýn ardýndan "kimse videosunu bitirip de yollayamadýðý için" iptal oldu sanat etkinliði...

Yani ýrkçý nefret mesajlarýnýn, yorumlarýnýn evrilip de içinde yeralacaðý bir þeyler yapmayý uzundur istiyordum.
O zamanlar kararým, bu nefret dolu satýrlarý hiçbir zaman kendi baþlarýna yeniden dolaþýma sokmamak ve okutmamaktan yanaydý.

O günden bugüne çok þey oldu, çok þey deðiþti Türkiye'de.
Bugün 22 Kasým 2009 günü Ýzmir'de atýlan taþlar, tekme, yumrukla ve sloganlarla ýrkçý saldýrýya uðrayan DTP konvoyunun ardýndan önerdiðim "Dikilmesi mümkün 'Ýzmirli ýrkçýlar' heykel tasarýmý"mýn ardýndan, yaptýðýmla yetinemeyen bir noktaya geldim ve karar deðiþtirdim.

Ben birileri sorduðunda kendini Ýzmir Karþýyakalý diye tanýtan bir insaným.
Ankara'da doðmuþ olmam, 23 yýl Ýstanbul'da yaþamýþ olmam bunu deðiþtiremedi.
Çünkü ben ilk kez o kentte aþýk oldum, iþkence gördüm, hapsedildim, aldatýldým, dolu dolu sevindim, deli gibi heyecanlandým, þiir yazdým.
Tam da 47. yaþýmý doldurduðum bugün, bir "Türk ýrkçýlýðý ile yüzleþme yazýtý"yla, yüzüm en çok yine Ýzmir'e dönük karþýnýza çýkacaðýmý kim söylese inanmazdým.

Bu 6 metreyi aþan yazýt 1265 satýr ve 33120 sözcükten oluþuyor.
Olayýn olduðu 22 ve ertesi 23 Kasým günlerinde internette deðiþik haber sitelerinde ve her seferinde benim heykel tasarýmýma da uðursuz bir ilham veren ayný fotografa bakýlarak yazýlan, olup bitenlere dair okuyucu yorumlarý...
Hepsi türkün, kürt ulusuna, insanýna, özetle kürde kesif nefretini içeren zehirli ýrkçýlýkla malül.
Yaþadýðým ülked, Ýsveç'te ve dünyanýn çok geniþ bir bölümünde, bu yorumlarýn her biri ayrý bir polis soruþturmasýnýn konusu olabilecek, toplamý ise topluma yönelik, kültürel, siyasi ve yasal zeminde ýrkçýlýk karþýtý kapsamlý bir programý devreye sokacak niteliðe sahip.

Bu kez karar deðiþtirdim ve böylesi bir uðrakta, böylesi bir yüzleþmeye, bu ülkenin ihtiyacý olduðunu düþündüðüm için, çok düþünüp, taþýnýp, bu yorumlarý olduðu gibi iþime taþýdým.
Umarým yaptýðým þeyin gücü, bu zehirin ikna çabasýndan daha güçlüdür.

Yine de 48 saatte bunlarýn yazýlabildiði ve mesela dün Çanakkale Bayramiç'te üç kürt erkeðini linç etmek için karakol zorlanýr, kürt evleri taþlanýrken, belki de milyonlarýn o saldýrganlarla ayný ilkellikte düþünebildiði, buna benzer yeni binlerce yorumu daha, peþi sýra günlük yaþantýsýnýn her anýna ve internete de ekleyebildiði bir Türkiye ise karþýmýzdaki, bence bunu yapmam gerekiyordu.

Bu metinlerdeki zehiri þerbet bilenlerle deðil, bu gerçekliði en az ben kadar bilenlerle de deðil iþim, geri kalanlarla...
Durum ne kadar vahim hala anlayamayanlarla.
Onlar okusun.
Onlar týklasýn sadece aþaðýya...
Varacaklarý nokta beni bu iþi yapmaya getiren noktaya yakýn olursa en baþta "Irkçýlýða ve milliyetçiliðe Dur De!" giriþimi olmak üzere bu gidiþe karþý bir þeyler yapabilecekleri yerler, oluþumlar, örgütler var Türkiye'de bilsinler.
Baþbakan Tayyip Erdoðan'ýn da içinde yeraldýðý -her ýrkçý saldýrýda bir kürt kýþkýrtmasý arayan- bir tür kör aymazlýða düþmesinler olan bitenin anlamýna dair.

Bu üretimde çok zorlandýðým, internete, size ulaþabilecek þekilde yüklenebilmesinin yolunu çok zor bulabildiðim iþe dair iki teþekkür borcum var: Karým Leyla'ya ve Pýnar Taþkýran'a. Ýyi ki varlar.

Uyarý: Aþaðýda yeralan imge, yazýt, hatta belki de onurunu yitirmekte olan bir kentin (ülkenin?) olasý mezar yazýtý, 6 metre boyunca sürecek olan çok zehirli, ýrkçý nefret ve küfür cümlelerinden oluþmuþtur. Çocuklarýn yanýnda açýlmamalýdýr. Okumanýn, ruhunuza kalýcý zararlar verebileceðini bilmelisiniz.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
03 Aralýk 2009 13:40

hakan_akcura

26 Kasým'da yazdýðým ve "yazýt" ile birlikte yaygýnlaþtýrdýðým yukardaki metnin ardýndan, çoðu Ýzmir'den olmak üzere ülkenin her yanýndan gelen yüzlerce destek mesajý ve mektubunun yaný sýra sayýsý 200 ü aþan saldýrý, küfür ya da tehdit mesajý ve mektubu da aldým.

Kimisi içeriði gereði ciddiye alýnasý olan ve yakýnda belki kimi savcýlarýn masalarýnda mail adresleri ve ip dökümleri ile birlikte yer edinecek tehditleri bir kenara koyarsak, yukardaki yorum, üç aþaðý beþ yukarý tüm karþýt ve saldýrgan mektuplarýn ortak dayanaklarýný içeriyor. Bu ortalama karþý çýkýþýn dayanak noktalarýný özetlersek:

Yurtdýþýnda, hele ki Ýsveç'te yaþayan biri Türkiye'de olup bitenlerden ne anlar?
O zaten vatanýný terketmiþ ve büyük ihtimalle ödül umudu ya da baðýmlýlýk iliþkisi ile yabancý istihbarat örgütlerine kapýlanmýþtýr.
Üstelik emin olunmalý ki, o sanatçý o ülkelerin kirli sicilleri ile uðraþmayý hiç düþünmez, derdi artýk düþmaný olduðu eski ülkesini bölmektir.
O artýk Türk bile sayýlmaz. (Hatta birçok saldýrý mektubuna göre o kürttür. Adýndan ve özellikle soyadýndan utanmalýdýr.)
Kürtlerden yana ve türk ýrkçýlýðýna karþý bir iþ yapmak, metin yazmak, PKK'den yana saf tutmaktýr.
Kürt ulusal kimliðinden sözetme "aymazlýðý", zaten seni de PKK'li yapar.
Ne "Ýzmirli ýrkçýlar" heykel önerisinde, ne de "Türk ýrkçýlýðý ile yüzleþme yazýtý"nda bir bütün olarak Ýzmir kentine yönelik "ýrkçý" sýfatýnýn kullanýlmamýþ olmasýnýn önemi yoktur. "Ýzmirli ýrkçýlar" ve/veya "Türk ýrkçýlýðý" demek "Ýzmir ýrkçýdýr" demektir. Hatta ”Türkiye ýrkçýdýr” demektir.
Kürt kökenli vatandaþlar, Türklerin ulusunun, devletinin, ordusunun güvencesi ve eli altýndadýr.
PKK'li olmadýklarý ya da baþkaldýrmadýklarý ya da kendi bayrak ve sembolleri ile sevinip, eðlenmedikleri sürece, zararsýzdýrlar ve korunurlar. Ne zaman yoldan çýkarlarsa, hadleri bildirilir. ”Yabancý olmayý seçmiþ” sanatçýlarýn onlar ya da baþkalarý adýna söz söylemeye ya da bir þey yapmaya haklarý yoktur.
Kol kýrýlýr yen içinde kalýr.
Bizim bizden baþka dostumuz yoktur.

Ben artýk, algý, anlama, yorum kapasitesi bu olan bir varoluþ düzeyini muhatap almamaya karar verdim. Kim ve ne olduðumun, ne yaptýðýmýn hiçbir yeni bilgisinin, bu varoluþ düzeyinde farklýlýk yaratmayacaðý ortada. O, memleketinin huzur ve güvenine tecavüz eden yeni bir düþmaný varettiðiyle var ve varlýðýnýn, durduðu yerin tarifi zaten bu karþý karþýyalýkla menkul.

Aþaðýdaki satýrlarýn sahibi olan kiþilerle, bu güya yumuþatýlmýþ metinlerin sahiplerinin ayný masada saatlerce oturup, birçok konuda anlaþabileceðine eminim. Aslýnda dizginsiz kendini ifade ediþin alttaki sahici örneklerini çok daha önemsiyor ve onlar sayesinde ýrkçýlýk karþýtý mücadelenin öneminin her geçen gün daha da arttýðýný düþünüyorum:

”allah sizin belanizi versin 7 sulalenizin beli diogrulamaya / kanserden ole basiniza tas yaga sokaklarda surune soyunuz emi / yediginiz kaba sicanlar / dugunde coluk cocuk katleden caniler / serefsiz insan olmayan mahluklar / Turkun hastanesine mahkemesine polisine muhtac kopekler / saddam ..kerken nasil kactiniz Turkiyeye / unuttunuz galiba ama tabii / hayvansiniz adam olamayacaksiniz / ancak kapkac mafya sahtekarlik gasp isiniz / birde Turkun irkciligi imis / Turk olmasa birbirinizi yersiniz hayvanlar sizi / davardan bile asagisiniz unutmayin”

”Bu coðrafyada antimilitarist olunamaz.”

”Ya türkler gibi seversin yada ermeniler gibi terkedersin. Insan olmain bazi gerekleri vardir elinde tabanca tüfekle, daðda, maðarada, naylon altinda, yaþayarak ulus deyil ancak çapulcu olunur.þimdi ise siz kürtler hep si... Mahkumsunuz bu irakta da yaþandi ve hala yaþanmakta suriye de iranda ve çok sevgili ülkemizdede malesef yaþanmakta. Siz her zaman yediyiniz çanaða ettiyiniz için allah yardimciniz olmuyor olmazda.ingiliz abd israil ve ermeni uþaði olmayi kendinize bir nam edinmiþsiniz.uþaklarin kalacak yeri ahirdan baþka bir yer olamaz. þimdi ise size bir yol gösterilmesi gerekirse suriye ve iran ve türkiye kabul etmez ama barzani, madem oda kürt ona siðinabilirsiniz,hatta orada belki ilerde demokratik bir seçim olur ve sizde çoðunluk olacaðiniz için belki ülke de olabilirsiniz.aslinda ülke olmak belki sizinde hakkinizdi ama o hakki ingiliz babaniz size layik görmediði için vermedi. irakta kullanildiniz ülkemizde kullaniliyorsunuz belki yakinda iranda daha aktif bir þekilde kullanilacaksiniz ama hep kaybeden siz oldunuz. Kullanila kullanila yaþli genelev .....su oldunuz. yeter artik insan olmayi deneseniz derim. örneðin dersimde osmanli korumasi altindasiniz osmanliya vergi vermez osmaliyi tanimazsiniz sonra tc zamani ve gidiþat ayni varmi yani osmanli olmasaydi belki akbabalar sizi yok ederdi þimdi ise tc olmasaydi saddam sizi yerdi sonuç, dersim isyanlari ve temizlik. hadi güle güle akilli oll”

”Tek cözüm yeni Kürtsüz bir Türkiye”

”Sen Hakan kiþisi.
Neyin irkçilik neyin milliyetçilik, neyin milli kimlik neyin etnik kimlik olduðunun farkini anlamaktan özürlü, Atalarindan gelen ve genetik olarak kaninda taþidiðin aidiyetinin son 200 yillik tüm saldirgan, hain, þuça eðimli dürtülerini; ne inanç ne de eðitim ile aþamamiþ bir kakojen olarak, türk milletine hakaret etme hakkina sahipsen, bu bile bu milletin asaletindendir..
Dua et ki, sana ve senin gibilere sadece küfür ediliyor.
Fazlasinin da yapilacaði günler yakindir.
Bu milletim sabri taþmiþtir.
Kürt ulusu deyip duruyorsun.
Bana kürtçe bir mezar taþi gösterebilir misin? Þöyle 2000 yillik, hadi 1000 yillik olsun.. Hadi 300 yillik olsun..,
12 tane birbiriyle anlaþamayan lehçeden dil diye bahsedip, bir millet olduðunuzu söylerek ancak sizin gibi cahilleri kandirisiniz.,
Her millet, yaþadiði coðrafyada bir eser birakmiþtir.
Bana bir kürt hakaninin, kralinin her ne haltsa, yaptiði bir eserbir çeþme, bir köprü, bir yazit, bir mezar yahu gösterebilir misin?
Kürtlerin bu dünya ve bu coðrafyaya biraktiklari tek eser kan ve gözyaþi dir.”

”Benm senn gibi kürt ermeni rum kirmalariyla iþim olmaz sen git erivana orada dik o anitini. Pislik”

”Baþka ülkeler ne kadar ýrkçýysa Türkler de o kadar ýrkçý olma hakkýna sahiptir.”

”Kürtlerin kimse tarafýndan savunulmasýna gerek yok onlar yaptýklarýnýn hesabýný verecekler, edilgen ve cahiller.!”

”Sen Kürt olamazsýn ey alçak. Sen olsan olsan Kurtuluþ Savaþýnda "denize dökmeyi unuttuðumuz alçaklarýn artýklarý" olabilirsin. Kürtler, Türkmenler, Avþarlar... Türk Milleti'nin þerefli birer topluluklarýdýr. Senin gibi "artýklar" bunu anlayamaz. Sen ve senin gibiler ancak Türk düþmanlarýna hizmette kusur etmeyen zavallýlarsýnýz.
Adýna da soyadýna da kurban ol, ey þerefsiz dönme.”

”Hakan bey sizin gerçeði görme yazinizdan cesaret alarak ögrenmek istiyorum, birde yunus emrenin ben sözden önce söyleyene bakarim özdeðiþinden hareket ederek soruyorum siz homoseksüel misiniz.”

” Kürt dili diye birsey de yoktur! Kürtlerin yasadigi cografya üc büyük medeniyetin arasinda sikisip kaldigi icin, dillerinin 1/3 türkcedir, 1/3 farscadir ve 1/3 arapcadir. Sayi sistemleri farscadir (iran). Kendilerini kürt olarak tanimlamalari atatürk devrimlerinden gelmektedir. Önce osmanlica-arapca harflerle okuma yazma aliskanligi oldugu icin, alfabe devriminden sonra türk kelimesinide sagdan sola okuyorlardi, yani krüt. Bu zamanla "kürt" olarak degisti.
Kürtler de oguz soyundan gelmektedir, yani aslinda türk'türler. Rusya federasyonu icinde bir özerk bölgenin ismi baskurdistan.
Kürtlere önemli uyari: siz zanetmeyin elin gavuru (ab+abd+israil) sizin kara gözünüze ve kara kasiniza hayran oldugu icin sizi kiskirtiyor-fisekliyor! Nasil araplari osmanliya karsi ayaklandirip, 22 devlete böldüler ve sözde filistin devletini kurup sonra israile peskes cektilerse, ayni akibete sizide ugratacaklar: kürdistan'i kurup cok gecmeden ölüleriniz üzerine büyük ermenistani kuracaklar! Artik akillanin!! Küfür tek millettir! Tarih tekerrür eder, sen gaflet uykusundan uyanmazsan ve senin haklarini savunuyormus gibi görünen soyu sopu ermeni-yahudi dönmesi politikacilarin pesinden gidersen!!!
Amma illada ben Türkiye'den ayrilacam dersen sana son uyarim:
sunu bil ve hafizana iyi kazi!! Öyle yagma yok!! Nasil kurtulus savasinda yunanlari izmirde akdenize döktüysek.
Sizide doguda/güneydoguda önümüze süreriz hakkari'den cikariz erbil ve süleymaniye'de barzani ve talabaniyide yaniniza katariz, dogru basra'ya variriz ve sizi orda körfez'e dökeriz!!!
Vesselam............Türk'ün ayranini kabartmayin!!
Oturun terbiyenizle oturdugunuz yerde. Rahatlik size galiba fazla geldi.
Siz sürümüsünüz sopayla idare edilecek?”










03 Aralýk 2009 10:48

Attila Bozoðlu

Sayýn Akçura,
Ýsveç’te oturup ta içinde yaþamadýðýnýz , görmediðiniz , bilmediðiniz bir olay ve benim ülkem hakkýnda nasýl böyle adi ,çirkin , terbiyesiz cevherler yumurtladýðýnýzý hayretle izliyorum.
Biz Türk milleti zaten ne çekiyorsak sizin gibi milliyetlerini , yurtseverliðini kaybetmiþ entel dantel takýmý liboþlar’dan çekiyoruz.
Türkler ve Türkiye hakkýnda atýp tutanlarýn , hakaret edenlerin Avrupalýlarca ödüllendirildiðini kaç sefer gördük ve yaþadýk.
Acaba önümüzdeki Nobel’e aday mý olacaksýnýz?
Ýsveç’te yaþadýðýnýza göre siz artýk Ýsveçlisiniz.
Dolayýsýyla sizi bir Ýsveçli olarak kabul edip size öyle yazýyorum.
Öncelikle yazýnýz , tamamen yanlý , buram buram yabancý istihbarat örgütü kokuyor.
Planlanan da Türkiye’yi aynen Yugoslavya gibi parçalamak.
Yabancý bir ülkede yaþayýp’da benim hayatým ve ülkem hakkýnda ahkam kesemezsiniz.
Hele hele Cumhuriyetin kalesi , Atatürkçü ,modern , yurtsever , laik Ýzmir ve Ýzmirliler hakkýnda konuþmak , fikir beyan etmek, sizin haddinize deðildir.
Ýzmir’e Irkçý anýtý dikmeði planlayacaðýnýza yaþadýnýz ülkede radyasyon bahanesiyle Ren geyiklerini katledip aç býrakýlan Sami’lere yapýlan soykýrým için bir anýt tasarlasanýz ve Stockholm’e dikseniz sizin için daha uygun olur.
Buna’da cesaret edebileceðinizi hiç zannetmiyorum. Ýsveç böyle þeylere hiç tolerans göstermez ve derhal sýnýr dýþýný boylarsýnýz.

Look – Listen-Learn
Gelelim Ýzmir’de vuku bulan olaya ;
Öncelikle Ýzmirli olmak ne demektir onu öðrenin.
Ýzmirli olmak Demokrat olmaktýr. Ýzmirli olmak Atatürkçü olmaktýr. Ýzmirli olmak Yurtsever olmaktýr (Milliyetçi demiyorum çünkü bu kelime oldukça kirletildi) Ýzmirli olmak Modern olmaktýr. Ýzmirli olmak Arap yaþam biçimi zorlamasýna karþý çýkmaktýr. Ýzmirli olmak Bayraðýna , Þehidine ,ülkesine sahip çýkmaktýr. Ýzmirli olmak gerçek Müslüman olmaktýr.

Peki Ýzmirli neden galeyana geldi?
PEKE bayraklarý , Þerefsiz APO posterleri , Gerilla üniformalarý , Araba camýndan uzatýlan “Victory “ iþaretleri..
Ne yapacaktý Ýzmirli yani.
Konvoyu , PKK propagandasýný alkýþlasa mýydý.?
DTP' liler normal bir Türkiye partisi gibi kendi parti bayraklarý ile gelselerdi, PKK sloganlarý atmasaydý Ýzmirli böyle mi davranýrdý?
Bir Ýsveçli olarak belki farkýnda deðilsiniz.
Ýzmirlinin karþý çýktýðý , Ýzmirlinin tepki gösterdiði Kürt kökenli vatandaþlar deðil PKK propagandasý yapýlmasýdýr.
PKK Türkiye’yi parçalamaya çalýþan bir terörist örgüttür. PKK 40 bin kiþinin katline sebep olmuþtur. Çoluk çocuk bakmadan köyleri basmýþtýr.On binlerce insaný öldürmüþtür.Ýþ yerlerini , alýþveriþ merkezlerini bombalamýþtýr.Güneydoðu köy okullarýnda görev yapan gencecik kýz öðretmenleri öldürmüþtür.
Yüzlerce masum (kürt , türk , laz , çeçen , gürcü )Türk vatandaþý insan, boþu boþuna ölmüþtür .
Uyuþturucu ticaretiyle binlerce Avrupalý ve Amerikalýyý zehirlemiþtir.

Ýzmirli halk ile PKK terör Örgütü ne kadar birbirlerine benziyor deðimli?
Evet Ýzmir’de her yerde Kürt kökenliler vardýr. Olmasý da gayet normaldir.
Bu durum hiçbir þekilde Ýzmirliyi rahatsýz etmez. Çünkü onlarda benim gibi Türk vatandaþýdýr. Benimle ayný haklara sahiptir.Yani bütün Kürt kökenliler PKK'lý deðildir. Bütün Kürt kökenlileri PKK'lý diye damgalamak marjinalliktir. Kürt kökenli vatandaþlara haksýzlýktýr , ayýrýmcýlýktýr.
Vukuu bulan olay da Kürt kökenli vatandaþlara deðil PKK ya karþýdýr.
Siz Ýsveç’te televizyonu açýp ta,
Her gün 5-10 þehidin cenazesini izlediniz mi ?
Kalleþçe döþenen mayýnlara basýp ölen , eli bacaðý kopan insanlarý izlediniz mi ?
Sizin evladýnýz askere gitti mi?
Gencecik pýrýl pýrýl delikanlý evladýnýzýn tabutuna sarýlýp aðladýnýz mý?
Ne bekliyordunuz ki Ýzmirli’den?
APO posterlerini , DTP' lilelerin arabalardan ellerini çýkartýp ta yaptýklarý Victory iþaretlerini ,Gerilla üniformasý giydirilmiþ partilileri baðrýmýza mý basacaktýk.
Ýsveç’te böyle bir terör örgütünü destekleyen partiye Ýsveç halký ne tepki gösterirdi.
(Almanya’da gördük.Bader Meinhofun 11 tutuklu üyesi ne hikmetse ayný gün hapishane de hepsi intihar ettiler)

Yazýnýzda Kürt Ulusu deyimini kullanmýþsýnýz.
Aferin .Aynen devam ediniz.
Kürt Ulusu derseniz karþýsýna Türk Ulusu çýkar.
Benim ülkemde Ýç Savaþý kýþkýrttýðýnýzýn farkýnda mýsýnýz ?
Yoksa bunu saðlamak için herhangi bir örgütten görevli misiniz?
Türk (gene ýrkçýlýk zýrvasý çýkarmayýn yani TC vatandaþý ) olmak ve Türkiye’de yaþamak zordur.
Sabýr ister, özveri ister , mücadele ister.
Anladýðým kadarý ile Ýsveç’e uyum gösterememiþsiniz.
Eski ülkenizi özlüyorsunuz.
Bakýn dikkatli olun.
Ýsveç’te intihar olaylarý çok yüksekmiþ.
Sakýn böyle bir þeye kalkýþmayýn.
Eðer bu tehlike var ise , kaldýrýn o liboþ , sanatçý kaidenizi Türkiye’ye geri dönün.
Benimle ayný kaderi paylaþýn.
Aksi takdirde benim ülkem hakkýnda olur olmaz , bilmediðiniz , yaþamadýðýnýz konularda ahkam kesmeyin.
Siz yeni ülkenize Ýsveç’e bakýn.
O sanatkar, yumuþak ellerinizi de benim Kürt kökenli vatandaþlarýmdan çekiniz.

Saygýlarýmla,
Atila Bozoðlu – Eski Foça

Not:Hiçbir partili deðilim.Ülkücü deðilim.Babasý Macar asýllý , Anasý Balkan asýllý , Karýsý Çerkez sýradan bir Türk vatandaþýyým.
Her þeyi hayalinizde yaftaladýðýnýz gibi beni de yaftalamaya kalkmayýn.
Ýlk ve Orta Okulu ABD , Lise TED Ankara Koleji , Yüksek AÝTÝA Ankara da okudum.
Çok çok iyi Ýngilizce ve Ýtalyanca bilirim.
Allah’a inanýrým , aþýrý dindar deðilim)
Yani Ýsveçli dostum senin anladýðýn manada cahil bir faþist de deðilim.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.