"2011 yılında Avrupa'da çok küçük bir ada ya da çok yakında bütün Avrupa"

09 Şubat 2012 12:55 / 2102 kez okundu!

 


"2011 yılında Avrupa'da çok küçük bir ada ya da çok yakında bütün Avrupa" isimli bu resmimi 9 Ağustos 2011 ile 2 Şubat 2012 arasındaki sürede yaptım. Geçtiğimiz Ağustos'ta kendime atelye kiralayabilmiş ve uzun bir aradan, yaklaşık altı yılın ardından yeniden resim yapabilmeye başlamış, çocuklarıma bu yeni atölyemde ilk resmi Utøya kurbanları için yapacağıma da söz vermiştim.



Aynı süreçte iki resme daha başladım, onlar görece kolay bitti ama bu resimde çok zorlandım, yapımı zamana yayıldı. Ortaya bu çıktı.



Aşağıdaki video bu resmi yapmaya başladığım gün (9 ağustos 2011) çekildi. Yardımcılarım çocuklarım. O sözü verdiğim...

http://blip.tv/open-flux/bir-resme-ba%C5%9Flamak-5941392

"Ben bir open flux sanatçısıyım. Kaygı ve sorumlulukla yaratmaktan geri duramayan günümüz sanatçılarının sahip olmaları gerektiğine inandığım şu nitelikler, benim yaratımımın da hedefidir: 'Zamanın ruhu'na (zeitgeist) bir kez daha tanıklık etmek yani giderek daha boka batan bu yerkürede daha muhalif ve radikal olmak. Yaratımlarının mülkiyet sorunlarından daha çok, yaygın dolaşım ve paylaşımını önemsemek. Bağımsız olmak. Yol gösterici, zihin açıcı, sorunlara yeni tanımlar önerebilen bir sanatçı olmanın yanı sıra, her türlü etkileşim ve iletişime açık, gerektikçe oyun kurucu olmayı becerebilen bir sanatçı da olabilmek. Elitizm batağına da, popülizme de düşmeyen bir cesareti, özgünlüğü ve niteliği var etmeye, ötesi hep korumaya çalışmak."

Hakan Akçura

Son Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2012 14:01

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.