VİRÜS KİMLERİ VURDU?

08 Nisan 2020 18:11 / 2136 kez okundu!

 

 

"Virüs daha çok siyasi yalancıları vurdu ama bu işin daha virüs sonrası var. Salgın tehdidi ortadan kaldırıldığında asıl o zaman pandomim kopacak. Türkiye bu hengameden güçlenerek çıkacak. Değişen dünyada öyle bir yer edinecek ki şimdikinden çok farklı bir konumu olacak. İşte o zaman  ne söylediklerinin, ne kadar yalana ve çarpıtmaya baş vurduklarının da pek önemi kalmayacak. Gülüp geçeceğiz."

 

****

 

VİRÜS KİMLERİ VURDU?

 

Virüsün yalnızca yaşlıları, kronik hastalığı olanları vurduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Virüs daha çok siyasi yalancıları vurdu. Bunlar AK Parti iktidara geldiğinden beri yalan üzerinden siyaset yapıyor. Onlara oy verenler de biliyor bunun böyle olduğunu. Zaten siyaseten güvendiği için oy vermiyorlar. Kazanırlarsa her şeyin güzel olmayacağını da biliyorlar. Bunları bile bile oy veriyorlar. Bunlar hiç olmazsa 'laik', 'Atatürkçü' diye oy veriyorlar. 'Dinci', 'İslamcı' diye bildikleri Tayyip Erdoğan ve AK Partiye oy vermemek için bunlara oy veriyorlar. 

 

Yani 17 senedir bir tiyatro oynanıyor. Bir takım siyasetçiler Atatürkçü görünerek, laik görünerek, çağdaş görünerek,  bu düşüncedeki insanların oylarını cebellezi ediyor. Halbuki ne laikler, ne Atatürkçüler ne de çağdaşlar. Ama bu maskeyi 17 yıldır oylarını aldıkları kesime çaktırmadan taşımayı başardılar. Şimdi virüs bu maskeyi indiriyor. Onların ne kadar işe yaramaz, söylediklerinin ne kadar sanal olduğunu gözler önüne apaçık seriyor. Sorun bakalım o cenahtan birine, oy verdiklerinin şu günlerde iktidarda olmasını kaçı tercih eder. Sorun bakalım kaçı, son cumhurbaşkanlığı seçimini kendi adaylarının değil de Erdoğan'ın kazanmış olmasının daha iyi olduğunu düşünmektedir. 

 

Ha... Tabi ki yüzünüze gerçeği söylemeyebilirler. Kuyruğu dik tutmak isteyebilirler. Ama Allah için, herkes de biliyor ve bütün dünya da şahit ki işin doğrusu böyledir. Nereden mi biliyorum. Virüse karşı Türkiye'nin performansı apaçık ortada değil mi. Ne kadar örtmeye kalkarsan kalk bu gerçeği örtebilecek bir örtünün olmadığı doğru değil mi. Ama ona rağmen örtmeye kalkanların ne kadar zavallı, ne kadar gerçek yüz ve niyetlerini saklayamayacak kadar çırılçıplak ortada kaldıkları doğru değil mi. Artık öylesine saçmalamaya, ipe sapa gelmez mantıksızlıklara sarılmaya çalıştıkları doğru değil mi.

 

Tabi onlara sorsan asla doğru değil. Ama neden desen cevap vermekte epey zorlanacak, lafı dağlardan tepelerden dolandırıp suyu bulandırarak sıyrılmaya çalışacaklar. Sıyrıldıklarını sanacaklar. Ama bu işin daha virüs sonrası var. Salgın tehdidi ortadan kaldırıldığında asıl o zaman pandomim kopacak. Türkiye bu hengameden güçlenerek çıkacak. Değişen dünyada öyle bir yer edinecek ki şimdikinden çok farklı bir konumu olacak. İşte o zaman  ne söylediklerinin, ne kadar yalana ve çarpıtmaya baş vurduklarının da pek önemi kalmayacak. Gülüp geçeceğiz.

 

Firuz TÜRKER

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.