SOL DÝYE BÝR ÞEY YOK

16 Aralýk 2018 17:04 / 1209 kez okundu!

 

 

CHP solcu ise saðcý diye bilinenleri neden milletvekili yaptýrýyor, belediye baþkan adayý gösteriyor? Ýyi Parti gibi, Saadet gibi kendine saðcý diyen partilerle ittifak arýyor? Bu saðcý bilinenler neden solcu geçinen CHP'ye payanda oluyor? Menfaat icabý. Hepsi Erdoðan'a karþý ya, Azazil ile Cebrail'i yan yana getirmeye kollarý sývýyorlar.

 

****

 

SOL DÝYE BÝR ÞEY YOK

 

Defalarca yazdým bir kez daha yazacaðým: ''SOL DÝYE BÝR ÞEY OLMADIÐI GÝBÝ SAÐ DÝYE BÝR ÞEY DE YOKTUR ARTIK.''

 

Ýyi de millet ne diye 'sað' 'sol' muhabbeti yapýyor o zaman? Aðýz alýþkanlýðý, nostaljik merak. CHP bile her konuda Amerikan ve FETÖ tezlerini dillendiriyor. HDP ise Amerika'nýn silahlandýrýp konuþlandýrdýðý PKK/PYD nin peþinde. Sorsan bunlar 'solcu'; Amerikancý solcular. Emperyalizme karþý topyekun direnen bir milletin önüne düþmüþ liderine saldýrýyorlar. Sebep; o lider 'Ýslamcý'. Yani Katolik ya da ateist mi olacaktý? Müslüman çoðunluða sahip ülkenin lideri Müslüman olur. Týpký Kaddafi gibi, týpký Ömer Muhtar gibi, Yasser Arafat gibi, týpký Muhammed Mursi gibi. Seküler geçinen Abdülfettah Sisi ya da eli kanlý 'reformist' Prens Selman gibi olursa zaten Amerikan kuklasý oluyor.

 

CHP solcu ise saðcý diye bilinenleri neden milletvekili yaptýrýyor, belediye baþkan adayý gösteriyor? Ýyi Parti gibi, Saadet gibi kendine saðcý diyen partilerle ittifak arýyor? Bu saðcý bilinenler neden solcu geçinen CHP'ye payanda oluyor? Menfaat icabý. Hepsi Erdoðan'a karþý ya, Azazil ile Cebrail'i yan yana getirmeye kollarý sývýyorlar.

 

Niçin pek çok eski solcu Recep Tayyip Erdoðan'ýn yanýnda emperyalizme karþý tutum alýyor? Recep Tayyip Erdoðan saðcý ise ne diye CIA onu düþürmeye çalýþýyor; neden solun eski kalesi Sovyetler Birliði'nin mirasçýsý Rusya ile, emperyalist Amerika ile olduðundan daha iyi anlaþýyor? Emperyalizmin tetikçisi Soros ne diye ha bire çeþitli ülkelerde 'devrim' adýný verdiði karþý devrimler tezgahlýyor? Sað sol kavramlarý sosyalist bloðun daðýlmasý ile geçerliliðini yitirdi.

 

Bu kavramlar bir on, bilemedin yirmi sene daha alýþkanlýkla kullanýlýr sonra tarihe karýþýr. Bizde sol deðerleri çoktan bir kenara býrakmýþ pek çoklarý sýrf dindar bir Müslüman diye Erdoðan'a cephe alýyor. Böyle yapýnca otomatikman onu devirmek isteyen emperyalist metropollerle saf tutuyor. Sýðýnmacýlara kin kusuyor, ülkenin kalkýnmasýna, geliþip güçlenmesine karþý çýkýyor, yapýlan yatýrýmlarý kötülüyorlar. Amerika'nýn eðitip donattýðý PKK/PYD'yi savunuyor. Bunlar Amerika'nýn tatlý yalan vaatlerine inanýp barýþ sürecini bozmadýlar mý? Gerçi o kesim, zamanýnda barýþ sürecine de solculuk adýna karþý çýkmýþtý. Daha neler neler; Filistin davasýna sahip çýkmýyorlar. 12 Eylülcüleri yargýlayacak anayasa deðiþikliðine bile karþý çýktýlar. HDP 'parti kapatýlmasýnýn zorlaþtýrýlmasý' maddesine karþý oy kullanýp vesayetin yanýnda yer aldý.

 

Eskiden solun kýblesi Sovyetler Birliði idi. Bir mesele olunca gözler hemen oraya çevrilir, ona göre tutum alýnýrdý. Tabi bazýlarý da Çin'e bakardý. Þimdikiler ve eskiden þimdiye transfer olanlar ABD'ye, AB'ye bakýyor. Kendi akýl ve izanlarýyla yollarýný bulma yeteneklerini yitirmiþler. Bu yüzden pusulayý þaþýyorlar.

 

Demem o ki; solculuk artýk yalan. Kendi ülkeni, ülkenin birilik ve dirliðini savunuyor musun savunmuyor musun? Yoksa 'Ýslamcý' Erdoðan'ý devireceðiz diye emperyalist mahfillerle iþ mi tutuyorsun? Onu devirince Amerika'nýn ülkemiz üzerinde kurduðu vesayet sisteminin geri getirileceðini düþünemiyor musun? Esas mesele budur.

 

Firuz TÜRKER

16.12.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.