BARIÞA ÖNCE PKK ÝKNA OLMALI

28 Þubat 2018 11:39 / 1078 kez okundu!

 

 

Türkiye Cumhuriyeti devleti ne zaman PKK'nýn üzerine yürüse, onu zora sokacak baþarýlar elde etse, PKK muhipleri hemen 'barýþ barýþ' diye ayaklanýyor. Sanki karþýda barýþ melekleri var da, devlet gidip gidip çatýþma ortamýný kaþýyor.

PKK ne zaman barýþ istemiþ? Köþeye sýkýþtýðý zaman. Samimi olarak mý istemiþ? Koskoca barýþ süreci boyunca hendekler kazýp, mühimmat depolayýp, zorla 'savaþçý' devþirip ne kadar samimi olunursa o kadar samimi olarak istemiþ. Barýþ sürecini, devletin samimiyeti olarak deðil, zaafý olarak anlamýþ. Derdi zoru, varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti devleti ile çatýþmak. Bunlar deðil miydi; 'gerilla güneyden ilerlemeye baþlayacak, batýdaki Türk dostlarýmýz da büyük þehirlerden eyleme geçecek' diye strateji çizenler. Böylece 'halk savaþý' ile demokrasi memokrasi, barýþ falan gelecek. Aptallar dýþýnda kimsenin akýl kârý bulmayacaðý bir iþ.

Bunlar bunu yaparken devlet de oturup seyredecek, ellerini kollarýný sallaya sallaya 'halk devrimi' yapacaklar. Amerikan planlarýna uygun olarak Türkiye küçülecek, bir PKK devleti kurulacak, oradaki herkes, Kmerlerin 'yeniden aydýnlanma' tarlalarýna büyük bir hevesle koþarak yenilenecek. Bizim PKK muhipleri de 'devrimci bir stratejinin' hayata geçtiðini görerek sevinçten havalara uçacaklar ve de herkesten önce 'yeniden aydýnlanma' tarlalarýna koþup çapaya sarýlacaklar.

Hendek ihanetinden sonra bunlar sürülüp Türkiye sýnýrlarý dýþýna çýkarýlýnca; emniyet güçleri de bunlara sufle veren vatan haini FETÖ'cülerden temizlenince Türkiye sýnýrlarý içinde 'eylem' (bu onlarýn deyimi siz onu sivil katliamý olarak anlayýn) yapamaz hale geldiler. Gittiler Suriye'deki kaostan yararlanýp Amerika'nýn kanatlarý altýnda 'devrimcilik' yapmaya soyundular. Amerika'nýn talimatý ve yönlendirmesiyle betonla tahkim edilmiþ tüneller inþa ettiler. Amerika bunlara DEAÞ'la savaþýyorlar yalanýna sarýp milyarlarca dolarlýk silah verdi. DEAÞ mý kaldý denilence, 'ama Ýran var' demeye baþladýlar. Yuh...

Suriye'nin Ýran'la sýnýrý mý var? Kaldý ki Ýran egemen bir devlet, ha Türkiye'ye karþý silahlandýrmýþsýn bu paralý asker sürüsünü ha baþka bir ülkeye karþý. Böyle bir þey Amerikan yasalarýna göre bile suç. Ama dinleyen kim?

Bak DEAÞ tehdidi geçti hani silahlarý toplayacaktýnýz? Eeeem... þeyyy.... nerde silah var, sende mi? Ha... kim vermiþ, biz öyle aman aman bi þey vermedik caným.. Ya þundadýr ya bunda ... nerde bu silahlar kimde? Helvacýnýn kýzýnda.

PKK'nýn yaptýðý þey, ne politikadýr, ne baðýmsýzlýkçýlýktýr, ne þudur ne budur. Onun yaptýðý þey, egemen olmasýna izin verilen bölgelerde halký sindirmektir. Kürt gençlerini bi hak yere kýrdýrmaktýr. Onun, Kürtlerin önüne koyduðu irrasyonel hayaller uðruna öldürttüðü, kendi içinde infaz ettiði Kürt sayýsý saymakla bitmez.

Bakýn IRA Ýngiltere ile, FARC Kolombiya ile barýþ yapýyor. Bakýn da görün barýþ nasýl yapýlýrmýþ. Kimseyi, bunlar barýþ için can atýyor da devlet bunlarýn üzerine üzerine gidiyor ahmaklýðýna inandýrmaya çalýþmayýn. Önce gidin savaþla ve de kanla beslenen bu dað baronlarýný barýþa ikna edin edebiliyorsanýz. Kürtlerin özgürlüðü asýl oradan baðýmsýzlaþmaktan geçiyor.

 

Firuz TÜRKER

28.02.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.