ADNAN OKTAR'A OPERASYON

12 Temmuz 2018 21:59 / 1348 kez okundu!

 

 

Ben bu Adnan 'hoca'nın Müslüman olduğuna hiç inanmadım. Aczimendilerin ve FETÖ'cülerin ve de Boko Haram ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin Müslümanlığına nasıl inanmadıysam, bunlara da inanmadım.

 

****

 

ADNAN OKTAR’A OPERASYON

 

Ben bu Adnan 'hoca'nın Müslüman olduğuna hiç inanmadım. Aczimendilerin ve FETÖ'cülerin ve de Boko Haram ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin Müslümanlığına nasıl inanmadıysam, bunlara da inanmadım.

Neden inanmadım; çünkü bütün bu sahtekarların, çocukken gittiğim Kuran kurslarından, devamlı gittiğim çarşı cami (nedense hemen bütün Anadolu kentlerinde bir çarşı cami bulunur) imamı 'Hafız abi'den (asıl adı Hakkı idi ama herkes hafız abi derdi), rahmetli hafız büyükannemden (o da herkesin hafız annesi idi) ve de okuldaki din dersi hocasından öğrendiğim Müslümanlıkla hiç ilgisi alakası yok.

Ama gel gör FETÖ'cülerin, Fethullah Gülen'in artık suyunu içmek, ağzını sildiği peçeteyi kapıp yüzüne sürmek için sıraya girdiklerini, birbirlerini itip kaktıklarını öğrendik. Adnan Oktar cemaati de bir dini cemaatten çok, bir pavyon örgütü görünümündeydi. Zaten yöneltilen suçlamalarda yok, yok. Ne ararsan var.

Peki şimdiye kadar neden elini kolunu sallaya sallaya bütün o isnat edilen suçları işleyebildi? Bu tür örgütlerin eli uzundur. Etkili yetkili çevrelerde kolları, damarları vardır. Bunlar 'sızma' örgütleridir. Devlet otoritesinin zayıf olduğu zamanlarda zaafları olan devlet görevlilerinin bu zaaflarından yararlanarak onlara imkanlar sunar, yeri geldiğinde de karşılığını alır. Bu Adnan Hocacılar 19 yıl önce de bir operasyona maruz kalmış, her nasılsa o işten yırtmışlar, sonra yeniden örgütlenip kedicikler, medicikler, gemilerini yürütmeye devam etmişler.

Adnan Oktar örgütüne yönelik operasyonda 'siyasi ve askeri casusluk' suçlaması da var. Kim bilir kimlerle düştü kalktı da 'bu işte İngiliz derin devletinin parmağı var' diyor. Bu tür örgütler hakkında benim kafamı en çok kurcalayan konu finansman sorunudur. Öyle ya, nereden geliyor bu dönen değirmenin suyu?

Nasıl FETÖ'nün 'himmetlerle' ayakta durduğuna, bütün o okulları, malikaneleri  edindiğine, o kadar örgüt elemanını geçindirdiğine, bir eli yağda bir eli balda yaşadığına inanmıyorsam diğerleri hakkında da aynı düşünüyorum. Yani bunların arkasında gizli servislerin bulunduğuna inanıyorum. Onlar besliyor bu tür beslemeleri, onlar açıyor her yerde önlerini. Bu tür örgütler yeri geldiğinde kullanılmak üzere gizli servisler tarafında oluşturulmuşlardır. Başka türlü ayakta duramazlar.

Umarım bu operasyon da Aczimendi operasyonu gibi bir 'algı' operasyonu değildir. Yine umarım ki; 19 yıl önce olduğu gibi tozlu iddianame sayfaları arasında kaybolup gitmez de biz de gerçekleri öğrenebiliriz. Bakalım İngiliz mi yoksa başka bir devletin mi derini ile bağlantısı var. Bu tür ilişkilerin açığa çıkarılıp sorumlularının yargılanması ve hak ettikleri mahkumiyeti almaları, bu tür yapıların dağıtılması, devletin demokratikleşmesine çok önemli katkı yapar. Gizli kapaklı işler azalır. Ne yazık ki oldukça zor iştir, siz açığa çıkarmak istedikçe birileri kapatmak ister. Çünkü 'arkaları' olan örgütlerdir. Bakmayın siz, birileri ile çıkarları çelişmiştir de o yüzden patlatılmıştır bomba. Şimdilik dumanı çıktı ortaya, yakında kokusu da çıkar.

 

Firuz TÜRKER

12.07.2018

 

Çizim: Erhan Yalvaç (11.09.2017)

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.