Ege Genç İşadamları ‘kadın’ başkan seçti

03 Aralık 2012 16:02  

 

Ege Genç İşadamları ‘kadın’ başkan seçti

Ege Genç İşadamları Derneği 30 Kasım’da yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Genç işadamları, Takım 12 Yönetim Kurulu Başkan adayı Seda Kaya ile EGİAD 12 Yönetim Kurulu Başkan adayı Kenan Doğan arasında tercihini "kadın" başkandan yana kullanarak Seda Kaya’yı seçti.

EGİAD Genel Kurulu 308 kayıtlı oy kullanılarak sonuçlandı. Geçerli oy sayısı ise 304. Adaylardan Seda Kaya 154, Kenan Doğan 150 oy aldı. Bu sonuçla Seda Kaya'nın yönetim kurulu aday listesi seçimleri kazanarak EGİAD'ın yeni yönetim kurulunu ve diğer yönetim organlarını oluşturmaya hak kazanmış oldu.

Ege Genç İş Adamları “kadın “başkan seçerek bir nevi cinsiyet değiştirdi, bakalım derneğin adı da değişecek mi?

22 yıldır EGİAD üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu eski başkanlarından olan İzmirizmir.Net Genel Yayın Koordinatörü Pervin Mısırlıoğlu’nun yeni “kadın başkan”la ilgili görüşlerine başvurduk. Mısırlıoğlu, EGİAD’da “İhtiyacımız olan bir kadın başkan değil, kadını BAŞTACI edecek bir anlayış.” diyerek şöyle devam etti:

"Bilirsiniz bu ülkede her birey öbürüne göre daha vatansever ve perver, gerisi vatan haini kolaycacık. Kötü bir anlam yüklemek değil amacım... Sadece yeterince açık olmaya gayret ediyorum... "Erkekleşecek" bir kadın değil ama EGİAD'ı KADIN gibi yönetecek bir KADIN BAŞKAN lazım artık. Madem "BİRLİKTE YÜRÜYORUZ", 2012 bir değişim yılı olsun. "BİRLİKTE DEĞİŞELİM" ve gelişelim... NİÇİN OLMASIN? Seda KAYA ve takım 12 iyi bir fırsat... Ege Genç İŞADAMI Derneği'nde inovasyon zamanı geldi de geçmiyor mu? Örneğin artık “Bilimadamı” yerine “Bilim insanı” terimi kullanılıyor. Seda Kaya ve ekibi de inovasyona öncelikle derneğin adından başlayıp “İşadamları” yerine “İşinsanları” olarak değişiklik yapabilirler. Yeni başkana ve ekibine bol şans diliyorum."

İzmirizmir.Net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0