ForumGeçmişte politika nasıl yapılırdı?  Yeni Konu 

Bir Solcu Nasıl Yaratılır?

23 Mayıs 2008

Moshe

Vakti zamanında bir Ağabey'den anılarını dinliyorum. 80 öncesi dönem. Ağabey Dev-Sol fraksiyonundan.

Şöyle anlatıyor; Çarşıda grup olarak volta atıyoruz. Baktık karşımızdan garibanın biri geliyor. Poşeti yiyecek dolu. Tuttuk bunu bir köşeye çektik ve "sağcı mısın yoksa solcu musun?" diye sorduk. Genç adam "Abi ben ekmeğime bakarım ilgilenmem siyasetle" dedi. Biz daha da üstüne gitmeye başladık "Söyle lan sağcı mısın, solcu musun?" Biraz titremeye başladı ve hala "Ben ekmeğime bakarım" diyordu. En sonunda bir tane patlattım suratına "Sağcıyım diyeceksin lan" diye biraz hırpaladım. Sağcıyım dedirtene kadar biraz aramızda evirdik, çevirdik. En sonunda sağcıyım dedirttik ve serbest bıraktık yoluna gitti. Ama yavaş yavaş ilerliyoruz ve arkamıza dönüp tepkisini görmeye çalışıyoruz. Tam köşeyi dönecekken "Solcuyum ulan şerefsizler solcuyum" deyip topukladı.

İşte a-politik birisini daha kendi cephemize çekmiştik. Bir solcuyu da böyle yaratmıştık.
25 Mayıs 2008

birol

1979 yılında bana 32 farzı soranlarda mı sizdiniz ? ne yalan söyleyeyim o hırpalanmadan sonra sola sempati duymaya başlamıştım,
-32 farzı da hala bilmem-
25 Mayıs 2008

Moshe

Sanırım yanlış anlaşıldım. 12 Eylül'den sonra dünyaya merhaba dedim. Ben veya yakınlarım böyle bir eylemde de bulunmadık.

Ben bir kimseden dinlediğim bir anıyı aktarmak istedim. Asla herhangi bir yöne olumlu ya da olumsuz gönderme yapmak istemedim.

O kimsenin davranışı bence son derece yanlış. Ben bu anıdan o dönem bu tarz siyaset yapabileceğini düşünen insanları hatırlatmak istedim.

Saygılarımla.
27 Mayıs 2008

birol

Sadece benzeri bir olay yaşadığımı anlattım , sizi yada herhangi bir görüşü suçlamıyorum.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0