ForumYitirdiklerimiz Bize Bakıyor!  Yeni Konu 

HAS'ın duygulandıran mektubu

23 Mart 2007

hurkus

HAS'ın duygulandıran mektubu:

İstanbul'da dün hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Kadir Has'ın, Kayseri'de görev yaparken tanıştığı Bursa Valisi Nihat Canpolat'a 10 gün önce gönderdiği mektup, duygu yüklü satırlarla dolu.

İş dünyasının duayenlerinden Kadir Has, "Vatan Borcu Ödüyorum" adlı kitabının yeni baskısıyla birlikte Bursa Valisi Canpolat'a gönderdiği mektupta, hayır işleriyle dolu ömrünün adeta kısa bir özetini sunuyor.

Mektubunda, sosyal hayatta yaşanan olayların, çoğu zaman güzel atasözleri veya vecizelerle değerlendirildiğini belirten Has, "İşte böyle güzel sözlerden birinde deniliyor ki; hayat, beşik ile mezar arasındaki bir sınav sürecidir. 1921 yılından bu yana, o sınavdan geçtim, geliyorum" diyor.

Kadir Has, kitabının ilgiyle karşılandığına değindiği mektubunda, duygu ve düşüncelerini şöyle aktarıyor:

"86 yılı geride bıraktık. Ama hayatı yaşam süresi ile değerlendirmek istemiyorum. Bence, onu nasıl değerlendirdiğiniz önemli. Her insan, ayrı bir dünyadır. O dünyaların içine girebilmek, genellikle anıları okumakla veya dinlemekle mümkün olabiliyor. İşte ben de bu düşünce ile anılarımı, sizlerle paylaşmak için 2002 yılında kitaplaştırarak hayata geçirmiştim.

Aradan 4 yıl geçti. Bu zaman içerisinde, yaşantımda da önemli gelişmeler oldu. Anılarımın yer aldığı; Vatan Borcu Ödüyorum isimli kitabım, ilgiyle karşılandı, büyük beğeni gördü. Bu, beni, hem gururlandırdı hem de cesaretlendirdi. Şimdi, son 4 yılın olaylarını da ilave ettiğim; Vatan Borcu Ödüyorum isimli kitabımın yeni baskısını sizlere sunarken, diyorum ki; başkalarının yaşamından ders almasını bilenlere ne mutlu..."

HABERTÜRK
23.03.2007
23 Mart 2007

sultan



Sorun Sizsiniz ve Benim, Dünya Değil

Dünya sizden ve benden değişik değil;dünya, toplum, aramızda oluşturduğumuz veya oluşturmaya çalıştığımız bir ilişki. Demek ki sorun sizsiniz ve benim, dünya değil, çünkü dünya bizim yansımamız ve dünyayı anlamak için birbirimizi anlamalıyız. Dünya bizden ayrı değil; dünya biziz ve bizim sorunlarımız dünyanın sorunları.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0