ForumFikrim Geldi!  Yeni Konu 

Çal Dağı

11 Aralık 2007

omererlat

Turgutlu yakınında Çal Dağı'nda İngilizler nikel madeni işletmeye hazırlanıyor. Bu maden için dağdaki ormanlık 3.000 dönüm alan yok edilecek, 300 bin ağaç kesilecek. Bu maden işletmesi için Gediz den yılda 4.2 Milyon ton su çekilecek, topraktan cevherin ayrılması için topraklar yılda 1.000.000. Ton H2 So4 (Sülfürük asit) kullanılarak yıkanacak, işletme süresince toplam 5.000.000. ton kükürt doğaya salınacak, yılda 51.000. ton sönmemiş kireç doğaya salınacak ve daha bir çok toksit atık doğaya ve yer altı sularına karışak. Bu devasa kirlilik gediz ovasını, tarım alanlarını, su kaynaklarını ve bizlerin İzmir deki soluk alıp vermesini bire bir etkileyecek, bütün bunlar ÇED raporlarında yazılı bilgiler...
ve bu maden için Bakanlık ÇED olumlu kararı vermiş durumda yakında kazmayı vuracaklar.
Ne olursunuz yanı başımızdaki bu felakete kayıtsız kalmayalım. Sesimizi çıkarıp tepki göstermek için bundan daha somut tehlike ne olabilir?
Merkezi idare ve İstanbul basınının İzmir'in boğazına çökmüş bu tehlikeye duyarlı olmasını bekleyemeyiz. İzmir basınına ve tabii İzmirizmir.net' e büyük görev düşüyor.
Lütfen ilgi gösteriniz...
01 Haziran 2008

sultan

8O Ömer Bey Çal Dağı ile ilgilenemedik. Ama siz de bu işin peşini bıraktınız erkenden :idea: :?: :!:
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0