HER ÞEY ÇOK GÜZEL OLACAK MI?

15 Mayýs 2019 19:04 / 983 kez okundu!

 

 

Tek yasak, CHP ilçe baþkanýný eleþtirmek. Geçmiþ belediye baþkanýndan aldýðý ders ve talimatlarla aklý sýra Bodrum'u dizayn etmeye, CHP örgütüne ayar vermeye çalýþýyor. Ama bagajýnda defolardan yer kalmayan, parti tüzük ve geleneklerini yok sayarak siyaset yapmaya kalkanlar eninde sonunda yok olup giderler.

 

****

 

HER ÞEY ÇOK GÜZEL OLACAK MI?

 

“Her þey çok güzel olacak” pankartýna bile tahammül edilemiyorsa, bu sloganýn kullanýlmasý Ýstanbul Valiliðince yasaklanýyorsa, nasýl “her þey çok güzel olacak” diyebiliriz?

Ýktidarýn gideren artan baskýcý, tek adam yönetimi sürdükçe öyle “her þeyin çok güzel olmasý “kolay olmayacak.

Ýki gün önce anneler gününü kutladýk.

Dün tam anlamýyla bir katliam sayýlabilecek Soma faciasýnýn yýl dönümüydü.

Kömür karasý gözlerinde yaþ kalmayan analarýn gününü de kutlayanlar oldu mu bilmem ama dünyaya bir hukuksuzluk, adaletsizlik örneði sergileyen Yüksek Seçim Kurulunun 7 üyesinin çocuklarý, mutlaka çok deðerli hediyelerle annelerinin günlerini kutlamýþlardýr.

Peki, o çocuklarýn, analarýn günahý ne ki; siz bu akýl almaz kararlarýnýzla onlarýn da itibarýný yerle bir ediyorsunuz.

Zamaný gelmiþ emekliliklerini uzatarak bu haksýz uygulamanýn altýna imza attýrýlan hakimlerin, yaþýyorsa eðer; analarý bile razý göstermemiþtir inanýyorum bu duruma.

Ama ne yapsýn, ana yüreði evladýndan vaz geçemiyor.

Kamu vicdanýný kanatan böylesi hukuk dýþý bir karara imza atanlarýn da anasý var.

Soma’da kömür ocaðýnda yaþanan katliamda yaþamlarýný yitiren iþçilerin de analarý var.

Artlarýnda býraktýklarý yetimlerin de birer anasý var.

Sosyal medyada bolca siyah-beyaz ya da rengi solmuþ fotoðraflarýný paylaþarak analarýný yad edenleri gördükçe daha bir hüzünlendim.

Eminim onlarýn büyük çoðunluðu saðlýðýnda bir kez bile analar gününde ellerini öpmeye gitmemiþlerdir.

Öldükten sonra bir kez bile mezarýný ziyaret etmeyenler þimdi “annem, annem, güzel annem” diyerek sosyal medya aracýlýðýyla vicdanlarýný rahatlatmaya çalýþýyorlar.

Toplumda giderek tüm deðerlerimiz yýpranmaya, yerini iki yüzlülük, samimiyetsizlik, bencillik, çýkarcýlýk gibi modern dünyanýn bizlere dayattýðý deðersizlikler almaya baþladý.

Kuþkusuz iktidarýn uyguladýðý baský ve hukuksuzluklara, hak gaspýna karþý toplumun duyarlý paylaþýmlar yapmasý önemli bir geliþmedir.

Ancak hepimiz biliriz ki sosyal medya aldatýcý, yanýltýcý, bir o kadar da pýrýltýlý bir mecradýr.

Hele de gece geç saatlerde iki tek de attýktan sonra her þey çok kolay, her þey çok güzel ve hepimiz bu güzelliklerin mimarý, kahramaný oluveririz.

Dönüp geriye bakýp;” her þeyin çok daha güzel olmasý için þimdiye kadar ben ne yaptým?” diye sorgulamayýz kendimizi.

Birileri ölümüne bir mücadele sürdürecek, bedel ödeyecek, sen de uygun zaman ve koþullarý gördüðünde, hele de alkýþlar çoðalýnca, tünelin ucunda ýþýk görününce, “ben de geri durmayayým, en azýndan sosyal medyada görüneyim”, diyeceksin.

Ya da hasbelkader muhalefet partisinde hak etmediðin bir göreve atanýnca, seçimle göreve gelmiþ insanlarý, kiþisel hýrs ve çýkarlarýn için görevden alacaksýn.

19 Mayýs Gençlik ve Spor Haftasý etkinliklerinin baþladýðý þu günlerde daha güzel þeyler yazmak isterdim elbet.

301 emekçinin görev ihmali yüzünden yaþamýný yitirdiði Soma faciasýnýn üzerinden 5 yýl geçmesine raðmen, kömür karasý gözlerinde yaþ kalmayan analar hala yoklukla, yoksullukla mücadele ediyorken, ”her þey çok daha güzel olmuyor.”

Türkiye’nin normalleþmesi, demokratikleþmesi adýna ilkeli bir tavýr takýnan, stratejik oy kullanan Kürt yurttaþlarýmýzý hala “potansiyel suçlu”, destek verdikleri parti ve yandaþlarýný teröristlikle suçlayan bir zihniyetin hala iktidarda bizi yönettiði gerçeðini unutmadan deðerlendirmeliyiz geliþmeleri.

Yoksa sosyal medyada klavye kahramanlýðý yaparak, var olan yetki ve örgütsel gücümüzü, kiþisel çýkar ve egolarýmýz için kullanarak “her þey çok güzel” olmuyor.

Tüm bu kuþkularýma, kaygýlarýma raðmen ben yine de “her þeyin çok güzel olmasý” için mücadeleden vazgeçmeyeceðim.

Ne de olsa Ýstanbul'da deðil, Bodrum’da yaþýyorum.

Þimdilik burada bu tür yasaklar yok.

Tek yasak, CHP Ýlçe baþkanýný eleþtirmek.

Geçmiþ belediye baþkanýndan aldýðý ders ve talimatlarla aklý sýra Bodrum'u dizayn etmeye, CHP örgütüne ayar vermeye çalýþýyor.

Ama bagajýnda defolardan yer kalmayan, parti tüzük ve geleneklerini yok sayarak siyaset yapmaya kalkanlar eninde sonunda yok olup giderler.

Üstelik de yakýn zamanda bunun örneklerini çok sýcak bir þekilde yaþadýk.

Bu tür haddini bilmeden siyaset yapanlara raðmen, yürekten inanýyorum

“Her þey çok güzel olacak.”

 

Ayhan ONGUN

Gazeteci-Yazar

14.05.2019/BODRUM

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.