AMAÇ BAÐCIYI DÖVMEK OLUNCA!

20 Eylül 2020 21:04 / 2128 kez okundu!

 

 

Günlerdir sosyal medyada ve kamuoyunda tartýþýlan CHP Ýl Baþkaný Canan Kaftancýoðlu’nun geleneksel Taksim Toplantýsýnda yaptýðý konuþmaya iliþkin polemikler devam edeceðe benzer.

Benim asýl üzerinde durmak istediðim konu baþka.

 

****

 

AMAÇ BAÐCIYI DÖVMEK OLUNCA!

 

Günlerdir sosyal medyada ve kamuoyunda tartýþýlan CHP Ýl Baþkaný Canan Kaftancýoðlu’nun geleneksel Taksim Toplantýsýnda yaptýðý konuþmaya iliþkin polemikler devam edeceðe benzer.

Benim asýl üzerinde durmak istediðim konu baþka.

Baþta Uluç Gürkan olmak üzere, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi ve onlar gibi CHP de umduklarýný bulamayanlar bir anlamda Canan Kaftancýoðlu’ndan intikam alýrcasýna bir tavýr içindeler.

Bu konu olmasa, baþka bir kanaldan saldýrýlarýný sürdürecekler.

Onlarla ilgili söyleyecek çok þey var da sosyal medyada yapýlan tepkileri anlamak mümkün deðil. Sözü edilen, CHP’ den beslenen kiþilerin tahrik ve teþvikiyle Kaftancýoðlu’nu linç etmeye kalkanlarýn öyle sanýyorum büyük bölümü yaptýðý konuþmanýn tamamýný ne okumuþ, ne dinlemiþlerdir.

Gerek daha sonra yaptýðý basýn açýklamasýnda, gerekse geçmiþte yaptýðý konuþmalarda, açýklamalarda Atatürk’ün adýný sýkça dile getirmesine raðmen konuþmanýn bütünü yerine tek bir yönüyle ele alýp saldýrmalarý, yazýnýn baþlýðýnda da belirttiðim gibi, baðcýyý dövmeye yöneliktir.

Kaftancýoðlu, eyyamcýlýk yapsaydý, bu soru üzerine, þirin görünmek için bir sürü bahaneler, gerekçeler sýralayabilirdi.

Benim amacým Kaftancýoðlu’nu aklamak, savunmak deðil elbet.

Ama bugün Kaftancýoðlu’na yapýlanlar yeni bir durum deðil ve yarýn hepimizin baþýna gelebilir.

3 dönem Milletvekilliði, Grup Baþkanvekilliði yapan biri olarak Uluç Gürkan, bir siyasi hesaplaþma içerisinde olabilir.

Partiye üye olduðu andan itibaren Parti meclisine alýnan Mehmet Ali Çelebi, milletvekili olamayýþýna tepki ve gündemde olmak adýna eleþtirebilir.

Yýllardýr CHP üzerinden maddi, manevi beslenen Tuncay Özkan, Genel Baþkan’ýn tüm çabasýna raðmen Parti Meclisine seçilemeyiþinin sorumlusu olarak gördüðünden Kaftancýðlu’na kin besliyor olabilir.

Peki, sosyal medyada, konuyu derinliðine araþtýrmadan, etik kurallarý zorlayarak adeta Canan Kaftancýoðlu’nu linç etmeye, itibarsýzlaþtýrmaya çalýþanlara ne demeli?

Þu unutulmamalýdýr ki; Kaftancýoðlu CHP Ýl Baþkanýdýr ve Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkanlýðýný CHP adayý Ekrem Ýmamoðlu’nun kazanmasýnda en büyük pay sahibi olan biridir.

Yine unutulmamalýdýr ki, Canan Kaftancýðlu, faþist katiller tarafýndan öldürülen, Atatürk devrimcisi, aydýnlanmacý bir yazar; Ümit Kaftancýoðlu’nun gelinidir.

Seçildiði gün ona Ümit Kaftancýoðlu üzerinden saldýranlar, bugün Atatürk üzerinden saldýrýyorlar.

Geçmiþte Ümit Kaftancýðlu da belli kesimler ve özellikle dönemin iktidarlarý tarafýndan hedef gösterilmiþti.

Bugün de gelini, yalnýz iktidar tarafýndan deðil, CHP içerisindeki kimi ulusalcýlar tarafýndan hedef gösterilmeye çalýþýlýyor.

Bir dönem “Mustafa Kemalin Askerleri” yerine yoldaþlarýyýz dedi diye eleþtirilen Kaftancýoðlu, bugün de onun asker yönünü öne çýkaran Gazi Mustafa Kemal sözcüðü yüzünden itibarsýzlaþtýrýlmak isteniyor.

Militarizmi çaðrýþtýrdýðý için "askerleriyiz” demek yerine yoldaþlarýyýz sözcüðünü tercih eden Kaftancýoðlu’na bugün Mustafa Kemal dedi diye saldýranlar, her fýrsatta “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye baðýrýyor.

CHP bir kitle partisidir ve farklý düþünceler sosyal demokrasinin zenginliðidir.

O yüzdendir ki, geçmiþte Ekmelettin’e ve saðdan gelmiþ onlarca CHP milletvekiline, Parti Meclisi üyesine rýza gösterenler, görüþleri farklý diye yok etmeye çalýþtýklarý Canan Kaftancýoðlu gibilerine de katlanmak zorundadýr.

Kaldý ki CHP programý ve tüzüðünü referans almak yerine parti içerisinde iktidar kavgasý verenlerin özellikle yarattýðý polemiðin bir parçasý olmak ne kadar doðrudur?

Anayasa Mahkemesi Baþkanýna ayar vermeye çalýþan Süleyman Soylu’ ses çýkarmayanlar, Neredeyse her akþam televizyon kanallarýnda ekonomik verileri çarpýtarak aklýmýzla dalga geçen damada tek söz söylemeyenler,

Ýçinde yaþadýðýmýz küresel salgýnda ülkemizin ilk pandemi hastanesini Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýna devredenlere,

Ýstanbul Sözleþmesini rafa kaldýrmak isteyenlere; iþçiyi, köylüyü, emekliyi açlýða mahkum edenlere söyleyecek sözü olmayanlar þimdi kalkýp CHP Ýl Baþkanýný hedef göstererek kimin deðirmenine su taþýyorlar acaba?

Ýstanbul Ýl Baþkaný bugün Canan Kaftancýoðlu’dur, yarýn bir baþkasý olabilir.

Varsayalým, Canan Kaftancýoðlu o toplantýda bu sözleri söylemeseydi, sanýyor musunuz ki onu rahat býrakacaklar.

Dedim ya “Amaç üzüm yemek deðil de, baðcýyý dövmek” olunca, bahane çok.

Atatürk konusunda aþýrý duyarlýlýk gösteren samimi partililere sözüm yok ama CHP, bu hýrs ve çýkarlarý için her þeyi göze alan, kendilerini partinin vazgeçilmezleri gibi gören gericilerden temizlenmedikçe iktidar olamaz.

 

Ayhan ONGUN

Gazeteci-Yazar

15.09.2020/BODRUM

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.