'Sayýn Vekilim' Desek mi?

04 Aðustos 2018 12:00 / 1148 kez okundu!

 

 

Madem meclis bu hâlde. Ama bu durumun hala farkýnda deðil gibi vekiller. Biri onlara bu durumu anlatmalý, ya da farkýnda olmalarý saðlanmalý.

 

****

 

"Sayýn Vekilim" Desek mi?

24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi partilerin ve potansiyel milletvekillerinin seçim dönemindeki iddialý sözlerini birkaç gündür düþünüyorum.

Durduk yerde deðil tabii!

Twitter'da Kürtçe müziðin kaynaklarý üzerine çok ciddi veriler paylaþan "Serhad Eyalet Lordu" isimli bir twitter kullanýcýsý þöyle bir mesaj yazmýþ: "Teþekkür ziyaretlerinizi bitirdiyseniz ve mazbatalarýnýzý da aldýysanýz insanlara sahip çýkýn ya da öncülük edin".

Ýþin doðrusu epey oldu bu mesajý okuyalý. O gün bu gündür aklýmýn köþesindedir.

Sahi, bir buçuk ay oldu seçimlerden çýkalý. Kapý, kapý dolaþýp yüksek perdeden laflar edip "bizi tercih edin, göreceksiniz neler yapacaðýmýzý" diyen ve sonra da vekil olan bizim cepheden zat-ý muhteremlerin sesi, sedasý çýkmýyor.

"Nutku tutulmuþ" derler ya! sanki o hâl içindeler.

Hoþ ben böyle olacaðýný zaten biliyordum.

Bu böyle... 

 

Seçimlerden önce yazdýðým iki yazýda, seçimden hemen sonra da yazdýðým yazýda; meclisin ve vekilliðin artýk ülkede anlamýnýn olmadýðýna dair vurgumu yapmýþtým. Adýna Meclis denen kurumun Yasama ve Yürütme iliþkisi anlamýnda hiçbir kýymeti harbiyesinin kalmadýðýný da yazmýþtým.

Nitekim þarkýnýn sözlerindeki anlamlý hâli pür melal gibi; "Ýþte görünüyor dünyanýn hâli".

Amerika Birleþik Devletleri; iki bakan, Süleyman Soylu (Ýçiþleri Bakaný) ve Abdülhamit Gül (Adalet Bakaný) hakkýnda yaptýrým kararý almýþ. Buna karþýlýk da Meclis bir protesto kararý alýp basýna deklere etmiþ.

Eder, yok bunda bir beis elbette. Ama þöyle yapmýþ. Parlamentoda grubu bulunan beþ partiden birini dýþlayarak, HDP'ye hiç teklif bile gitmemiþ. Basýn, açýklamayý kullandýktan sonra HDP'nin haberi olmuþ mevzudan...

Bu böyle sürüp gidecek. Öyle gözüküyor.

Dýþlanýp yok sayýlacak

 

Bir yanýyla Baþkanlýk Sistemi" raconu" gereði zaten meclis iþlevsizleþecek. Gerek duyuldukça destek kýtasý görevi talep edilecek meclisten.

Öbür yönüyle de HDP gibi "haylaz çocuk" olarak telakki edilenler ise dýþlanacak, yok sayýlacak.

Yeni trend bu görünüyor.

Benim kendi adýma beklentim þudur ki!

Madem meclis bu hâlde. Ama bu durumun hâla farkýnda deðil gibi vekiller. Biri onlara bu durumu anlatmalý, ya da farkýnda olmalarý saðlanmalý.

Dolayýsýyla tekrardan yukarýdaki Twitter paylaþýmýna dönersek!

Hani tamam anladýk "ücet-i vekâlet" size kalsýn, helal û hoþ olsun. Gözümüz varsa çýksýn.

Bari aldýðýnýz oylarý hak edin.

Halkýn, kentlerin, sokaðýn, caddenin, meydanýn, pazarýn, okulun; ez cümle yurttaþýn sorunlarýný dillendirmede bari iþe yarayýn.

Millet suretinizi ve suratýnýzý, gül cemalinizi görsün sayýn vekiller...

Malum belediye meclisleri artýk kayyým yönetimleri nedeniyle iþlevsiz. Kayyým-Baþkanlar zaten bildiklerini okuyorlar; ben seçimle deðil atamayla geldim ve beni tayin edenlere hesap veririm havasýndalar.

Bari siz, evet evet siz, siz olun. Gündelik hayata deðen sýradan sorunlara sahip çýkmayý hatta çözmede çare olmayý deneyin.

Pek ümitvar deðilim ya!

Yine de yazayým dedim... 

 

Þeyhmus DÝKEN

04.08.2018, Diyarbekir

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.