Osman Baydemir: Biz ağırlamaya hazırız

17 Şubat 2013 11:52  

 

Osman Baydemir: Biz ağırlamaya hazırız

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, hem Kocaoğlu'nu hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ağırlamaya hazır olduğunu söylüyor.

Ezgi Başaran

TkMM’nin girişiminin kendisini heyecanlandığını vurgulayan Baydemir, şunları söylüyor:

“ Türkiye ’nin doğu ve batı yakası son 30 yılda birbirlerine karşı önyargılar geliştirdi. Ama ben bunda halkların değil, yöneticilerin kabahati olduğuna inananlardanım. Yani halklar değildi arada soğukluk yaratan, son 30 yılda bu ülkeyi yönetenlerdi. Fakat artık buzların çözülmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Son zamanlarda bu manada Türkiye’nin batısından gençlik örgütlerini, örneğin Türkiye Gençlik Meclisi’ni ve Toplum Gönüllüleri Vakfı gençlik kolunu Diyarbakır ’da ağırladık. Böyle buluşmaların çok faydası olduğunu gördük.”

İletişimiz çok iyi

“Benim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile iletişimim son derece iyi” diyen Baydemir, “Onunla ortak bir gelecek ve halkların kardeşliği konusunda aynı doğrultuda düşündüğümüzü gördüm” diye konuşuyor. İzmir’de Kürtçe Hamlet oyunu için kendilerine salon tahsis edildiğini anımsatan Baydemir şöyle devam ediyor: “Oyunumuzun İzmir’de daha büyük bir salonda oynanması için aradığımda, kendi salonlarından birini tahsis etmişti. Sağ olsun. Bu barış ortamında Küçük Meclis’in belediye başkanlarını bir araya getirme gayretini heyecan verici buluyorum. Hem Kocaoğlu’nu hem de Kadir Topbaş’ı Diyarbakır’da ağırlamaya hazırım. Üç şehrin oturup barışı konuşuyor olması, bunun görülmesi bu günlerde son derece gereklidir. Son 30 yılda önyargıları yöneticiler yarattıysa, bugün de onları kaldırmak yöneticilerin görevidir. Çünkü halklar zaten kardeştir.”


Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2013 12:38

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0