Önemli bir giriþim - Erdal Þafak

16 Þubat 2013 23:04  

 

Önemli bir giriþim - Erdal Þafak

Deðerli sanatçý ve sivil toplum aktivisti Þanar Yurdatapan'dan sitem yüklü bir mesaj aldým. Hayýr, sitem bana deðil, tüm medyaya. Diyor ki;

"Sayýn Þafak, sizi olur olmaz rahatsýz etmedim. Ama bu kez yüzümü kýzartýp arýyorum. Ekteki duyuruyu 12 Þubat günü medyada -haber ajanslarý dahil- 500'e yakýn adrese gönderdik. Hiç ama hiç tepki yok, güncel deyimiyle TIK YOK!"

Yurdatapan'ýn sözünü ettiði duyuru ne? Anlatayým. Böylece hem Yurdatapan'ýn gönlünü almýþ, hem de kamuoyunu bilgilendirmiþ olurum.

***

Þanar Yurdatapan ve 5 arkadaþý 3 yýl kadar önce bir giriþim baþlattý: "TkMM". Açýlmýþý: "Türkiye küçük Millet Meclisi". Daha doðrusu, daha önce kurulmuþ "Yerel Forum Ortak Çalýþma Gruplarý"nýn adý "TkMM" olarak deðiþtirildi.

Yaklaþýk 40 kadar ilde örgütlenen "TkMM"nin amacý her kesimi bir araya getirmek. Toplantýlarýnda güzel bir ilke uygulanýyor: "Önyargýlar giremez!"

Örgütlenilen illerde her ay bir kez yapýlan toplantýnýn gündemi üç maddeden oluþuyor: Türkiye'de o sýrada en çok tartýþýlan konulardan biri, toplantýnýn yapýldýðý ilin sorunlarýndan biri ve Anayasa. Her toplantýda Anayasa mutlaka ama mutlaka masaya yatýrýlýyor.

***

Þimdi gelelim, Þanar Yurdatapan'ýn 500'e yakýn medya adresine gönderdiði ama hiçbirinden dönüþ alamadýðý ya da haber yaptýramadýðý duyuruya. Konusu üç ildeki "TkMM"nin ortak geliþtirdikleri proje.

Sözü Yurdatapan'a býrakayým:

"Ýzmir, Diyarbakýr ve Ýstanbul, barýþ için el ele veriyor.

Ýzmir küçük Millet Meclisi'nden gelen çok güzel bir öneri, Diyarbakýr ve Ýstanbul küçük Millet Meclisleri'ni de harekete geçirdi. 'Ýzmir barýþ istemiyor' þeklindeki olumsuz bir algýnýn yayýlmasýndan duyduklarý üzüntüyle ve bu yanlýþ algýyý düzeltmek amacýyla hep birlikte, bu þehirlerin belediye baþkanlarýný barýþ için el ele vermeye çaðýrmaya karar verdiler. Bu yazý her üç baþkana da yollandý, yanýtlar heyecanla bekleniyor. Öneri þöyle:

1 Mart 2013 Cuma günü, Ýzmir kMM toplantýsýna Diyarbakýr Büyükþehir Belediye Baþkaný Osman Baydemir'i onur konuðu olarak davet ediyorlar, ev sahipliðini de Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu'na öneriyorlar.

Ertesi gün, 2 Mart Cumartesi günü de Diyarbakýr kMM toplantýsý var. Bu toplantýya da ayný þekilde Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu'nu davet ediyor ve ev sahipliðini Baydemir'e öneriyorlar. Her iki toplantýda, bu iki ilin temsilcileri, kendi illerinin duyarlýlýklarýný dile getirsin, kuþkularýný anlatsýn, iki baþkan da kendilerine sorulacak sorularý yanýtlasýn.

Ayný þekilde, Ýstanbul küçük Millet Meclisi de sayýn Osman Baydemir'i 3 Mart Pazar günü Ýstanbul'da yapýlacak toplantýya davet ediyor ve Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Kadir Topbaþ'ýn ev sahipliðini üstlenmesini öneriyor.

TkMM giriþimi adýna her üç toplantýnýn kolaylaþtýrýcýlýðýný, bu çalýþmalarý baþlatan Þanar Yurdatapan bizzat üstlenecek.

Amaç bu, çaðrý da bu. Bu çaðrýnýn karþýlýksýz kalmayacaðýna inanýyor ve herkesi bu üç toplantýyý izlemeye, medya mensuplarýný da bu çabayý kamuoyuna duyurmaya davet ediyoruz."

***

Baþbakan Erdoðan her fýrsatta barýþ sürecine destek için herkesi elini taþýn altýna koymaya çaðýrmýyor mu? "TkMM"nin yaptýðý da bu. Hem de elini taþýn deðil, kayanýn altýna koyarak...

Sabah

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0