Kemal Kırlangıç

07 Ekim 2012 10:37 / 5911 kez okundu!

 

Kemal Kırlangıç


12 Eylül'ün karanlık günlerinde, faşist diktatörlüğün hukuk tanımaz saldırılarına karşı direnç ve kararlılıkla mücadele eden, yüzlerce devrimci, sosyalist ve komünistin davalarına hiçbir maddi çıkar gözetmeden, gönüllü olarak katılan TÖB-DER üyesi, Öğretmen Avukat, KEMAL KIRLANGIÇ vefat etmiştir. Cenazesi 07.10.2012 Pazar günü saat 16.00'da NARLIDERE CEM EVİ'nden kaldırılacaktır.

12 Eylül günleri... Kaçaklık, yakalanma, sorgu derken mahkeme aşamasına gelmiştim. İzmir'li her arkadaşımız gibi ilk aklıma gelen avukat Kemal Kırlangıç olmuştu. Polisteki ifadelerim, hakkımda verilen ifadeler, polis fezlekeleri vs. ne varsa toparlayıp -aklımca- uzun uzun davam hakkında görüşecektim. Bürosuna gittiğimde bunun ne kadar safça bir düşünce olduğunu anlamıştım. Değil uzun uzun görüşmek, birkaç dakikasi bile çok zordu. O küçücük büro tıklım tıklım doluydu. Kemal abi onca insanın soru, istek, sitem ve hatta tafra salvosundan yorgun düşmüş bir halde herkese sabırla yanıt vermeye çalışıyordu. Klasörler raflardan taşmış, masasının etrafında ve üstünde tepeleme duruyordu. O bir yandan birisini dinlerken, bir önceki kisinin dosyasını bulmaya çalışıyor, önündeki açık bir dosyayı inceleyerek de bir başkasını yanıtlıyordu. Sonradan öğrendiğim kadarı ile bir coğunun -belki de hepsinin- davasını para bile almadan üstlenmişti. Bir süre bekledim. Bana sıra gelmesi çok zordu. Kaldı ki gönüllü olarak omuzladığı onca yüke benim de katılmama gönlüm elvermedi. Usulca ayrıldım bürodan.

Evet, benim Kemal abiyi tanımışlığım bu kadar. Ama bu kadarı bile, onun anılarımda saygın ve kalıcı bir yer almasına yetmişti.

Güle güle Kemal abi. Eminim ki İzmirli 12 Eylül mağdurları seni unutmayacak. Ben de...


Nadi ÖZTÜFEKÇİ

06.10.2012


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.