ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

DÜNYADA HEPİMİZ MÜLTECİYİZ

22 Haziran 2019

habibtaskin

Irkçılık bir devlet politikasıdır. Her devlet zamanı geldiğinde yedeğindeki ırkçılığı öne sürer. Kötülenecek, lanetlenecek bir halk mutlaka öne sürülür. Sonracıma, o devlet karanlık işini inceden inceye yürütür. Türkiye politikasında da zaman zaman ırkçılık kokmaktadır. Bugünlerde Suriyeli mülteciler günah keçisi ilan edilmiş, öfke ve kin söylemleri öne çıkmıştır. İyi Parti, CHP'de bu koroya katılmışlardır. “Suriyelilerin zamanı gelince evlerine gitmeleri…” söyleniyor. Tabanda küçümsenmeyecek kadar insan: “Suriyeliler evlerine dönmelidir. İşimizi alıp, işsiz bırakıyorlar. Pahalılık bunların yüzünden. İnsanlarımızı bıçaklıyorlar. Etrafı kirletiyorlar, çok pisler.” Daha çok söylemler duyuyoruz. Kendisine demokratım, ilericiyim diyende bu söylemleri söylüyor. Geçmiş zamanda Faşist Nazi Almanya'sında Hitler topluma Yahudileri lanetli insanlar olarak ilan etti. “İşsizliğin, pahalılığın sebebi Yahudilerdi.” Bu ırkçı, faşist söylemlere Alman halkının çoğunluğu inandı. Sonracıma Çingeneler ‘Romanlar', Komünistler, Sosyalistler, demokratlar ve kendisine karşı olan herkes suçluydu. Lanetli dedikleri insanları topluca gaz odalarında katledip, yaktılar. Büyük ırk yaratma adına. Mültecilik bir haktır. Türkiye'ye ya da diğer ülkelere giden Suriyeliler isteyerek ülkelerini terk etmediler. Emperyalizm Ortadoğu'daki ülkelere saldırıp, yerle bir etti. Kendi adamlarını iktidara getirdi. Suriyeyide parçalara ayıracaktı ama olmadı. Bir ülkenin topraklarına tankınla, askerinle giriyorsan, o ülke işgal altındadır. Emperyalizm bunu hep yapar. Sorun şudur: Dilleri, kültürleri ne olursa olsun. Birlikte yaşamalıyız. Paylaşmalıyız. Söylemini daha çok dillendirmeliyiz. Asıl hedefin Suriyelilerin olmadığını, emperyalist politikaların ürünlerinin yansımasını ülkemizde yaşadığımızı anlatmalıyız. Türkiye'de yoksulluk, pahalılık, işsizlik, ırza geçme ve diğerleri Suriyeliler gelmeden önce vardı. Bir kere birey olarak kendimizi sorgulamalıyız. “Suriyeliler için pis insanlar” diyenler var. Bizler çok mu temiziz? Piknik yapılıyor, çöpü orada kalıyor. Sokaklarımızı hepimiz görüyoruz. Temiz mi?” Sadece bir örneği açmaya çalıştım. Amaç şu: Türkiye halklarını birbirine düşman etmek istiyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Hüseyin Habip Taşkın 18.06.2019
30 Haziran 2019

thalia

 

Misafir misarliğini bilmeli kendi ülkesi gibi hareket etmemeli böyle olmadğı için insanların tepkisini çekiyor malesef komşumuz yunanistan bile adamları ölüme sürüklüyor bunları gördükçe insanın içi acıyor ama onlar da hareketlerini düzeltmeliler. Bende mesela yunanistanda ev satın almak https://tranio.com.tr/greece/detached/ orda oturma izni almak istiyorum orda saçma sapan hareketler yapsam beni oraya sığdırmazlar bu dünyanın her yerinde aynı.

03 Temmuz 2019

habibtaskin

Ben bir zamanlar Belçika'da kaldım. Türkler Dışarı diye slogan atan bir grup var. Avrupa'nın belirli ülkelerinde bu sloganı kullananlar Faşist Partileridir. Benim gözlemlediğim bir olay var. Karanlık olayların içinde Türk kökenlilerle, Faslılar ilk sırayı alıyorlar. Birey olarak bu slogandan etkilenenler Evet dışarıya diyorlar. Avrupa ülkelerinde faşizme karşı olanlarda: Yabancılar burada kalmalı diyor. Göçmenlerle ve ilticacılarla ilgili devlet kurumları vardır. Bizde ne var? Suriyeliler misafirliğini bilmeli diyorsunuz? Bileti Suriyelilere kesemeyiz. İşsizlik,kadına şiddet, kültür bozulması, aile ilişkilerinin bozulması önceden de vardı. 12 Eylül 1980 Amerikancı Faşist Diktatörlük bizim çocuklara dverimcilerin, ilericilerin, aydınların kellelerini alın dedi ve aldılar. Ortada muhalefet edecek hiç kimse yok! Suçlu arıyorsak ilk önce yurttaş olarak kendimizi sorgulamalıyız? Birine kızdığımız zaman pis Laz, Çerkez, Ermeni piçi ve benzeri sözleri pat diye yapıştırıyoruz. Bu ülkede ilk önce içimize halkların kardeşliğini sindireceğiz. Sorunlarımız aynı; Dili, Kültürü hiç far etmiyor. Ten rengide. Bu ülkede illede bir günah keçisi bulmak için bir halk hedef alınabiliyor. Bunun adı Faşizmdir.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0