ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

FAÞÝZME ÝNAT HER KESÝMÝN BÝRLEÞMESÝ GEREK

13 Aðustos 2015

habibtaskin

FAÞÝZME ÝNAT HER KESÝMÝN BÝRLEÞMESÝ GEREK
Barýþa karþý birlikte yürümenin zamanýdýr. AKP faþizmi devlet politikasýný icra ederken baþta söylediði: “Dindar nesiller yetiþtireceðiz.” Derken, þeriata dayalý sömürü ve talan düzeninden söz etmiþtir.
Erdoðan’lý AKP’nin anladýðý barýþ? Kürtleri dize getirip, Türk- Ýslam sentezi adý altýnda sünnileþtirmektir. Devrimcileri, sosyalistleri imha etmektir. Ötekileri de ikna edip safýna çekmek, çekilmeyenleri de þeriat yasalarýna göre ‘kelleleri vurula’ olacaktýr.
AKP geçici hükümetinde kirli savaþýn kurallarý oynanýyor. 12 Eylül 1980 askeri faþist darbesini, 1990-2000’li yýllarý. Bu kapsamda Tansu Çiller koalisyon hükümetleri döneminin ruh ve halini almýþ, baþta Kürtlere, devrimcilere, muhalif olanlara devletin olanaklarýyla saldýrmaya baþlamýþtýr.
7Haziran 2015 seçimlerinde AKP istediði 400 milletvekilliðini alamayýnca Kürtleri dizginleyemediðini gördüðü, istediði özlediði ideolojisini yasalar yoluyla yapmasýnýn önü týkandýðý, Suriye’de Rojeva’da Kürt hareketinin baþarýsý ile ÝÞÝD teröristlerine karþý diþe diþ mücadelesi ile AKP özlemleri altüst olmasýna neden oldu.
Türkiye’de yaþanan savaþ ortamý iç savaþýn kývýlcýmlarýnýn yayýlmasý anlamýný taþýr. Emperyalizmin istediði tabloda böl parçala yönet taktiði ülkemiz içinde geçerlidir. BOP süreci bitmiþ deðildir. Türkiye ile devam etmektedir.
Türkiye’deki halklar birlikte anadillerini korumaktan, paylaþmaktan, üretmekten yanadýr. Barýþý inþa edecek olan halklardýr. Sosyalizmdir.
Eðer bizler birleþmezsek Yugoslavya’ya, Suriye iç savaþýna benzer bir savaþ yaþarýz. AKP’nin ve emperyalizmin oynadýðý oyun ülkemiz için tehlikelidir.
Erdoðan Muhtarlarla yapmýþ olduðu toplantýda, konuþmasýnda: “Hangi evde kimin olduðunu gelin bildirin” dedi.
Ýç savaþ aðýr aðýr týrmanýrken Erdoðan muhtarlardan muhbirlik istiyor. Kim Kürt, Ermeni, Süryani, Çerkez, Roman; Sosyalist, Gey, Eþcinsel, sosyal demokrat ve benzerlerini Kaymakama, Valiye, Polise bildirerek, potansiyel suçlularý zamaný gelince kafalarýný ezmeyi düþünüyor. Gözdaðý vererek ben devletim. Bana itaat etmeyeni oyarým demeye getiriyor.
Haziran Direniþi'nde Eskiþehir'de polisler ve esnaf tarafýndan dövülerek hayatýný kaybeden Ali Ýsmail Korkmaz'ýn katillerinin yargýlandýðý gün konuþan Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Esnaf gerektiðinde askerdir, alperendir, kahramandýr, polistir, hâkimdir" dedi.
Erdoðan ülkenin içinde bulunduðu durumu deðerlendirirken, kendine muhbir, vurucu sivil inisiyatif gücü yaratma çabasýndadýr. Uzlaþmacý yaný hiç bulunmamaktadýr. Konuþmalarýnda kendi düþüncelerinden olmayanlarý; öfkeyle, kinle, tehditle bastýrma yöntemini benimsemiþtir. Barýþ diye bir derdi yoktur. Harami saltanatýnýn sürmesinden yanadýr.
Bizler birleþmek zorundayýz! Faþizme karþý tek bir yürek, yumruk olmak zorundayýz.
HDP, Birleþik Haziran Hareketi, CHP, Sosyalistler, liberaller, sistemden hoþnut olmayanlar. Ýsimlerini yazamadýðým gruplar, partiler, yazarlar, aydýnlar, müzisyenler ve niceleri koþulsuz bir araya gelmek zorundalar. Adýna Birleþik Halk Cephesi, Ortak Hareket, Birlikte Hareket ya da ne derseniz deyin. Birleþin birleþin birleþin.
Güçlü ve örgütlü bir yapýya ihtiyacýmýz vardýr. Hiç kimse kendi tarafýna çekmesin artýk. Faþizm bize örgütlenmeyi, birlikte hareket etmeyi dayatýyor.
Barýþ Ýstiyoruz ama görünenler barýþtan çok uzak.
Hüseyin Habip Taþkýn
Yazarevi Topluluðu Derneði
13.08.2015

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0