ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

BENİ BİRBİRİMİZİ ANLAMAK

28 Nisan 2015

habibtaskin

BENİ BİRBİRİMİZİ ANLAMAK
‘Kadın Olmak Zor’ kitabımın ikinci baskısı Egeus Yayınevinden çıktığını internet üzerinden duyurusunu yapmıştım. Kitap ayraçlarını da tanıdıklara Ali Fuat Karaöz ile birlikte dağıtırken kitle örgütlerine, kafeterya ve benzeri yerlere bırakmıştık. Kendi oturduğum ilçede belirli yerlere bırakmıştım.
Kitap tanıtımında Türkiye’de fırsat eşitliği olmadığından, sömürü çarkı eşliğinde paraya dayalı tanıtımlar olduğu için ben ve yazar arkadaşlarım, Yazarevi Topluluğu Derneği – İzmir dâhil olmak üzere dayanışma amaçlı birbirimizin kitaplarını internet ortamında yayınlıyoruz. Buda dayanışmanın, paylaşmanın bir göstergesidir.
Çevremde beni gören kadın arkadaşlar bana: ‘Kadın Olmak Zor’ kitabım için “bir erkek gözüyle nasıl yazdığımı?” “Nasıl yazabilir?” diye soruyorlar ve sormaya devam ediyorlar. Bu genelde, kadınların sanki ağızbirliği etmiş anlamı çıksa da öyle değildir. Yalnız kadınların, erkeğe bakış açısı genel anlamda güvenmeme anlamını çıkarttım. Tabii ki bunun sosyal, kültürel, işleyiş mekanizması dâhil olmak üzere etkileri de vardır.
Kadın arkadaşlar sorularını ileriye taşıyarak: “Sen bu konuyu hayal ederek yazdın.”, “Popüler olma adına yazdın.” ve buna benzer birçok soru ile karşılaştım. Ali Fuat Karaöz arkadaşımda ara sıra konuşmalara tanık oldu.
En ilginç ve beni hepten şaşırtan diyalog yaşadığım ilçede 1976- 1977 yılları arasında devrimci mücadele içerisinde yer aldığım bir kadın yol arkadaşımın ablası bana konuşmanın bitimine doğru şunu söyledi: “Sen karını dövdüğün için bu kitabı yazdın ve arkasına sığınıyorsun.”
Popüler olmaya hiç niyetim yok! Mümkün olduğunca emek mücadelesinde alanlardayım.
Kadın arkadaşlardan şunu istiyorum! İlk önce kitabımı okursunuz, ne anlatmak istediğimi anlarsınız. Yine de eleştiriniz varsa hakaret etmeden, eleştiriye açığım.
Yaşadığımız sistem erkek barbarlığını körüklediği bir gerçektir. Kadının, erkeğin kurtuluşu birlikte vereceği sınıf mücadelesiyle olur. Okuyarak, bilinçlenerek, birbirimizi anlayarak, paylaşarak, bölüşerek ve alanlarda çoğalarak olur.
Eğer beni tanımak istiyorsanız da evimin kapısı konuştuğum arkadaşlara söylediğim gibi hepinize açıktır. Eşimle sizi, sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız. Siz kadınlardan istediğim sadece önyargılı olmayın.
Her şey ırknı, rengini, konuştuğu dilini ve cinsiyetini ayırmadan birbirimize saygı ve sevgi duyuyorsak, şiddetin her türlüsünün üstesinden gelmiş oluruz.
Hüseyin Habip Taşkın
Yazarevi Topluluğu Derneği
28.04. 2015



Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0