ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

YENİ TÜRKİYE'DE DİNDAR NESİL

25 Ağustos 2014

habibtaskin

YENİ TÜRKİYE'DE DİNDAR NESİL
Türkiye'de bir değişim rüzgârı esiyor. TC'nin sisteminde değişimler göze çarpıyor. Kemalist sistemin yerine dindar nesil oturtulmaya dayatılıyor. AKP iktidarı bunu gayet iyi başarıyor. Her iki sistem Türkçülük, Türk-İslam sentezinden, Sünni mezhebinden beslenmektedir. Bu değişimi emperyalist ülkelerin isteği üzerine hazırlanıp onaylanmıştır.
Türkiye'de 2002-2014 yılından günümüze kadar olan iktidar partisi AKP'dir. Bu yılları iyi değerlendirerek, kendi ideolojik çizgisini de rayına oturtarak yoluna ilerlerken cumhurbaşkanlığını Erdoğan kazanarak kendilerini daha güvende olduğunun hesabını yaparak, kendine muhalif gördüklerini öteye daha kolay itebilmenin, yok edebilmenin yolunu kendine yakın AKP genel başkanlığına ve başbakanlığına da Ahmet Davutoğlu'nu getirerek perçinlemiş oldu.
Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Erdoğan herkesimi kucaklayamaz? Çünkü olaya ideolojik baktığı içindir. Geçmişten beri gelen istekleri ‘dindar nesli' iktidar gücüyle hayata geçirmeye devam ediyorlar. Sadece kendine Müslüman olduğu içinde Sünni mezhep haricindekileri hep öteye iterken konuşmaları hep iticiydi. Türkçülük duygularını son günlerde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçim malzemesi yaparak kaşıdı. Diğer halkları öteye itti.
Hırant Dink'in katledilmesi, Roboski'de insanların üzerine bomba yağdırtanların devlet içindeki asıl katillerine ulaşılmamasında en büyük rolü AKP üstlendi. Gezi Direnişinde silahsız geçlerimizin ölümüne asıl neden olanlar yargı önüne çıkartılamadı. Erdoğan yeri geldi her hünerini savcı, hakim, polis, asker olarak gösterdi. İstediğini azarlayan, istediğini seçim meydanlarında yuhalattıran cumhurbaşkanı Erdoğan aynı kafa yapısına sahiptir.
Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibi dava arkadaşı olan Erdoğan'la yeni Türkiye dedikleri ideolojilerinin geri kalan kısmını halkın muhalefeti olmadığı sürece rahatça uygulayacaklardır.
Dışişleri bakanı iken sınır komşularıyla olan sıfır sorun propagandası sorunlu haliyle devam etti. Hele hele Erdoğan hangi Ortadoğu ülkesine gidip kime kardeşim dediyse o kişi emperyalist ülkelerin hedefinde olup, canından olurken ülkesi karıştı.
Suriye iç savaşında sorumlulardan bir tanesi AKP iktidarıdır. Erdoğan'ın olaya mezhepsel bakması da olayın farklı bir boyutunu oluşturmaktadır. Bu bakış açısı tüm Ortadoğu halklarıyla ilgilidir.
Gelelim değişen Türkiye'ye AKP'nin yandaş medyası artık haber programlarında Halef ve selef buluşması diye söylemeye başlaması Osmanlı İmparatorluğunun diriliş özlemleri içerisinde olmalarıdır. Ama asıl sorunları Türkiye'yi şeriat sistemiyle yönete bilmek için alt yapılarını devamlı güçlendirmeye çalışıyorlar.
AKP'nin yeni icraatlarından biriside, 16 bin okul müdüründen 7 bininin görevini sonlandırdı. Burada yeni okul müdürü olması için kendi yandaşlarına ilk önce öncelik tanınacaktır. Yeni imam Hatip okulların açılmasında ve eğitim sisteminin işleyişiyle imam hatiplere başarısız olan öğrencilerin kaydırılması ile ideolojilerini oturtma hamlesi olarak görmeliyiz.
AKP kendi sistemini yaratırken sosyalistlerin, devrimcilerin, aydınların ve diğerlerinin gelecek günler için yaşam alanları hepten zor olacaktır. Her an tutuklanabilirsiniz. Kim vurduya gidebilir siniz?
İyi bir muhalefet için kadın ve erkek birleşerek örgütlü mücadele oluşturulabilir. Sorumluluk hepimizde…
Hüseyin Habip Taşkın
24.08.2014


















Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0