ALEV YILMAZ
|
TAVUK BEÐENDÝ
Bu yemek tarifi en sevdiklerim arasýnda :)
MALZEMELER:
> Patlýcan
> 2 Çorba K. Un
> 2 Su Bardaðý Süt
> 1 Çorba K. Tereyaðý
> 50 Gr Kaþar Peyniri
> Tuz
> Karabiber
> Muskat
> 1 Tavuk Göðsü
> 3 Yeþil Biber
> 3 Domates
> 3 Diþ Sarýmsak
> Taze Kekik
> Sývý Yað
> Deðirmen Karabiber
HAZIRLANIÞI:
Patlýcanlarý közleyip soyulur, sonra ince bir þekilde doðruyoruz. Tencerede, tereyaðý ve unu kavurup sütü ekliyoruz.
Piþtikten sonra altýný kapatýp tuz, karabiber, muskat ve kaþar ekleyip karýþtýrýyoruz. Ýnce doðranmýþ patlýcanlarýda patlýcanlarý ezbilirsiniz) ekleyip biraz daha karýþtýrýyoruz. Piliç sote için, tavuk ðöðsünü kuþbaþý doðruyoruz. Biber ve domatesi doðruyoruz.
Tavanýn içerisinde sývýyað ile birlikte önce tavuk ardýndan biber ve domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Rendelenmiþ sarýmsaklarý ekliyoruz.
Doðranmýþ taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra altýný kapatýyoruz. Patlýcanlý beðendiyi servis tabaðýna alýyoruz. Üzerine tavuk soteyi koyup servis yapýp afiyetle yiyoruz.
|