Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

David Lynch'ı özleyenlere...

01 Ekim 2009

hurkus

Sinema tarihinin en özel isimlerinden David Lynch'ın Türkiye'de gösterime girmeyen son filmi psikolojik gerilim 'Inland Empire' artık DVD'de. 

İSTANBUL - 'Fil Adam', 'Mavi Kadife', 'İkiz Tepeler', 'Kayıp Otoban', 'Mulholland Dr.' gibi başyapıtların yaratıcısı 'David Lynch’ten izleyeni gizemli bir labirent gibi içine çekecek yeni bir psikolojik gerilim... Lynch’in baştan sona dijital kamerayla çektiği filminde, 'Mavi Kadife' ve 'Vahşi Duygular' gibi filmlerinin unutulmaz yıldızı Laura Dern başrolde.

“Çarpıcı ve son derece orijinal bir bilmece gibi...” (Empire)

Ünlü bir Hollywood yönetmeninin (Jeremy Irons) çekeceği filmde rol alan aktris Nikki Grace (Laura Dern) başrolleri paylaştığı aktöre (Justin Theroux) aşık olur. Bir süre sonra yaşadığı aşkın ve ilişkilerinin, filmin kurgusal öyküsüne benzediğini fark eder. Üstelik rol aldığı filmin korkunç bir trajedi yüzünden yarım kalan bir Polonya yapımının yeniden çekimi olduğunu öğrenir. Yaşamı bir kabusa dönen Nikki Grace, bu işten nasıl sıyrılacaktır? 

Lynch’in bitmiş bir senaryoya dayanmadan çektiği 'Inland Empire', avangard özellikleriyle son derece olumlu eleştiriler aldı. Türkiye'de sadece Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilen 'Inland Empire' usta yönetmenin her filmi gibi, izleyen herkesin koleksiyonunda bulundurmak isteyeceği bir film.

İki diskten oluşan DVD'de David Lynch ile National Film Theatre’da yapılan röportaj, Lynch ile atölye çalışması, filmin fotoğraf galerisi ve fragman yer alıyor. 

ntvmsnbc.com
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0