Çapulcu edebiyatını çok sevenler! Test sırası sizde

06 Haziran 2013 16:04 / 1651 kez okundu!

 


Bu ülkede hükümetler değişse de zihniyetin değişmediğini söylemekten nicesinin dilinde tüy bitti... Asıl uğraşılması gerekenin bugün AKP, dün DYP değil, nerdeyse bu ülkenin genlerine, sularına, topraklarına, havasına sinmiş zorba, dikte edici, yok sayıcı, zulüm edici anti-demokratik zihniyet olduğunu demekten iflahımız gevredi.

Bakın ÇAPULCU olmakla övünen sevgili gençler, genç kaldığını sanan yaşlılar...

Bu ülkede Ermeniler, Rumlar, Yahudiler, Yezidiler sırf dinlerinden, dillerinden ötürü katledilirken, ölüm yollarında telef edilirken, sürülürken, malları, paraları, kadınları, çocukları hayâsızca talan edilirken o işleri yapanlar onlara da ÇAPULCU diyorlardı biliyor musunuz?

Dersim ahlaksızca bombalanıp, çoluk çocuk demeden mağaralarda, isimleri havalanlarına verilen insanlıktan çıkmışlarca atılan bombalarla zehirlenirken, katledilirken, nesilleri bozulurken, sürgünlere gönderilirken o günahsız, yoksul insanlar da ülkenin vahşi devleti gözünde ÇAPULCU idiler biliyor musunuz?

Bu ülkede 29 kere isyan etmesi için elinden gelen bütün yok saymaları, inkârları, zalimlikleri Kürtlerin üzerinde deneyen, cumhuriyet, demokrasi, eşitlik, özgürlük düşmanı nice yönetenler için de Kürtler hep birer ÇAPULCU idi biliyor musunuz?

Bu ülkede 21. yüzyılda binlerce yıldır yaşadığı ülkede hala inancına saygı duyulmayan, Kızılbaş kimliği hakaret olarak algılanan, hakkında akla hayale gelmeyecek yalanlarla karalanan, inanç merkezleri hala ısrarla görmemezlikten gelinen Alevilere de açık açık olmasa da kapalı kapılar ardından hep din sapkını, din ÇAPULCUSU denildi biliyor musunuz?

Bu ülkede gaylere, lezbiyenlere, Çingenelere, hayat kadınlarına, sokak çocuklarına yani cümle âlem insan artığı sayılıp, ötekileştirilenlere 'it (bütün köpekler beni affetsin. Lafım onlara değil)’ kadar değer verilmezken bu memleketin saltanatını sürenler ve onların kolluk güçleri o insanlara da ÇAPULCU diyorlardı biliyor musunuz?

Bu ülkede bir gecede aynen bugün olduğu gibi 'ben yaparım oldu' mantığıyla devrim yaptıklarını düşünenler, yaptıklarının doğru olmadığını söyleyen müteddeyin, dindar insanları tarif etmek için de ÇAPULCU diyorlardı, biliyor musunuz?

Bu ülkede haklarını arayan gençleri yok etme mastürbasyonuna tutulmuş, salyalı ağızlarıyla orgazm yaşayan kelli felli nice efendi, kâh yaşlarını büyüterek, kâh suçlarını yücelterek astıkları Deniz, Yusuf, Hüseyin, Erdal gibi nicesini de o insanlıktan nasibini almamış faşist hallerine bakmadan birer ÇAPULCU olarak ilan etmişlerdi biliyor musunuz?

Onlarca insanı gözaltında kaybeden, milyonlarca insanı işkencelerden geçiren, milyonlarca insanı fişleyip, işinden gücünden, evinden ülkesinden edip mülteci olarak yaşamaya mahkûm eden, başta Diyarbakır olmak üzere nice zindanın yaratıcıları için de bütün o acılara göğüs germek zorunda kalan insanlar birer ÇAPULCU idi, biliyor musunuz?

Şimdi Başbakan Erdoğan'ın ağzından çıkan ÇAPULCU lafını kabul etmek kolay...

Peki, çapulcu olmakla övünenler, sözlüklere çapulcu kelimesini sokmakla şereflenenler, işi arsızca magazinleştirenler, maksat Erdoğan'a vurmak olduğunda (demokratik yöntemlerle vurmayı hak ettiği çok şey var elbet) anında isminin başına Çapulcu ekini koyup yaman devrimci olduğunu düşünenler...

Ne dersiniz o çok sevdiğiniz, yere göğe sığdıramadığınız devletinizin tıpkı bugün GEZİ PARKI direnişinde olduğu gibi hak ve hukuk için itiraz eden, başkaldıran insanlara ÇAPULCU deyip onları türlü şekilde kırmasından dolayı biraz da olsa rahatsızlık duyacak mısınız?

Size anlatılan onca yalan, yanlış, uydurma haber ve tarihle kolayca ÇAPULCU ilan edilip, haklarında 'katli vaciptir' kararı verilen insanlarla birazcık da olsa empati kurabilecek, onları anlamaya çalışacak mısınız artık?

Unutmayın bunu yaparsanız, bu test sizin bu eylemde ne kadar samimi ve ne kadar insan olduğunuzun da testi olacak.

Eğer kalkıp da hala o 100 yüzyıllık tedavülden kalkmış, yalancı resmi ağzın ezberlettikleriyle 'Benim Çapulculuğum farklıdır' ya da 'Ben onlardan farklı çapulcuyum' derseniz, baştan diyeyim çocuklar, Gezi Parkında uğruna dövüştüğünüzü sandığınız o ağaçların bir yaprağı kadar da olsa, hayat adına sizden 'BİR CACIK OLMAZ.'

Şimdi o empatiyi kuramıyor ve hala büyüklerinizin yaptığı gibi kelamlarınızı siz de 'âmâ’lara mahkûm ediyorsanız eğer, derim ki ne kendinizi, ne diğer insanları, ne doğayı ne de demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış özlemlerini oyalamayın hiç, yol yakınken evinize dönün...


Baki MURAT

06.06.2013

Son Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013 21:19

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.