Yuvarlakçay'da nöbete

06 Mayıs 2010 11:34  

 

Yuvarlakçay'da nöbete

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yuvarlakçay'da Hidroelektrik santralı (HES) yapımına karşı mücadele eden köylüler, nöbet tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Bölgeye 3.5 megavatlık bir HES kurmayı planlayan Akfen Holding’in CEO’su “Çevreci tepkiler yüzünden Yuvarlakçay’a HES yapmaktan vaçtik” demişti.

Ormanın içine kamp yaparak 3 Aralık’tan bugüne 150 gündür mücadele eden Pınar köyünden Dulkadir Yorulmaz ve köylülerin avukatı Berna Babaoğlu Ulutaş dün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ulutaş, “EPDK’ya başvuruda bulunduk, Akfen’in resmen projeden vazgeçip geçmediğini araştırdık. Ancak böyle bir başvurunun olmadığını gördük” dedi.

‘Şükür duası edilecek’
Her mayıs ayının son pazar günü Yuvarlakçay’da geleneksel ‘şükür duası’ yapıldığını belirten Yorulmaz, bu yılki şükür duasının gündeminde HES olacağını belirtti: “Yuvarlakçay’da her sene adaklar kesiyoruz. Dualar ediyoruz. Bereket için yapıyoruz bunu. Ancak bu sene Yuvarlakçay’ın hiç kimseye peşkeş çekilmemesi için de dualar edilecek.”


Serkan Ocak - Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0