Yurttaş tepkisi: Zeynep Tanbay, Ceylan'ın mezarına çiçek koymaya gidiyor...

12 Ekim 2009 20:43  

 

Yurttaş tepkisi: Zeynep Tanbay, Ceylan'ın mezarına çiçek koymaya gidiyor...

Yurttaş tepkisi: Zeynep Tanbay, Ceylan'ın mezarına çiçek koymaya gidiyor... 

"Ne iktidar, ne muhalefet partileri, ne İçişleri, ne Adalet Bakanı, ne Başbakan, ne Cumhurbaşkanı, ne savcı, ne doktor, ne Emine ne de Hayrünisa hanımlar, kimse gitmedi Önkol ailesine, kimse merak etmedi Ceylan'ı..." Bu cümlelerin sahibi dans sanatçısı Zeynep Tanbay. "Bekledim, bekledim, kimse gitmeyince ben gitmeye karar verdim. 'Devlet görevini yapmıyorsa, yurttaş yapar', ben bu sessizliğe katılmayı reddediyorum" diyor Tanbay. Ve 13 Ekim Salı günü 'vicdan çağrısı'na ilk yanıt veren dokuz duyarlı yurttaşla birlikte Lice'ye gidiyor...
 



'BEN LİCE'YE GİDİYORUM!'


"Ceylan'nın annesi 'Ceylanke parçe parçe' diyor, benim de yüreğim parçe parçe... Ben Lice'ye gidiyorum! Ceylan'ın mezarına çiçek koymak için. Ceylan'ın ailesine taziye için. Ceylan'ların yalnız olmadıklarını göstermek için..."

Zeynep Tanbay bir hafta önce yayınladığı çağrısında şöyle diyordu:

"14 yaşındaki Ceylan korkunç bir şekilde paramparça oldu. Ceylan'ın, üç tarafı karakolla sarılı olan köyünde, yüksek ihtimalle Tapantepe karakolu'ndan atılmış olan bir mermiyle öldürüldüğü varsayılıyor. 

Varsayılıyor, çünkü oraya savcı gitmedi!

Çünkü otopsisi yapılması gereken yerde ve kişiler tarafından yapılmadı! 

Çünkü orada devlet soruşturma yapmadı!

Varsayılıyor, çünkü üç tarafı jandarma ve askerle çevrelenmiş alanda, havan kurşununu TSK üstlenmiyor... Ama kuşkuları giderecek hiçbir harekette bulunmuyor....

13 Ekim Salı günü yola çıkıyorum, belki benimle gelmek isteyen bir kaç arkadaşım olur diye yazıyorum..."

TANBAY VE 9 ARKADAŞI LİCE'YE GİDİYOR...

"'Muhammed dağa gitmezse, dağ Muhammed'e gider' diye bir söz vardır. 

Ben de bekledim, bekledim, bekledim... 

Ne iktidar, ne muhalefet partileri, ne İçişleri ne Adalet Bakanı, ne Başbakan, ne Cumhurbaşkanı, ne savcı, ne doktor, ne Emine, ne de Hayrünisa Hanımlar, kimse gitmedi Önkol ailesine, kimse merak etmedi Ceylan'ı.

'Devlet görevini yapmıyorsa, yurttaş yapar', 'ben bu sessizliğe katılmayı reddediyorum' diyerek, 6 Ekim tarihinde bir kaç kişiye, kısacık bir çağrı metni yolladım; "Ben Lice'ye gidiyorum, sen de gelir misin?" diye.

13 Ekim Salı sabahı erkenden, bana ilk yanıt veren dostlarla Diyarbakır'a, oradan Lice'ye Ceylan'ın mezarına ve ailesine gidiyoruz.

Devletin ve yukarıda saydığım herkesin utanması, silkelenip kendine gelmesi için, medyaya da görev düşüyor..."

Zeynep Tanbay'ın çağrısına ilk yanıt vererek Lice'ye gidecek heyette şu kişiler bulunuyor:

Cengiz Alğan, Ebru Şeremetli, Hale Akay, İlkay Akkaya, Lale Mansur, Mehmet Demir, Roni Margulies, Yasemin Göksu, Yıldız Önen..."

ZEYNEP TANBAY İletişim: » zt@zeyneptanbay.org 


HABER: Yalçın Ergündoğan/Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0