ÝHL'LÝLERÝN ÇEVREYE VERDÝÐÝ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DÝLERÝZ!

10 Ocak 2011 21:49 / 2087 kez okundu!

 


Yeni yazarýmýz Tülin Tezel ilk yazýsýnda, on binlerce gencin kafasýndan geçen sorularý tüm samimiyetiyle soruyor. Ýmam Hatip Liseleri konusunda toplumumuzdaki önyargýlý, kalýpçý, ezberlenmiþ bakýþ açýlarýný ironik diliyle güncelliyor. Ýzmirliler umarým baþtaki örtülerle deðil, baþýn içindeki fikirlerle ilgilenirler. Aramýza hoþ geldin Tülin Tezel!

---------------------------------------------------------------

ÝHL'LÝLERÝN ÇEVREYE VERDÝÐÝ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DÝLERÝZ!


Neden bazý insanlar gözleriyle görmedikleri þeylere körü körüne inanýrlar?

Hatta neden bazý insanlar bu gözleriyle görmedikleri þeylere inanmakla kalmayýp bir de bunun sýký birer savunucusu olurlar?

Ve hatta neden bazý insanlar bu sýký savunuculuðunu yaptýklarý ama gözleriyle görmedikleri þeyler için hakaretler yaðdýrmaktadýrlar?

Anlamýyorum… Üzgünüm ama siz “bazý insanlarý” anlamýyorum.

Bugün Bornova Belediyesinin düzenlediði “Gazetecilerin Dünü Bugünü” paneline katýldým. Panelde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Baþkaný Atilla Sertel, Gazeteci- Yazar Erbil Tuþalp, Posta Gazetesi Yazarý Yazgülü Aldoðan ve Ekonomi Muhabirleri Derneði Ýzmir Þube Baþkaný ve Anadolu Ajansý muhabiri Tolga Albay vardý. Aslýnda panele katýlmamýn tek sebebi aklýmdaki birkaç soruyu yöneltmekti. Yoksa propaganda havasýnda bir panel olacaðýný zaten biliyordum. Konuþanlarýn söylediklerinin çoðuna katýlmasam da “saygý” sözcüðünün sadece anlamýný bilmekle yetinmeyen ben, uygulama alanýný da o salonda gösterme taraftarýydým. Ancak Sayýn Aldoðan’nýn sarf ettiði sözler “Tülin hadi sýkýysa buna da sus” der gibiydi.
Sayýn Aldoðan’a göre; “ Ýmam hatip Liseleri bu ülkeye zarar veren insanlar yetiþtiren bir kurum. Orada okuyan öðrenciler baðnaz, itaat etmekten baþka bir þey bilmeyen, sadece biat anlayýþý ile yetiþen, konuþmasýný beceremeyen kiþiler.”
Kýsacasý bize “koyun” diyebilirsiniz…

Aslýnda bu ve buna benzer daha nice söz duydum. Kýzdýðým nokta insanlarýn bu sözleri sarf etmesi deðil. Cahillik baþa bela tabi bilmiyor olabilirler. Ýnsanlarý bazý konularda cahil kaldýklarý için suçlayacak da deðilim. Ama hayatlarýnda bir imam hatip kapýsýndan içeriye girmeyen bu insanlarýn böyle þeyler söylemelerini anlayýþla karþýlamamý kim bekleyebilir ki? Nereden görmüþler imam hatiplilerin koyun olduðunu, örümcek kafalý olduðunu. Bir deli vakti zamanýnda ortaya bir taþ atýyor arkasýndan herkes o taþýn peþinden gidiyor. Ve hiç kimse “ya biz bunlarý söylüyoruz da bir gidip kendi gözlerimizle görelim” demiyor ne hikmetse!

Ben aynaya baktýðýmda bir koyun görmüyorum. Örümcek kafalý, konuþmasýný, düþünmesini, sorgulamasýný bilmeyen birisi görmüyorum. 4 yýl boyunca ÝHL’ de okumuþ ve oranýn havasýný solumuþ ben, idareciler ve öðretmenler tarafýndan düþünmeyin sadece Kur’an okuyun diyen bir sistemle karþýlaþmadým. Aksine Marx okumaya da ÝHL de baþladým, Fýkýh kitaplarýný okumaya da… Buna dayanarak ben bu cümleleri yazabiliyorsam, “bazý insanlar” neye dayanarak ÝHL’lilere çamur atabiliyor, anlamýyorum.

Panel sonunda bu düþüncelerimi dile getirmek için fýrsat kollasam da beklediðim soru-cevap kýsmý yapýlmadý. Bir ÝHL’li olarak konuþma yetisi olmayan ben “âcizane” Yazgülü Haným’ýn yanýna gidip kendisini mezun olmaktan gurur duyduðum “Kartal Anadolu Ýmam Hatip Lisesi”’ne davet ettim. Gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama eðer giderse Kartal Anadolu ÝHL sýnýrlarý içinde bir “koyun”la dahi karþýlaþmayacaðý için bayaðý üzüleceðine eminim.


TÜLÝN TEZEL

10.01.2011



 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2011 01:45

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
11 Ocak 2011 23:48

nuhungemisi

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/koseyazilari/yazi.php?yazi_no=1665

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.