Tarkan ve Gencebay'a 'barajı engelleme' uyarısı

01 Temmuz 2009 19:13  

 

Tarkan ve Gencebay'a 'barajı engelleme' uyarısı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu kredisi askıya alınan Ilısu Barajı inşaatına bir an önce başlamak istediklerini söyledi. Eroğlu, projeye karşı çıkan şarkıcı Tarkan ve Orhan Gencebay'ı da uyardı. 

ANKARA - Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Ilısu Barajı'nın yapımına karşı çıkan sanatçılara projenin önünü kesmemeleri yönünde uyarılarda bulundu:

"Tarkan, benim de değer verdiğim bir sanatçıdır. Kendisi buyursun gelsin; hatta Orhan (Gencebay) Bey de... Samimilerse, peşin hüküm sahibi olmayan herkese bilgi vermeye hazırız. Biz davet ettik gelmedi. Lütfen o bölgeye hayat verecek o projenin önünü kimse kesmesin; bir de bizi dinlesin!"

Eroğlu, Aşağı Hasankeyf'teki tarihi eserlerin su yüzüne çıkarılarak açık hava müzesinde sergileneceğini de belirtti.

Çevre Bakanı, Ilısu Barajı'na verilen krediyi askıya alan yabancı ortaklı konsorsiyumun süresinin 6 Temmuz'da dolduğuna da dikkat çekerek santral inşaatına bir an evvel başlamak istediklerini belirtti: "Buradan Almanya, Avusturya ve İsviçre hükümetlerine sesleniyorum; lütfen değerlendirmelerini yabancı basındaki yanlış haberlere göre yapmasınlar. Buradaki projeleri görmelerini rica ediyorum."

Eroğlu, karar çıkmaması halinde, projeyi her koşulda tamamlayacaklarını söyledi.

Eroğlu "Hangi ülkelerin bu konuda o bölgedeki insanları tahrik ettiğini ve projenin önünü kesmek için ne büyük gayretler içinde olduğunu herkes biliyor. Türkiye'yi bölmek isteyenler de bunu çok açık biliyor" dedi. 

ntvmsnbc.com




 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0