NAZARZEDE KLÝNÝÐÝ

11 Mart 2022 11:10 / 531 kez okundu!

 

 

"Nazarzede, Sadýk Yemni bu eseri yazmadan önce var olmayan bir kelimeydi. Bu eserde buna benzer bir çok yeni kelime ve ifadelerle karþýlaþmanýz kaçýnýlmazdýr. Sadýk Yemni okuyorsanýz buna hazýrlýklý olmalýsýnýz. Görmek ve görülmenin dayanýlmaz hafifliði, hatta hafif meþrepliði noktasýndan hareketle yayýn dünyasýna giren bu eserin kapaðý, içeriðine uygun olarak tam bir görsel sanat eseridir."

 

****

 

NAZARZEDE KLÝNÝÐÝ

 

Sevgili dostlarým, Ýstanbul’daki metaversel kurulum aþamasýný anlatan ve  Faustvari bir roman olan Nazarzede Kliniði adlý romaným üzerine yazýlmýþ iki kýsa incelemeyi aþaðýdaki linkten okuyabilirsiniz. Aradan 7 yýl geçti ve o sýrada bahsini ettiðim yapý þimdilerde iyice görünür hale geldi.

Nazarzede, Sadýk Yemni bu eseri yazmadan önce var olmayan bir kelimeydi. Bu eserde buna benzer bir çok yeni kelime ve ifadelerle karþýlaþmanýz kaçýnýlmazdýr. Sadýk Yemni okuyorsanýz buna hazýrlýklý olmalýsýnýz. Görmek ve görülmenin dayanýlmaz hafifliði, hatta hafif meþrepliði noktasýndan hareketle yayýn dünyasýna giren bu eserin kapaðý, içeriðine uygun olarak tam bir görsel sanat eseridir. Yazarýn, roman kahramanýmýz Ahmet Kadir’in þahsýnda, 21. yüzyýl insanýný soyup, neredeyse çýrýlçýplak teþhir ettiði ve bunu þahsýn mahremiyetine binaen alenileþtirmeden, bayaðýlaþtýrmadan yaptýðý Nazarzade isimli eseri, fantastik edebiyatýmýza yeni bir soluk getirecektir.

“Ýnsan beden ötesi bir mahluktur Ahmet Efendi. Metaya aþýrý düþkünlük onu küçücük bir ten kafesine hapseder ve insan giderek kendini bedenden ibaret sanýr.”

 

SADIK YEMNÝ

 

https://sadikziyayemni.blogspot.com/2022/03/nazarzede-klinigi-inceleme.html

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.