SEÇÝMLERÝ KÝM KAZANACAK?

15 Kasým 2018 15:04 / 1445 kez okundu!

 

 

Yerel seçimler için aday adayý baþvurularý devam ederken ben buradan kimin kazanacaðýný þimdiden açýklýyorum. Seçimler sonucunda bunun böyle olduðunu herkes bir kez daha görmüþ olacak. Belediye baþkanlýðýný kim kazanacak? 

 

****

 

SEÇÝMLERÝ KÝM KAZANACAK?

 

Yerel seçimler için aday adayý baþvurularý devam ederken ben buradan kimin kazanacaðýný þimdiden açýklýyorum. Seçimler sonucunda bunun böyle olduðunu herkes bir kez daha görmüþ olacak. Belediye baþkanlýðýný kim kazanacak?

Seçim için oluþturulan resimler ile giydirilen araçlarýndaki hoparlörün sesini son volümde açtýrýp hastane önlerinde reklam yapanlar, cami yanýnda insanlar namaz kýlarken imamýn sesini bastýrýrcasýna baðýranlar deðil, sakince gönüllere girmeye çalýþan, hastalara, ibadet edenlere saygý ile dolaþanlar kazanacak. 

Yüzlerce, sayfalar dolusu hayali ve realiteye uymayan proje yalanlarý uyduranlar deðil, az ama öz ve halkýn derdine derman olan projeler üreten ve yazdýðý hedeÓerini halkýna en güzel þekilde anlatanlar kazanacak.

“Ben çok güçlü bir adayým, her halükarda paramla, pulumla kazanýrým, en önemli kiþi benim” diyenler deðil, ekip ruhuna inanan, teþkilatý ile sinerji oluþturup, kadýn ve gençlik kollarý ana kademe ile çok iyi iletiþim kurarak halka ulaþan adaylar kazanacak. Tonlarca kaðýt broþür daðýtan, tonlarca bayrak asan deðil, sosyal medyayý iyi kullanan, gençlere, kadýnlara, engellilere, kýsacasý toplumun her kesimine yüz yüze ulaþabilen, broþür daðýtmak yerine güler yüzlü olan ve belki bir çiçek, belki bir tebessüm daðýtanlar kazanacak. 

Milleti kendi salonlarýna çaðýrýp salon siyaseti yapanlar ve gelen alkýþa aldanarak kendini þimdiden baþkan görenler deðil, ilin, ilçenin en uzaðýndaki insana ulaþan, yayladaki çobanýn elini sýkan, tarlada çalýþan insanýn yanýnda soluklanabilen, gençlerle sohbet edebilen adaylar kazanacak.

Aday olurken þunun bunun adamý olanlar, sýrtýný belirli bir gruba yaslayanlar deðil, milletin adamý olan, aday olduktan sonra da tüm seçmenlerin baþkaný olabilecek kiþiler kazanacak. Kazandýðýnda kendi gibi düþünmeyenleri dýþlayan, zafer sarhoþluðuna kapýlýp asýp kesenler deðil, herkesi kucaklayabilenler kazanacak. Bir ilin ya da ilçenin sadece merkezini deðil, köyünü, kasabasýný, her ilçesini bir bütün olarak gören her bölgesine eþit hizmet götürecek, her bölge için yapacak projeleri olanlar kazanacak. Seçimden seçime milleti hatýrlayanlar deðil, eEngelli ailelerine, þehit yakýnlarýna, gazilere her zaman kapýsý ve gönlü açýk olanlar kazanacak. Meydanlarda nutuk atan, laf üretenler deðil, gençlere iþ, emeklilere yaþam alanlarý üretebilecek olan, çiftçiyi, esnafý, memuru, iþçiyi düþünen adaylar kazanacak Beþ yýldýzlý otellerde mükellef sofralarda akþam yemeklerinde taraftarlarý ile buluþmayý seçim çalýþmasý olarak görenler deðil, garip gurebanýn evini ziyaret eden, yeri geldiðinde onun sofrasýna konuk olup tarhana çorbasýna kaþýk sallayanlar kazanacak. 

Sabahlarý kuþ sütü eksik olmayan masalarda kahvaltý yapmayý marifet sayanlar deðil, sabahçý kahvelerinde halk ile birlikte simit çay ile halkýn sýcaklýðýnda kahvaltýsýný yapanlar kazanacak.

Çevresinde siyah gözlüklü, kulaklýklý korumalarla dolaþanlar deðil, milletin içinde alný açýk dolaþan, halkýn sorularýna, eleþtirilerine kýzmadan, kavga etmeden cevap verebilenler kazanacak.

Burnu kaf daðýnda dolaþanlar deðil, elini sýktýðý insanýn gözünün içine bakan, samimiyeti her halinden anlaþýlan, sanayide sadece patronlarýn elini sýkýp çýraklara ve kalfalara selam dahi vermeyenler deðil, çalýnmadýk kapý, girilmedik gönül, sýkýlmadýk el býrakmayanlar kazanacak.

Lüks araçlarla, koruma kalkanlarý ile, arabalarýnýn önüne taktýðý çakarlarla dolaþýp caka satanlar deðil, halkýn dilinden anlayan, onlarýn derdini ve çözüm yollarýný bilen, köyün yolunu, haneleri tek tek adam yerine koyup gezenler kazanacak.

Ismarlama anket firmalarýnýn dediði deðil, mahallenin bakkalýnýn, kasabýnýn, berberinin, fýrýncýsýnýn “iþte bu kazanacak” dediði aday kazanacak. Baþkanlýðý bir çýkar kapýsý, geçim alaný, millete emir yaðdýrma yeri olarak görüp buna göre insanlardan hesap sormaya hazýrlananlar deðil, þairin dediði gibi “Ýnsandýr sanýyordum mukaddes yüke hamal, hamallýk ki sonunda ne rütbe var ne de mal” diye milletin hizmetkarlýðýna talip olanlar kazanacaktýr.

Saygýlarýmla,

 

Op. Dr. Muzaffer YURTTAÞ

13.11.2018

 

Her yýl düzenlediðimiz ve bu yýl üçüncüsünü gerçekleþtirdiðimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Þehitlerimizi Anma Yürüyüþü geçtiðimiz hafta sonu Kula Ömer Baba Daðý’nda gerçekleþti. 17 Km lik yürüyüþe katýlan ve emeði geçenlere teþekkür ediyorum.

Kitap Önerisi: Þehrin Kaybolan Efendileri – Mahmut Býyýklý

Müzik Önerisi: Sen Gel Diyorsun – Cem Adrian

Gezi Yeri: Manisa Ortaköy Yunuspark (Haftasonu muhteþem bir yer)

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Diðer Op. Dr. Muzaffer YURTTAÞ Yazýlarý
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.