Miting: 'Küresel ısınmayı durdur, gezegeni kurtar!'

24 Nisan 2009 13:06  

 

Miting: 'Küresel ısınmayı durdur, gezegeni kurtar!'

İklim değişimi ve fosil yakıt kullanımına dayalı enerji politikalarını protesto etmek için "Küresel Isınmayı Durdur, Gezegeni Kurtar" ana temalı miting Çernobil faciası'nın yıldönümünde 25 Nisan Cumartesi günü Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak. Mitinge katılacak grupların ise, saat:13.00'te Kadıköy'de Tepe Nautilius Alışveriş merkezi önünde toplanacağı bildirildi. "Küresel Eylem Grubu’nun çatısı altında düzenlenen mitingi düzenlediği mitingi destekleyen kurumlar şunlar: Türk Tabipler Birliği, Hava-İş Genel Merkezi, Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Petrol-İş Genel Merkezi, Açık Radyo, Amargi Kadın Kooperatifi, Antikapitalist Öğrenciler, Devrimci sosyalist İşçi Partisi, Dünya Yalnız Bizim Değil Platformu (DYBD), Genç Siviller, Greenpeace, Haydarpaşa dayanışması, Irkçılığa Milliyetçiliğe Dur De, Kadın Dayanışma Vakfı, Kaos GL Derneği, Pembe Hayat LGBTT, Sesonline.net, Sinop Bizim Platformu, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Yaşam Radyo, Yeşiller Partisi. 

"Dünyamızın sıcaklığı hızla artıyor. Bu sıcaklık artışı doğal değil. İnsan faaliyetlerinin ürünü. Sıcaklık artışından gezegenimiz ve tüm canlı yaşamı etkilenecek. Dünyayı kurtarmak için çok kısa zamanda fosil yakıt kullanmaktan vazgeçmek, güneş ve rüzgar enerjisine dönmek, toplu taşımacılığa geçmek lazım. Bunun için gerekli teknoloji ve para var. 

Sokağa çıkıp bu talepleri hep birlikte haykıralım."

Mitingde Mor ve Ötesi grubundan Kerem Kabadayı, Açık Radyo’dan Ömer Madra gibi konuya duyarlı eylemciler konuşmalar yapacak. Miting boyunca, Zeynep Casalini, İlkay Akkaya, Taner Öngür-Serap Yağız ve Marsis konserler verecek.

25 Nisan mitingini destekleyen sanatçılar ise şöyle:

Birol Topaloğlu, Burak Güven, Çağatay Kadı, Engin Günaydın, Erkan Oğur, Ferhat Kentel, Feryal Öney, Fuat Ergin, Görkem Yeltan, Halil Ergün, Haluk Bilginer, Harun Tekin, Hüsnü Arkan, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kenan Işık, Kerem Kabadayı, Korhan Özyıldız, Leman Sam, Mahir Günşıray, Mehmet Ali Alabora, Okan Murat Öztürk, Ömer Madra, Pelin Batu, Roni Margules, Serap Yağız, Şevval Sam, Taner Öngür, Vedat Yıldırım, Zeynep Casalini ve Zeynep Tanbay

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0