Küçük Meclis, enerjiyi ve seçimleri tartıştı

02 Nisan 2011 10:39  

 

Küçük Meclis, enerjiyi ve seçimleri tartıştı

Sonuçları TBMM’ye bildirilen Küçük Millet Meclisi’nin (KMM) toplantısında nükleer enerji ve genel seçimler tartışıldı, İzmir milletvekillerinin gelmemesi de eleştirildi

TURAN GÜLTEKİN - İzmir DHA

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan Küçük Millet Meclisi (KMM) Ortak Çalışma Grubu’nun iki bölüm halinde düzenlenen toplantısında nükleer enerji ve genel seçimler konuşuldu. Toplantıyı yöneten Grup Sözcüsü Pervin Mısırlıoğlu, İzmir milletvekillerine davet göndermelerine karşın katılmamalarına sitem etti. Mısırlıoğlu, “Buradan çıkaracağımız sonuçları bir rapor haline getirerek TBMM’ye gönderiyoruz. Halkın sesini meclise gönderiyoruz” dedi. 12 Haziran seçimleri konusunda konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, genel seçimin önceki genel seçimlerden farklı geçmeyeceğini, halkın gerçek görüşlerinin sandığa yansımayacağını dile getirdi, Türkiye’nin enerji konusunda yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Menderes Efemçukuru’ndaki altın madeniyle ilgili bilgi veren EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı ise yapılacak tesisin doğrudan doğayı bozacağını, 5-6 ay sonra işletmenin faaliyete geçmesiyle birlikte başlayacak kirlenmenin durdurulamayacağını öne sürdü. CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Şehrazat Mercan ise, çevre sorunları ile ilgili açılan davalarda çok fazla iptal kararı aldıklarını, ancak hükümetler tarafından bu kararların uygulanmadığını dile getirdi.

Milliyet Ege

Son Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2011 12:41

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0