kMM'den TBMM'ye ziyaret

26 Nisan 2012 13:54  

 

kMM'den TBMM'ye ziyaret

küçük Millet Meclisi (kMM), 20 ilin temsilcilerinin geçen hafta sonu Ankara da toplantısı vardı. Ankara’da toplantılarını gerçekleştiren kMM Heyeti TBMM’yi ziyaret etti.

İllerdeki farklı anlayış, siyasi görüş ve etnik yapının temsilcisi sivil toplum örgütlerini bir toplantıda buluşturarak bir araya gelmelerini amaçlayan kMM, ülke problemleri konusunda farklı görüş ve çözüm önerilerini tespit edip, bu kanaatleri TBMM ye göndererek oranın toplumun kanaatlerinden haberdar olmasını sağlamak için çabalıyor. kMM çalışmasının yirmiden fazla il temsilcisi 21 - 22 ve 23 Nisan günleri Ankara da toplandı ve ziyaretlerde bulundu.

Iğdır’dan İzmir’e, Hatay’dan İstanbul’a, Kayseri’den Bursa’ya 20’den fazla il temsilcisi Kızılay’da önce illerdeki çalışmaların katılım ve yürüyüş şekli, daha sonra illerin milletvekilleri ve Belediye temsilcilerinin katılımı ve toplantılara yardımcı olmaları konusunda ayrı ayrı bilgiler verdiler. Çektikleri sıkıntılardan bahsettiler ve notlar alındı.

Konuşmacıların verdikleri raporlara bakıldığında bazı belediyelerin olaya oldukça ilgi duydukları, hem salon tahsisine hem misafirlerin ağırlanmasına yardımcı oldukları, bazı belediyelerin ise olayı anlayamadıkları veya olaya sıcak bakmadıkları için çalışmalardan uzak durdukları anlaşıldı.

Verilen bilgiler doğrultusunda milletvekillerinin çalışmalara katılımlarının oldukça düşük olduğu, vekillerin bir kısmının olayı anlayamadığı, bir kısmının gereksiz gördüğü, bir kısmının da zaman ayıramama sebebiyle toplantılara katılmadıkları ortaya çıktı.

AKP VE BDP’DEN KATILIM OLMADI

23 Nisan Pazartesi günü toplantının yapıldığı salona mecliste grubu bulunan 4 partiden birer milletvekili davet edildi. MHP den Özcan Yeniçeri ve CHP den Bülent Kuşoğlu toplantıya katılırken AK Parti ve BDP den katılım olmadı.

Milletvekillerine kMM çalışmaları hakkında bilgiler verildi, her il temsilcisi de kendini tanıtarak illerindeki toplantılara milletvekillerinin katılımı konusunda bilgiler verdiler. Milletvekilleri olayı benimsediklerini, bu toplantılara destek olmak istediklerini ve kendi vekillerini kMM çalışmalarına katabilmek için çaba harcayacaklarını söylediler.

TBMM ZİYARETİ

Öğleden sonra ise TBMM ye ziyarete gidildi. Bu ziyaret sırasında sırasıyla AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan ile TBMM başkanı Cemil Çiçek ziyaret edildi.

Bu ziyaretlerde her il temsilcisi kendini tanıtarak kendi ilinde milletvekillerinin katılım durumu hakkında bilgiler verdiler. Milletvekillerinin kMM toplantılarına katılımının sivil toplumun katılımını da artırdığını söylediler. Görüşülen grup başkan vekilleri kMM çalışmalarını desteklediklerini, milletvekillerinin bu çalışmalara katılımı konusunda ısrarcı olacaklarını dile getirdiler. Her biri ile ziyaretin anısına hatıra fotoğrafları çektirildi.

TÜRKİYE YENİ ANAYASASINA KAVUŞACAK

En son ziyaret edilen TMMM başkanı Cemil Çiçek, şu anda yeni anayasa için yoğun bir çalışma içinde olduklarını, 30 Nisan 2012 ye kadar sürecek olan müracaat kabulünün ardından yapılan müracaatları tasnife geçeceklerini ve kısa sürede ülkeyi yeni bir anayasaya kavuşturmaya çalışacaklarını bildirerek, kMM üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür etti.

3 gün süren yoğun çalışma ve TBMM ye yapılan ziyaretin ardından kMM il sorumluları yeni bir heyecan ve çalışma azmi ile pazartesi akşamı illerinin yolunu tuttular.

timeturk

Son Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012 13:16

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0