Kenan Evren'e suç duyurusu ilanını 'Hürriyet' kabul etmedi

08 Eylül 2010 00:42  

 

Kenan Evren'e suç duyurusu ilanını 'Hürriyet' kabul etmedi

Anayasa değişiklikleri ile ilgili 12 Eylül Pazar günü yapılacak referandum öncesi kampanyalar tüm hızıyla sürüyor. 'Yetmez ama, Evet' kampanyası katılımcısı aydın ve sanatçıların referandumda 'Evet' sonucu çıktığı taktirde 13 Eylül Pazartesi günü başta Kenan Evren ve tüm 12 Eylül darbecileri' hakkında yapacakları 'suç duyurusu' ilanını Hürriyet Gazetesi yayınlamayı reddetti.

13 Eylül sabahı birçok ilde savcılıklara başvurarak Kenan Evren ve 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusu yapmaya hazırlanan Yetmez ama EVET kampanyası katılımcıları, çok sayıda günlük gazeteye ilan vermek istedi. 12 Eylül darbesini o tarihlerde övgülerle karşılamakla ünlü 'amiral gemisi' Hürriyet ilanı kabul etmeyerek başvuruculara şu yanıtı verdi: "İlanda yer alan şahsa henüz yürürlükte olmayan bir kanun nedeniyle suç ithaf edilmesi söz konusu olduğundan, hukuksal olarak uygun değildir." Suç duyurusunda bulunacaklar, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, 8 Eylül Çarşamba günü, saat 13.00'de Taksim Hill Oteli'nde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi...

'Yetmez ama EVET' kampanyası katılımcıları, referandumun hemen ertesi günü, bir saniye bile kaybetmeden, Kenan Evren ve darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Suç duyurusunda bulunacak isimlerin bir bölümü şöyle:

Adalet Ağaoğlu , Ahmet Kekec, Alev Erkilet, Arife Köse, Avi Haligua, Ayhan Aktar, Ayşe Demirbilek, Berkay Bağcı, Cafer Solgun, Cengiz Alğan, Demiray Oral, Doğan Tarkan, Emre Aköz, Engin Yazıcı, Eren Keskin, Fatih Demirci, Fehim Işık, Fadime Özkan, Garo Paylan, Gökçe Değirmen, Gülçin Avşar, İsmail Erdoğan, Kasım Ergün, Kerem Kabadayı, Markar Esayan, Mehmet Baransu, Mehmet Uçum, Meltem Oral, Mustafa Şentop, Mücteba Kılıç, Nuran Yüce, Osman Can, Özden Dönmez, Ömer Laçiner, Rojin, Sacit Kayasu, Sezai Temelli, Şenol Karakaş, Turgay Oğur, Volkan Akyıldırım, Yalçın Ergündoğan, Yıldız Önen, Yücel Sayman ve Zeynep Tanbay...

HÜRRİYET İLANI KABUL ETMEDİ

13 Eylül sabahı birçok ilde savcılıklara başvurarak Kenan Evren ve 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusu yapmaya hazırlanan 'Yetmez ama EVET' kampanyası katılımcıları, çok sayıda günlük gazeteye ilan vermek istedi. Ancak, Hürriyet'ten şu yanıtı aldı:

"İlanda yer alan şahsa henüz yürürlükte olmayan bir kanun nedeniyle suç ithaf edilmesi söz konusu olduğundan, hukuksal olarak uygun değildir..."


FOTOĞRAF: Hürriyet'in kabul etmediği ilan.


Sesonline.net



 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0