İzmir'de 163 Stk'dan çözüm sürecine destek eylemi

23 Mart 2013 19:57  

 

İzmir'de 163 Stk'dan çözüm sürecine destek eylemi

İZMİR'de 'Amasız Barış Girişimi' adı altında bir araya gelen 163 Sivil Toplum Örgütü (STK), silahların susması ve barışın hakim olması çağrısında bulundu.

İzmir'de faaliyet gösteren 163 dernek ve STK üyeleri, yürütülen çözüm sürecine destek amacıyla 'Amasız Barış Girişimi' adıyla biraraya geldi. 163 dernek adına açıklama yaptıklarını söyleyen bir grup Alsancak'daki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde buluştu. Basın açıklamasını eylemciler adına İzmir Küçük Millet Meclisi Koordinatörü Pervin Mısırlıoğlu yaptı.

İzmir'in tarihi bir süreci yaşadığını söyleyen Mısırlıoğlu, Amasız Barış Girişimi içinde her kesimden STK'nın olduğunu söyledi. Amasız barış istediklerini kaydeden Mısırlıoğlu, "Farklı düşünen tüm kesimler bu girişme destek veriyor. Biz sadece analar değil babalar kardeşler ağlamasın istiyoruz. Herkesin Türkiyeli olduğu ve aynı toprak parçası üzerinde yaşayabileceği bir barış istiyoruz. İzmir barış sever tavrını bu girişimle gösteriyor. Biz organik, katkısız ve doğal bir barış istiyoruz. İzmirliler olarak barış sever insanlarız. Silahlar sussun istiyoruz. Sivil Toplum Örgütleri olarak bunun duyurusunu yapıyoruz. Barış biziz, barış sizsiniz, barış İzmir, barış Türkiye'dir. Barış yoksa demokrasi de yoktur. Demokrasi yoksa barış da yoktur. İzmir isterse Türkiye de ister. Savaşın her türlüsüne hayır diyoruz" dedi.



Basın açıklamasının ardından STK temsilcileri, vatandaşlara karanfil dağıttı. (DHA - Cihan DURAK)

bugun.com.tr

20.03.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0