Yol Tuhaftýr, Yol tesadüftür

21 Haziran 2019 17:05 / 1546 kez okundu!

 

 

Ýstanbul bir yol ayrýmýnda ve o yol tuhaf tesadüflerle dolu.

23 Haziran 2019’da Ýstanbul belediye baþkanýný seçmek için sandýða gideceðiz.

Ýstanbul; 15 Temmuz darbecilerinin, onlarýn arkasýndakilerin, darbeye selam çakanlarýn yolundan mý gidecek, yoksa ölümüne direnmiþ, dünyaya örnek olmuþ olanlarýn yolundan mý?

 

****

 

Yol Tuhaftýr, Yol tesadüftür

 

Ýstanbul bir yol ayrýmýnda ve o yol tuhaf tesadüflerle dolu.

23 Haziran 2019’da Ýstanbul belediye baþkanýný seçmek için sandýða gideceðiz.

Ýstanbul; 15 Temmuz darbecilerinin, onlarýn arkasýndakilerin, darbeye selam çakanlarýn yolundan mý gidecek, yoksa ölümüne direnmiþ, dünyaya örnek olmuþ olanlarýn yolundan mý?

Unutmayalým ki 15 Temmuz 2016 askeri darbe giriþimini; sokaða çýkarak, tanklarýn önünde durarak, yüzlerce kiþinin hayatý, binlerce kiþinin yaralanmasý pahasýna engelleyen Türkiye’nin darbeye karþý bu tavrý dünyaya örnek olmuþtur. Konu artýk dünya üniversitelerinde üzerinde ‘case study’ (vaka çalýþmasý) olarak deðerlendirilen bir aþamadadýr. Hepimiz bununla övünebiliriz smiley

Ordusunu; Amerikan uþaðý, CIA baðlantýlý alçak FETO darbecilerinden temizleyen Türkiye, darbecilerin önde gelenlerini 3 yýl içinde adil bir yargýlamayla ömür boyu hapse mahkum etti. Darbecileri bu þekilde yargýlayýp mahkum ettirerek hem ölenlerin anýsýna saygý gösterildi hem de dünyaya baþka bir iyi örnek verilmiþ oldu.

Artýk yeni darbe hayalleri kuranlar korksun, 15 Temmuz darbe giriþimine “tiyatro” diyenler utansýn!

Ýstanbul seçimindeki taraflarýn 15 Temmuz darbesine yaklaþýmý zaten ibret verici.

Bir taraf halký sokaða çaðýrarak bu darbenin engellenmesi için canýný ortaya koyarken; diðer taraftan örneðin Kemal Kýlýçdaroðlu havaalanýnda darbecilerden özel muamele görerek Bakýrköy belediyesine geçiyor ve orada “geliþmeleri” izliyor.

CB Recep Tayyip Erdoðan ise uçaðýyla Marmara Denizi çevresinde tur atýyor, havaalaný polis özel harekat tarafýndan temizlenince de iniyor ve halký sokaklara darbeye direnmeye çaðýrýyor.

Bu sýrada Binali Yýldýrým bir yandan darbecilere yakalanmamak için tünelde saklanýyor, bir yanda halkla iletiþim içinde darbeye karþý mücadeleyi örgütlemeye çalýþýyor.

CHP’nin Ýstanbul Belediye baþkan adayý Ekrem Ýmamoðlu ise darbe sýrasýnda Brüksel’den “Yurtta Sulh” tweetleri atýyor. Ne “tesadüf” ki darbeci askerlerin yönetimi de o sýrada kendisine “Yurtta Sulh Konseyi” adýný veriyor sad

Ekrem beyin eþinin de o geceki 2 tweeti akýlda kalýyor. Ýlkinde -”tesadüfen” tüm FETO'cular gibi- halký evde kalmaya, sokaða çýkmamaya çaðýrýyor. Bereket halk onu dinlemeyip ölümü göze alýyor, sokaða çýkýyor, ölüyor, yaralanýyor ama darbecileri teslim alýyor.

Tam bu sýrada eþi, uyum saðlama konusunda Ekrem Bey kadar deneyimli olmadýðýndan “Ülkemin beyin ölümü gerçekleþmiþtir. Baþýmýz sað olsun” biçiminde bir tweet atýyor.

Gün geliyor Ekrem Bey belediye baþkan adayý oluyor, küçük bir oy farkýyla öne geçiyor ama usulsüzlük nedeniyle seçim iptal ediliyor. 23 Haziran’da tekrarlanacak seçimde birden “Her Þey Çok Güzel Olacak” sloganý ortaya çýkýyor. Pek bir seviliyor. Ancak ne tesadüf ki sloganýn sahibi kaçak FETO'cu Emre Uslu çýkýyor. 15 temmuz darbe giriþiminin hemen öncesinde ilk kez kullanmýþ, sonrasýnda da belirli aralýklarla tekrarlamýþ. Taaa ki “tesadüfen” belediye seçimlerinin sloganý oluncaya kadar... Hatta bugün mahkemede müebbete mahkum olan Fetocu generallerin “Her Þey Çok Güzel Olacak!” demesindeki o büyük “tesadüf” gibi sad

Sonuç olarak 15 Temmuz direniþinin üstünden yaklaþýk üç yýl geçti. Ýktidar bugün, meþru yoldan ayrýlmadan, adil biçimde yargýladýðý darbeci canileri ömür boyu hapis cezasýna çarptýrdý.

Görüntünün olasý içeriði: gökyüzü ve açýk hava

23 Haziran 2019’da ise Ýstanbul bir yol ayrýmýnda olacak. Baþtaki soruyu tekrar soralým: Hangi yolu seçeceðiz?

“Tesadüf”lerin, yalancýlýklarýn, sahtekarlýklarýn kol gezdiði ortamda darbeyi selamlayanlarýn #ÖrgütlüKötülük yolundan mý, yoksa darbeye direnenlerin haklý yolundan mý gideceðiz?

Amerikan emperyalistlerinin ve iþbirlikçilerinin ülkemiz üzerine kara bulutlar yoðunlaþtýrdýðý bir sýrada; ne kadar bilinçli seçilirse seçilsin aslýnda yol tesadüftür, evet ama bazý “tesadüfler” tesadüf deðildir. Vesselam.

Çizimler: Erhan Yalvaç

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

21.06.2019

 

Son Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019 11:19

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.