YOL HER DAÝM ÝYÝDÝR, YORDAMINI SORGULAYACAK KÝÞÝ OLDUKÇA

18 Haziran 2017 20:18 / 2084 kez okundu!

 

 

"Damat hikayeleri, 15 Temmuz darbeciliðinin yanýnda yanmýþ maðdurlarýn çokluðu, PKK ile iliþkili yanlýþ aydýnlarý tutuklulukla terbiye etme abartýlarýnýn varlýðýnda; CHP'nin Adalet yürüyüþüne çok dikkatli yaklaþmak artýk daha da hayatidir."

***** 

YOL HER DAÝM ÝYÝDÝR, YORDAMINI SORGULAYACAK KÝÞÝ OLDUKÇA

Adalet yürüyüþünü küçümsemeyle geçiþtiremeyiz!

Uzun zamandýr CHP ilk kez etkili olma ihtimali olan, kitleyle baðlarýný arttýran, farklý kesimleri yanyana getirmeye aday ve meþruiyet sýnýrlarýnda bir politik hamle yapmýþ oldu.

Ancak...

Bu hamlenin ardýnda elbette öncelikle FETÖ var, onun emelleri doðrultusunda davrananlar var. Uzun süredir bu tarz bir eylemi HDP ve CHP'ye pompalamaya çalýþan Demir Küçükaydýn'ý unutmayalým (1). Son anda CHP'ye üye olan Eski cuntacý Sarp Kuray'ýn varlýðýný akýlda tutalým (2). CHP'nin kendi içindeki liderlik çekiþmelerini dikkate alalým ve Selin Sayek Böke'nin sokak önerisinin bir biçimde Kýlýçdaroðlu tarafýndan mecburen hayata geçirilmek durumunu anýmsayalým. "Yetmez Ama Evet"çiliklerinden utanan ve sakladýklarý bileti þimdi yanlýþ ata yatýrmaya çalýþanlardan ise hiç söz etmiyorum :(

Bir kýsým sol ve HDP, ilk baþlarda destek iþini biraz geçiþtiriyor gibi göründüler. Tatil aylarýnda oluþumuz, Ramazan'ýn varlýðý ve yürüyüþün meþruiyetinin gerçekte problemli olmasý nedeniyle baþarý þansý da zayýftý. HDP'nin, biraz da YSGP ve DSÝP'in etkisiyle son anda vagona atlamasý en çok Demir Küçükaydýn'ý memnun etmiþtir, "sonunda HDP'yi de istediðim yere getirdim" diye sevinirse çok da haksýz sayýlmaz. Zaten hareket bereket mantýðý marjinal solun somun ekmeðidir ve Demir bunu en iyi bilenlerdendir.Nitekim son yazýsýnda bunu açýkça dile de getiriyor.

Yol her daim iyidir, yordamýný sorgulayacak kiþi oldukça :)

Adalet yürüyüþü; hükumetin -þimdilik dikkatli davranýyor olsa da- yanlýþ yaklaþýmlarýna da baðlý olarak, daha tehlikeli ortamlarýn oluþmasý ihtimallerini içermesi, önümüzdeki günler için sýkýntýlý günleri iþaret ediyor. Gündeme gelebilecek yürüyüþü engelleyici, çatýþmalý süreçler; ordu içindeki Natocu, ulusalcý kesimleri tetikleyebilir. FETÖ yanlýsý derin hücreler her an bu tür çýkýþlara destek vermek, kýþkýrtmak üzere alarm durumunda zaten. Yeni bir darbe için uygun ortam yaratma arayýþý tükenmemiþ görünüyor.

Daha önce damatlar serbest býrakýlýyor masalýna þehvetle sarýlan Kemal Kýlýçdaroðlu; serbest býrakýlan damatlardan birisi tekrar tutuklanýnca; "Biz adalet için onlar damatlar için" oyuncaðý elinden alýnmýþ olabileceðinden, damadýn tekrar tutuklanmasýna sýcak bakmadýðýný söyledi.

Bu nedenlerle eðlenceli de olsa, sürece klasik dalgacý, ironik yaklaþýmlardan uzakta bakmak daha doðru olur. Çünkü bu yürüyüþ, eski düzeni geri getirmek yanlýsý kesimlerin (CHP, HDP, MHP/Akþener, FETÖ ve eskimiþ marjinal sol) yeni sisteme uyup aday saptamadan önceki son umududur. Yürüyüþ Partisi'nin temelleri de emin olun ki bu yolda atýlacaktýr.

Damat hikayeleri, 15 Temmuz darbeciliðinin yanýnda yanmýþ maðdurlarýn çokluðu, PKK ile iliþkili yanlýþ aydýnlarý tutuklulukla terbiye etme abartýlarýnýn varlýðýnda; meseleye çok dikkatli yaklaþmak artýk daha da hayatidir.

Vesselam.

Ýlhami Mýsýrlýoðlu

(1) https://demirden-kapilar.blogspot.com.tr/

(2) http://www.haberturk.com/gundem/haber/1534398-sarp-kuray-su-an-ihtiyac-duydugumuz-lokomotif-chp

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.