ÝSKÝ ve bir su hikayesi

01 Ekim 2014 15:55 / 1426 kez okundu!

 

 

Kadýköy'de, yýllarýn kangren sorunu Kurbaðalý Dere ýslah edilecektir; bu iyi. Dev borular bir yerlere döþenmesi lazým, bu nedenle bazý semtlerde sularýn bir süre kesilmesi gerek; bu kötü ama kaçýnýlmazlýðý da anlaþýlabilir 

24 Eylül 2014 Çarþamba sabahý sular kesilir; ÝSKÝ arýza sayfasýnda 2 günlük kesinti yazýlýdýr; epeyi uygarca yani... Sonrasý rezalet! Kesinti durmadan uzar, arýza sayfasýndaki arýzalý duyurular da günlük olarak durmaksýzýn ileri tarihe atýlýr  25, 26, 27, 28 Eylül... Yalancý çobanýn, sularýn bu akþam 20.00'de geleceðine dair sözüne de inanmak için artýk hiç sebep yok. 

Ne olmalýydý?

1. Kesintinin ne kadar süreceði daha iyi kestirilmeliydi (iþte ustalýk -iki anlamda da)

2. Beklenmeyen durumlar elbet çýkabilir ama bu kadar sarkma yaratmaz; üstelik sarkma ihtimalinde de ek iþgücü, ekstra ekipman desteði ile süreç kýsalabilirdi 

3. Önce süreyi kýsa tutup ya da yanlýþ hesaplayýp, sonra da herkesi aptal yerine koyup 12'þer saatlik uzatmalarla durumu idare etmeye çalýþmak, bu alanda dibe vurmak demektir.

4. En baþta 4 gün denmiþ olsa, herkes biraz kýzar, bozulurdu belki ama kendi durumunu da ona göre ayarlardý; otele giderdi, akrabaya konuklardý, Ýstanbul dýþýna kaçardý vs. Mýzýldanmalar da esas olarak 4. gün sonunda baþlardý.

Ancak berbat yönetilen süreç nedeniyle her 12 saatte bir küfür yeme seanslarýna muhatap oldu ÝSKÝ 

Sonuç

AK Parti yanlýsý yaklaþým: "ÝSKÝ'yi eleþtirme üstünden yapýlan bir darbe giriþimidir bu..."

Çok devrimci yaklaþým: "Bu bir sistem meselesidir. Kapitalizm yýkýlmadan çözüm yoktur. Böyle tek tek sorunlarla iskilenmek reformcu zihniyetin sonucudur."

CHP tarzý (yanlýþ ve hatta paranoyak) muhalif yaklaþým: "AKP'nin hangi baþarýsý var da bunu baþarsýn... Zaten bu operasyon Kadýköyü bezdirip teslim almak içindir..."

Baðcýyý dövmek deðil üzüm yeme yanlýsý olan yaklaþým: Üþenmez, oturup bir yazý yazar; yanlýþlarý eleþtirir, tekil meselelerin (ÝSKÝ arýza) genelle (eleþtiri sevmeme, eleþtiriye kapalý olma, kibir) baðýný kurar ve yazýyý bir yerde yayýnlar.

Hatta duþ almak için Asya'dan kalkýp Avrupa'ya gidecek lüksü de yaratýr 

Not: Bu yazý, tekrar Asya'ya dönmeden önce yazýldý ve çekilen fotoðrafa eklendi. Asya yeniden bizi bekliyor az ötede 

Hükumete uyarý; ÝSKÝ iþleri suludur; yaðmur yaðsýn, barajlar dolsun deyip de iþi Allah'a havale ettiniz diyelim; ancak iþin içinde kanalizasyon da var, iþin bokunu çýkarýrsanýz, bu ÝSKÝ hikayelerine yenilerini eklersiniz, en eskileri ise epeyidir unutuldu. Bizden iþkillenmesi, sizden ÝSKÝ'lemesi.

Herkese kolay gelsin :)

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

28.09.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014 19:43

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.